Digitalna zemaljska televizija T2 u Ukrajini. Odaberite TV

Mnogi od vas su zahvaljujući masovnoj informativnoj i reklamnoj kampanji u medijima svjesni da je u Ukrajini od 2011. započela i nastavlja implementacija digitalne prizemne televizijske mreže u standardu emitiranja DVB-T2. Analogni signal je i dalje dostupan za prijem, ali polako postaje stvar prošlosti i službeno će se u potpunosti isključiti do 2015. godine. U stvarnosti, „digitalizacija“ zraka provodi se mnogo brže - većina nacionalnih TV kanala već emituje svoje programe u „digitalnom“ formatu, a neki su dostupni i u HD formatu. Glavni problem brzog prelaska naše zemlje na digitalno televizijsko emitovanje je nedostatak tjunera za većinu pretplatnika koji bi primili digitalni signal.

Televizor pripada izdržljivim kućanskim aparatima, tako da kada danas planirate kupiti moderni televizor sasvim je logično obratiti pažnju na njegovu opremu, komunikacijske mogućnosti i mogućnost prijema TV signala u različitim formatima (ugrađeni tuner) s rezervom "za budućnost".

Srećom po vas, proizvođači televizora prate promjene na tržištu i već nude širok izbor modela s ugrađenim DVB-T2 tjunerom. Prije svega, to se odnosi na Samsung, LG i druge marke televizora koji su kod nas popularni. Odabirom televizora možete vidjeti odgovarajuće označavanje na mnogim novim proizvodima iz linije modela 2012, što ukazuje na mogućnost primanja DVB-T2 signala ili pojašnjenje karakteristika vašeg omiljenog TV modela pomoću ugrađenog DVB-T2 tjunera od naših menadžera.

Jedno od najčešćih pitanja naših klijenata su pritužbe na nemogućnost direktnog prijenosa digitalnog televizijskog signala direktno putem ugrađenog tunera.

Odgovor je jednostavan: monopolni operater digitalnog televizijskog emitiranja - tvrtka Zeonbud kodira televizijski signal, tako da vam je potrebna dodatna oprema za gledanje TV programa - bilo DVB-T2 set-top box ili DVB-T2 CAM modul, ne samo bilo koji, već dizajniran posebno za mreža za prijem signala "Zeonbud."

Ova se prilika pojavljuje za tjunere koji su službeno uvezeni i certificirani u Ukrajini uz pomoć posebnog mikroprograma „upaljenog“ u fabričke tunere i module. Takav monopol ima svoje pluseve - odsutnost krivotvorenja i lakoću povezivanja.

Prva metoda prijema signala - pomoću prijemnika za ugađanje - je tradicionalnija, ali istovremeno skuplja, nezgodna i nezgrapnija. Tjuner zauzima odvojeno mjesto, zahtijeva zasebnu utičnicu, spaja se na televizor kablovima, u ovom slučaju je "vezan" za određenog operatera, i na kraju, možete ga upravljati zasebnim daljinskim upravljačem pored televizije.

CAM (Modul za uvjetni pristup) je elektronička pristupna kartica koja je instalirana u CI utor (zajedničko sučelje) na televizoru i omogućuje vam primanje kodiranog signala od operatera.

Međutim, ne zauzima odvojeno mjesto, ne zahtijevaju žice i utičnice, a sve funkcije možete kontrolirati s jednog daljinskog upravljača. Pored toga, po želji možete lako umetnuti modul drugog satelitskog ili zemaljskog digitalnog televizijskog operatera u utor.

CI-slotovi su opremljeni najmodernijim LCD i LED televizorima i plazma pločama.

Imajte na umu da danas u Ukrajini postoji nedostatak CAM modula iz Zeonbuda, međutim, zbog dostupnosti analognog signala, savjetujemo vam da pričekate malo i ne žurite sa kupnjom set-top boxa, uzimajući u obzir prednosti modula. Danas područje pokrivanja digitalne zemaljske televizijske mreže pokriva oko 95% teritorije naše zemlje i nudi gledaocima 28 besplatnih televizijskih kanala, lista kojih operator obećava da će se uskoro proširiti i na 32.

Digitalna zemaljska televizija T2 u Ukrajini. Odaberite TV
Digitalna zemaljska televizija T2 u Ukrajini. Odaberite TV
Digitalna zemaljska televizija T2 u Ukrajini. Odaberite TV
Digitalna zemaljska televizija T2 u Ukrajini. Odaberite TV Digitalna zemaljska televizija T2 u Ukrajini. Odaberite TV Digitalna zemaljska televizija T2 u Ukrajini. Odaberite TVHome | Articles

November 29, 2022 14:07:12 +0200 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting