Genijalni Electrolux

Još davne 2010. godine, Yuri Dmitriev predložio je novi koncept za Electrolux - budući hladnjak Bio Robot Refrigerator.

U ovom „Electroluxu“ nalaziće se biopolimerski gel, koji se hladi luminiscencijom i obuhvaća svoje masovne proizvode. Gel će zadržati svoju izvornu kvalitetu, a zračnost hladnjaka bez zraka će u tome pomoći. Ovakav agregat ne treba izvor energije, jer će energija za hlađenje doći iz okoline.

Svi su proizvodi smješteni u svojevrsnu amorfnu aktivnu masu koja zauzima puno manje mjesto od bilo kojeg danas postojećeg hladnjaka. Proizvodi se mogu smjestiti u bilo kojem smjeru: odozdo, odozdo, vodoravno, okomito.

Naravno, ova ideja je previše fantastična, ali izuzetno je lijepa. Dizajn, boja, izvedba upravo fasciniraju sofisticirane suvremenike. I sasvim je moguće da će se za nekoliko godina naše kuhinje osloboditi od nezgrapnih prethodnika i ukrasiti njihov dizajn takvim bio-robota.

Trošak će, očigledno, takođe biti na ivici fikcije. Ali za svako zadovoljstvo, kako kažu, morate platiti.

Ako su proizvođači hladnjaka odlučili stvoriti nešto bitno drugačije od prethodne tehnologije, onda u liniji grijača nema takvog trenda. Glavni zadatak grijača je održavanje željene temperature u sobi. I to možete riješiti bez upotrebe izmučenih stvari poput gela. Glavna stvar je da soba treba biti topla.

Genijalni Electrolux
Genijalni Electrolux
Genijalni Electrolux
Genijalni Electrolux Genijalni Electrolux Genijalni ElectroluxHome | Articles

December 3, 2022 17:59:16 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting