Frigoriferë me dy kompresorë për të ndihmuar një amvisë të mirë

Avantazhi kryesor i frigoriferëve me dy kompresorë është rritja e efikasitetit të tyre në krahasim me modelet me një kompresor. Frigoriferët me dy kompresorë dhe frigoriferët me një kompresor me të njëjtat dimensione ndryshojnë ndjeshëm në sasinë e energjisë elektrike të konsumuar. Njësitë me dy kompresorë përdorin shumë më pak prej saj. Nëse llogarisim ndryshimin në energjinë elektrike të konsumuar për tërë jetën e frigoriferit, atëherë sasia do të dalë shumë e rëndësishme. Frigoriferët me dy kompresorë janë veçanërisht të rëndësishëm për vendet evropiane, pasi që kostoja e energjisë elektrike është mjaft e lartë. Me sa duket, kjo është arsyeja pse modelet me frigoriferë me dy kompresorë prodhohen më shpesh në Evropë.
Njësitë me dy kompresorë kanë kontroll të pavarur të temperaturës në secilën dhomë. Nëse temperatura rritet në një nga dhomat, një kompresor ekonomik me fuqi të ulët fillon të punojë në të, i cili fiket menjëherë pasi të vendoset temperatura optimale në dhomë. Ky sistem kontrolli siguron kursime të konsiderueshme të energjisë në frigoriferët me dy kompresorë. Një njësi me një kompresor, në kontrast me një njësi me dy kompresorë, nuk ka kontroll të veçantë të temperaturës. Kompresori i tij i vetëm i fuqishëm me intensitet të energjisë në një situatë të ngjashme prodhon ftohje shtesë dhe të panevojshme në frigorifer, duke humbur energji shtesë.
Frigoriferi me dy kompresorë ka një mënyrë të plotë super-ngrirje në frigorifer dhe aftësinë për të fikur përkohësisht njërën nga dhomat, e cila gjithashtu kursen energji. Përveç kësaj, dy kompresorë me fuqi të ulët janë shumë më të qetë se një i fuqishëm, prandaj, frigoriferët me dy kompresorë janë shumë më pak të zhurmshëm gjatë punës.
Frigoriferët me një kompresor nuk kanë përparësitë e mësipërme të frigoriferëve me dy kompresorë, por ata e kompensojnë këtë fakt me një kosto më të ulët. Gjithashtu, modelet e reja të njësive me një kompresor kanë një valvul solenoid të veçantë që kontrollon rrjedhat e ftohësit që qarkullojnë në njësi. Kjo lejon që dhomat të ftohen veçmas, duke kursyer gjithashtu energji.

Frigoriferë me dy kompresorë për të ndihmuar një amvisë të mirë
Frigoriferë me dy kompresorë për të ndihmuar një amvisë të mirë
Frigoriferë me dy kompresorë për të ndihmuar një amvisë të mirë
Frigoriferë me dy kompresorë për të ndihmuar një amvisë të mirë Frigoriferë me dy kompresorë për të ndihmuar një amvisë të mirë Frigoriferë me dy kompresorë për të ndihmuar një amvisë të mirëHome | Articles

November 29, 2022 12:07:39 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting