Dvokompresorski hladilniki v pomoč dobri gospodinji

Glavna prednost dvokompresorskih hladilnikov je njihova večja učinkovitost v primerjavi z enokompresorskimi modeli. Dvokompresorski hladilniki in enokompresorski hladilniki enakih dimenzij se bistveno razlikujejo po količini porabljene električne energije. Enote z dvema kompresorjema ga porabijo veliko manj. Če izračunamo razliko v porabljeni elektriki za celotno življenjsko dobo hladilnika, se bo količina izkazala za zelo pomembno. Dvokompresorski hladilniki so še posebej pomembni za evropske države, saj so stroški električne energije precej visoki. Očitno se zato v Evropi najpogosteje proizvajajo dvokompresorski modeli hladilnikov.
Dvokompresorske enote imajo neodvisno regulacijo temperature v vsaki komori. Če se temperatura v eni od komor dvigne, začne v njej delovati varčen kompresor z nizko močjo, ki se izklopi takoj po določitvi optimalne temperature v komori. Ta nadzorni sistem zagotavlja znaten prihranek energije v dvokompresorskih hladilnikih. Enokompresorska enota v nasprotju z dvokompresorsko enoto nima ločenega nadzora temperature. Njegov edini močan energetsko intenziven kompresor v podobni situaciji ustvarja dodatno in nepotrebno hlajenje v zamrzovalniku ter zapravlja dodatno energijo.
Hladilnik z dvema kompresorjema ima v zamrzovalniku polnopravni način zamrzovanja in možnost začasnega izklopa ene od komor, kar prav tako prihrani energijo. Poleg tega sta dva kompresorja z majhno močjo veliko tišja od enega močnega, zato sta hladilnika z dvema kompresorjema med delovanjem veliko manj hrupna.
Enokompresorski hladilniki nimajo zgoraj navedenih prednosti dvokompresorskih hladilnikov, vendar to dejstvo kompenzirajo z nižjimi stroški. Tudi novi modeli enokompresorskih enot imajo poseben magnetni ventil, ki nadzoruje pretok hladilnega sredstva, ki kroži v enoti. Omogoča ločeno hlajenje komor in prihrani energijo.

Dvokompresorski hladilniki v pomoč dobri gospodinji
Dvokompresorski hladilniki v pomoč dobri gospodinji
Dvokompresorski hladilniki v pomoč dobri gospodinji
Dvokompresorski hladilniki v pomoč dobri gospodinji Dvokompresorski hladilniki v pomoč dobri gospodinji Dvokompresorski hladilniki v pomoč dobri gospodinjiHome | Articles

December 3, 2022 04:26:10 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting