Dovođenje automobila u red ili kako odabrati pravi usisivač za automobil

Automobili koje svakodnevno vozimo ponekad trebaju visokokvalitetno čišćenje čak i više od kuća u kojima živimo. To je razumljivo: količina prašine i prljavštine na cestama je ogromna i nemaju svi automobili uobičajene filtre u kabini. Nakon par mjeseci takve vožnje, na armaturnoj ploči nakuplja se gotovo par centimetara prašine i nemoguće je sjesti na sjedalo, a da se ne izazove svojevrsna eksplozija u obliku malih oblaka prašine. Naravno, možete otići na autopraonicu i platiti za dovođenje automobila u red, ali na to ne želite uvijek trošiti novac, a autopraonice kod nas nisu smještene na svakom uglu. Pametnije je u svom automobilu imati automobilski usisavač uz pomoć kojeg se vaš i vjerni „ željezni konj “ uvijek i svugdje može dovesti u red.
Najveća prednost ovih uređaja je njihova mala veličina. Kompaktnost automobilskih usisavača omogućuje vam uklanjanje najnepristupačnijih kutova vozila od prljavštine i smeća. Takvi uređaji mogu se podijeliti u dvije glavne kategorije: usisavači napajani brodskom mrežom vozila, " iz upaljača za cigarete ", i oni koji se napajaju iz vlastite punjive baterije.
Auto usisavači " iz upaljača "
U stanju su se nositi s generalnim čišćenjem cijelog vozila. Njihova prilično pristojna snaga (do 180 vata) i duljina kabela koja doseže 3 metra omogućuju im uspješno rješavanje ovog problema. Ovi će parametri ukloniti probleme s otpadom u prtljažniku ili mrvicama i dlakama kućnih ljubimaca na svim sjedalima automobila. Nedostatak takvih uređaja je njihova relativno velika težina i ukupne dimenzije. A problem pražnjenja baterije rješava se uključivanjem motora i napajanjem uređaja iz generatora. Ali, ovo troši gorivo.
Bežični usisavači za automobile
Kompaktniji su, ali istodobno i manje moćni od uređaja iz prethodne kategorije. Bežični usisavači za automobile mogu se nositi s čišćenjem takvih neugodnih sitnica poput pepela, mrvica, ljuske sjemena.
Jedno punjenje baterija takvih uređaja u pravilu je dovoljno za 15 minuta čišćenja, što je sasvim prihvatljivo razdoblje za sređivanje stvari u kabini. Neki modeli automobilskih usisavača u ovoj kategoriji mogu raditi s ugrađenim napajanjem u vozilu preko adaptera ili imati rezervne baterije.
Prednosti usisivača za automobile s baterijama uključuju, prvo, odsutnost kabela koji vam se zapetlja pod nogama, i, drugo, prisutnost baterije zbog koje ovaj uređaj postaje hlapljiv od vanjskih izvora napajanja. Nedostatak takvih uređaja je očit: svako čišćenje mora biti popraćeno postavljanjem na punjenje, ali budući da zahtijeva 220 volti, to je nemoguće u " poljskim " uvjetima.
Sakupljači prašine
Spremnici i vrećice koriste se kao sakupljači prašine u automobilskim usisavačima. Prvi od njih su poželjniji zbog jednostavnosti upotrebe. Obično se količina spremnika kreće od 200 do 700 kubičnih metara. vidi U slučaju kada se koriste prozirni spremnici, vlasnik automobila, koji čisti svoje vozilo, može kontrolirati njihovo punjenje.
Osim prisutnosti sakupljača prašine, dizajn nekih automobilskih usisavača omogućuje vam i prikupljanje prolivene tekućine (na primjer, model Heyner Cyclonic Power 240.000). Zatvarač smješten na putu protoka zraka spriječit će ulazak vode u motorni prostor usisavača.
Mlaznice
Kao i svaki drugi usisavač, automobilska inačica takvog uređaja opremljena je raznim dodacima. Većina modela opremljena je poput pukotine mlaznice, fleksibilnog crijeva s četkom, okrugle četke s čekinjama, električne turbo četke. „ Streljivo ” od usisavače pratećih mokro čišćenje također obuhvaća sapnicu za prikupljanje prolivene tekućine i mokri krhotine. Prilikom odabira takvog uređaja, ne zaboravite da će vam prisutnost poklopca omogućiti da ga ne oštetite i održavate red u unutrašnjosti automobila.

Dovođenje automobila u red ili kako odabrati pravi usisivač za automobil
Dovođenje automobila u red ili kako odabrati pravi usisivač za automobil
Dovođenje automobila u red ili kako odabrati pravi usisivač za automobil
Dovođenje automobila u red ili kako odabrati pravi usisivač za automobil Dovođenje automobila u red ili kako odabrati pravi usisivač za automobil Dovođenje automobila u red ili kako odabrati pravi usisivač za automobilHome | Articles

November 26, 2022 22:20:22 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting