Funkcionalna oprema hladnjaka

Veoma korisno kada frižider ima alarm. Može biti i svjetlost i zvuk. Među svim vrstama alarma posebna se pažnja posvećuje alarmnom sistemu, koji se daje u trenutku kada je temperatura u zamrzivaču povišena. Ako dostigne -11 stepeni, uslijedit će signal koji će obavijestiti o tome. Hladnjaci imaju i signal koji signalizira otvorena vrata. Ovo može biti hladnjak ili hladnjak. Hladnjaci sa elektronskim upravljanjem signaliziraju otvorena vrata u hladnjaku nakon pet minuta, a u zamrzivaču nakon jedne minute. Takođe je prikladan indikator temperature koji se nalazi u unutrašnjosti hladnjaka. Neki modeli hladnjaka opremljeni su LED indikatorima. No, postoje i neki hladnjaci koji imaju digitalni ekran na kojem se daju sve informacije.

Za hladnjak je vrlo važna takva funkcija poput skladištenja hrane u vrijeme kad je isključena struja. Navedeno vrijeme skladištenja proizvoda označava vremensko razdoblje tijekom kojeg proizvodi mogu biti u hladnjaku s odgovarajućom temperaturom. Ako je moguće, najbolje je kupiti hladnjak koji ima dugo vrijeme skladištenja proizvoda.

Svaki hladnjak ima svoju snagu zamrzavanja. Ovaj pokazatelj mjeri se u kilogramima, i pokazuje njihov broj koji mogu zamrznuti za 24 sata. Hladnjak takođe ima zvjezdicu. Jedna zvezdica označava da se temperatura u komori održava samo do -6. Ovaj je indikator prikladan samo za kratak pronalazak proizvoda. Prisutnost dviju pahuljica znači da je temperatura komore -12 stepeni. Ovdje možete za kratko vrijeme pohraniti sve potrebne prehrambene proizvode.

Hladnjaci označeni sa tri zvjezdice označavaju minimalnu temperaturu od -18 stepeni. Ovo će biti dovoljno za pohranu hrane na duže vrijeme. Također je dozvoljeno zamrzavanje male količine. Četiri zvijezde označavaju temperaturu od -24 stepena. Ovde možete dovoljno dugo čuvati hranu, kao i zamrznuti veliku količinu hrane.

Funkcionalna oprema hladnjaka
Funkcionalna oprema hladnjaka
Funkcionalna oprema hladnjaka
Funkcionalna oprema hladnjaka Funkcionalna oprema hladnjaka Funkcionalna oprema hladnjakaHome | Articles

November 28, 2022 18:22:34 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting