Frigorifer me ngrirje

Ngrirësi mund të jetë i pajisur me rafte, ndarje dhe sirtarë. Nëse frigoriferi është krijuar për të ruajtur një sasi të madhe ushqimi, atëherë duhet të preferohen sirtarët. Kjo për faktin se është e nevojshme të përdoren më shpejt ato produkte që ruhen më gjatë. Dhe për këtë, kutia do të jetë më e përshtatshme. Kutia mund të jetë rrjetë, si dhe e mbyllur. Qarkullim më i mirë i ajrit me sirtarë telash. Por perimet dhe pemët e vogla të ngrira ka shumë më shumë të ngjarë të bien nëpër kutitë e rrjetave. Veryshtë shumë mirë kur njëra nga kutitë e disponueshme është mjaft e lartë. Pastaj produktet jo standarde (tortë) mund të futen në të. Ndarjet e ngrirjes mund të pajisen me kalendarë të veçantë. Ato duhet të shënohen me datën e ngrirjes.
Ndarja e ngrirësit mund të jetë e pajisur me një artikull mjaft të dobishëm - një tabaka për ngrirjen. Tabaka me akull vendosen në tabaka, si dhe akumulatorët e ftohtë. Në të njëjtën tabaka, është shumë e lehtë për të ngrirë sende të vogla (pete, manaferra), të cilat më pas derdhen në një enë të përgatitur posaçërisht. Ky proces i ngrirjes është më efektiv se çdo tjetër.
Frigoriferët e veçantë janë të pajisur me një zonë freskie. Produktet që zhduken shpejt mbajnë freskinë e tyre për një kohë të gjatë. Temperatura e kësaj zone shkon nga 0 deri +2 gradë. Në këtë temperaturë, bakteret shumohen shumë ngadalë. Veryshtë shumë i përshtatshëm për të ruajtur në këtë zonë ato produkte që nuk kanë nevojë të ngrihen për një kohë të shkurtër (mish) ose perime dhe fruta. Bestshtë më mirë nëse zona e freskisë është e vendosur në ndarjen e frigoriferit. Por ka " zona të freskëta " që ndahen në zona të lagura dhe të thata.
Shumë frigoriferë modernë janë të pajisur me aftësinë për të varur përsëri derën. Kur ka probleme me vendosjen e frigoriferit, ky opsion mund të jetë i dobishëm. Nëse dhoma për akomodim është mjaft e vogël, atëherë është e domosdoshme të parashikohet kjo mundësi. Mënyra më e përshtatshme për të lëvizur frigoriferin në një dhomë është të kesh rrota speciale. Vetë frigoriferi qëndron në këmbë në këmbë. Nëse ka nevojë për ta zhvendosur, atëherë thjesht duhet të anohet. Në këtë rast, nuk keni nevojë ta mbani atë, por thjesht mund ta rrokullisni.

Frigorifer me ngrirje
Frigorifer me ngrirje
Frigorifer me ngrirje
Frigorifer me ngrirje Frigorifer me ngrirje Frigorifer me ngrirjeHome | Articles

December 3, 2022 06:43:02 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting