Földi televízió

Jelenleg Oroszországban a televíziózás SECAM szabványban (625 sor) sugároz, a kép 720x576 képpontos felbontással és 25 másodpercenkénti képsebességgel jelenik meg.
Számos külföldi ország PAL formátumban sugároz, amely csak a színkódolási algoritmusban tér el.
Úgy gondolják, hogy a technológiailag legfejlettebb országok az NTSC 3.58 formátumban sugároznak. Ebben a szabványban a másodpercenkénti képkockák száma 29,97, a képernyőfelbontás digitális ábrázolásban 720 x 480 képpont. Így az NTSC szabványnak nagyobb a képkockasebessége, de alacsonyabb a függőleges felbontása.
A képalkotásnak két módszere van - progresszív és átlapolt. A progresszív képalkotási módszerrel minden képkocka tartalmazza a kép összes vonalát, azaz például 30 képkocka / másodperc sebességgel 30 teljes képkocka jelenik meg. Az átlapolt képátviteli módszerrel az eredeti kép (teljes képkocka) páros vonalai páros képkockákban, páratlan vonalak pedig páratlan képkockákban jelennek meg. Az átlapolt kép kissé homályosnak tűnik a progresszívhez képest, de jelentősen csökkentheti a továbbított információ mennyiségét. Sokan nem szeretik az egymásba illesztett képek által létrehozott villódzást.
A progresszív képet p betűvel jelölik (progresszív), például 720p. Váltott kép - I betűvel (átlapolt), például 1080i.
A régebbi PAL, SECAM és NTSC 3.58 formátumok átlapolt módon továbbítják az információkat.

Földi televízió
Földi televízió
Földi televízió
Földi televízió Földi televízió Földi televízióHome | Articles

December 6, 2022 15:21:59 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting