Echipamente pentru implementarea proiectelor DVB-T

Deoarece toate standardele familiei DVB se bazează pe standardul de compresie digitală MPEG-2, pentru a organiza difuzarea în DVB-T, este necesar același set de echipamente ca și pentru organizarea difuzării digitale prin satelit. În primul rând, acestea sunt codificatoare video / audio MPEG-2 DVB, encapsulatoare IP / DVB și multiplexoare. Numai modulatorii diferă, deoarece fiecare dintre standardele DVB (-S, -C, -T) diferă exact prin tipul său de modulație, deoarece fiecare este conceput pentru o transmisie optimă pe o varietate de suporturi fizice (cablu, legături prin satelit, over-the-air).
Ca exemplu de construire a unui centru de difuzare în standardul DVB-T, putem lua în considerare compoziția și principiul de funcționare a zonei de testare a difuzării DVB-T, care a fost creată la Moscova pe baza centrului de difuzare OKTOD cu participarea activă din SYRUS SYSTEMS, care a furnizat și a instalat întregul set de echipamente de formare a canalelor MPEG-2 DVB.
Echipamentul furnizat de SYRUS SYSTEMS include: codificatoare video profesionale CODICO E-1000, codificatoare audio CODICO E-1000 audio, multiplexor CODICO RTM-3800, încapsulator CODICO IGW-600 IP DVB, server media, receptoare pentru abonat DVB-T, control și monitorizare sistem, programul de livrare de date garantată FAZZT Digital Delivery System. La stația centrală de transmisie, un pachet de programe digitale este format și difuzat în standardul DVB-T la frecvența unuia dintre canalele de televiziune terestre (34 canale, 578 MHz). Receptorii abonaților primesc semnalul din aer, îl decodează și trimit video și sunet la televizor. Programele radio pot fi transmise de la receptor la un amplificator audio pentru ascultare. Concomitent cu programele TV și PB din pachet, datele despre traficul IP sunt transmise printr-un canal separat. În același timp, sunt organizate atât transmiterea unidirecțională a datelor fără un canal de retur, cât și accesul la Internet conform unei scheme asimetrice cu o cerere printr-o conexiune dial-up.
Sistemul creat permite organizarea transmisiei într-un singur pachet, pe o singură frecvență purtătoare, până la 4 programe de televiziune, 8 programe radio și un canal de transmisie de date. Recepția se efectuează pe antenele de televiziune convenționale.

Echipamente pentru implementarea proiectelor DVB-T
Echipamente pentru implementarea proiectelor DVB-T
Echipamente pentru implementarea proiectelor DVB-T
Echipamente pentru implementarea proiectelor DVB-T Echipamente pentru implementarea proiectelor DVB-T Echipamente pentru implementarea proiectelor DVB-THome | Articles

December 3, 2022 08:31:23 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting