Elektrolux i zgjuar

Në vitin 2010, Yuri Dmitriev propozoi një koncept të ri të Electrolux - frigoriferin e frigoriferit të ardhshëm Bio Robot.
Ky " Electrolux " do të përmbajë një xhel biopolimer, i cili ftohet nga lumineshenca dhe mbështjell produktet me masën e tij. Xheli do të ruajë cilësinë e tyre origjinale, dhe hapësira pa ajër e frigoriferit do ta ndihmojë atë në këtë. Një burim energjie nuk është i nevojshëm për një njësi të tillë, pasi energjia për ftohje do të vijë nga mjedisi.
Të gjitha produktet vendosen në një lloj mase aktive amorfe, e cila zë shumë më pak hapësirë ​​se çdo frigorifer që ekziston sot. Produktet mund të pozicionohen në çdo drejtim: fund, sipër, horizontale, vertikale.
Sigurisht, kjo ide është shumë fantastike, por është gjithashtu jashtëzakonisht e bukur. Dizajni, ngjyra, performanca thjesht magjeps bashkëkohësit e sofistikuar. Dhe është mjaft e mundshme që në disa vjet kuzhinat tona të lirohen nga paraardhësit e rëndë dhe të dekorojnë modelin e tyre me një bio-robot të tillë.
Kostoja, me sa duket, do të jetë gjithashtu në prag të fantazisë. Por për çdo kënaqësi, siç thonë ata, duhet të paguash.
Nëse prodhuesit e frigoriferëve vendosën të krijojnë diçka rrënjësisht të ndryshme nga teknologjia e mëparshme, atëherë nuk ka një trend të tillë në linjën e ngrohësve. Detyra kryesore e ngrohësit të ajrit është të ruajë temperaturën e dëshiruar në dhomë. Dhe kjo mund të trajtohet pa përdorimin e sendeve të tilla të zbukuruara si xheli. Gjëja kryesore është që dhoma është e ngrohtë.

Elektrolux i zgjuar
Elektrolux i zgjuar
Elektrolux i zgjuar
Elektrolux i zgjuar Elektrolux i zgjuar Elektrolux i zgjuarHome | Articles

December 3, 2022 07:27:44 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting