Frigoriferë mini

Kërkesa për frigoriferë të vegjël po rritet çdo ditë. Më shpesh ato përdoren në zyra, hotele, komplekse argëtimi, pavijone spitali me komoditet të shtuar. Lehtësia kryesore është se ato zënë pak hapësirë, shumë modele kanë një dizajn që i lejon ata të vendosen në një zyrë ose dhomë. Një frigorifer i ngushtë në vend ose në ndonjë banesë tjetër të përkohshme është gjithashtu i përshtatshëm.
Pajisjet e tilla shtëpiake mund të jenë të lëvizshme ose të palëvizshme, disa modele janë të ndërtuara në një bar ose mobilje. Sipas llojit të ftohjes, një frigorifer i vogël mund të jetë thithës, termoelektrik ose kompresim. Kur instaloni pajisje të integruara, është e rëndësishme që elementë të tillë si kondensatori (ftohja e kompresimit), një këmbyes nxehtësie (metoda e thithjes) ose pllakat e përbërësve termikë të mund të ftohen.
Një avullues përdoret për të ftohur hapësirën e brendshme, secili mini frigorifer me një dhomë ka një tabaka nën avullues, në sajë të së cilës rregullohet edhe regjimi i temperaturës në frigorifer, zakonisht i vendosur në pjesën e sipërme të kutisë. Avulluesi shërben gjithashtu si një enë për ndarjen e ngrirjes. Për vendosje në një zyrë, një frigorifer i vogël me një vëllim jo më shumë se 85 cm do të jetë optimal, i cili madje mund të vendoset nën një tryezë.
Niveli i zhurmes
Disa modele të frigoriferëve me kompresim kanë një nivel të zvogëluar të zhurmës. Një tingull më i dobët gjatë punës krijohet nga pajisjet thithëse, pasi ato nuk kanë kompresor dhe pjesë që lëvizin. Frigoriferët më të qetë, mbase, termoelektrik, në të cilin nuk ka kompresorë, nuk ka tuba ftohës, ose pjesë në lëvizje. Frigoriferët termoelektrikë janë të ndarë në dy klasa, e para përdoret në ambiente të mbyllura dhe tjetra është e lëvizshme, mund të përdoret kudo. Frigoriferët e destinuar për përdorim në transport mund të kenë mbërthyes të veçantë, me ndihmën e të cilave vendosen në trupin e makinave, autobusëve, trenave ose automjeteve lundruese.
Si të zgjidhni një mini frigorifer?
Më të përshtatshmet janë frigoriferët termoelektrik, por kostoja e tyre është një rend i madhësisë më i lartë se ato izotermale (kontejnerë me izolim termik, ku bateritë ftohen paraprakisht), kjo teknikë ruan një temperaturë të ulët më gjatë. Më të fuqishmit janë modelet elektro-gaz dhe modelet e kompresimit, ato janë ndoshta më të shtrenjtat, por ato kanë një ndërprerës të temperaturës.
Zgjedhja e një mini frigorifer portativ, para së gjithash, duhet të vendosni për kërkesat për të. Pra, produktet që lidhen me llojin izotermal janë një enë me izolim termik (zakonisht polistiren), i cili ftohet nga akumulatorë të veçantë (të ngrirë paraprakisht në frigoriferin e një frigorifer shtëpiak).

Frigoriferë mini
Frigoriferë mini
Frigoriferë mini
Frigoriferë mini Frigoriferë mini Frigoriferë miniHome | Articles

December 5, 2022 02:54:34 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting