Gjerësia e Bandës së Marrësit

Gjerësia e bandës së marrësit - gjerësia e brezit të spektrit të frekuencës së frekuencës së ndërmjetme, i kaluar në hyrjen e demodulatorit të sinjalit mikrovalë. Nëse raporti i sinjalit dhe zhurmës së hyrjes tejkalon nivelin e pragut statik me të paktën 3-4 dB, atëherë pamja do të jetë optimale kur gjerësia e kanalit satelitor dhe gjerësia e bandës së marrësit përputhen plotësisht. Disa modele ofrojnë mundësinë e ngushtimit të gjerësisë së brezit në rritje të vogla. Kjo ngushtim përdoret kur raporti i sinjalit hyrës ndaj zhurmës është i ulët dhe çon në prerjen e skajeve të spektrit të sinjalit të marrë. Si rezultat, nga njëra anë, zhurma zvogëlohet, por nga ana tjetër, detajet e vogla të imazhit lyhen. Ngushtimi i madh i gjerësisë së brezit mund të rezultojë në josinkronizim dhe ngecje të imazhit. Nëse gjerësia e brezit të zgjedhur është shumë e gjerë, atëherë ajo, së bashku me sinjalin e dobishëm, kalon zhurmë shtesë, e cila rrit nivelin e përgjithshëm të zhurmës. Standardet e gjerësisë së brezit variojnë nga 16 në 36 MHz.

Gjerësia e Bandës së Marrësit
Gjerësia e Bandës së Marrësit
Gjerësia e Bandës së Marrësit
Gjerësia e Bandës së Marrësit Gjerësia e Bandës së Marrësit Gjerësia e Bandës së MarrësitHome | Articles

November 26, 2022 21:23:51 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting