Diferențe între Roomba și alte modele

Astăzi există o mulțime de gadgeturi. Diverse telefoane, cititoare, ceasuri cu alarmă, camere și multe altele.
Chiar și aparatele de uz casnic obișnuite devin din ce în ce mai multe gadgeturi. Și nu sunt doar televizoare, care sunt din ce în ce mai dificil de distins de computere. Acum devin gadgeturi, chiar și aspiratoare, un exemplu izbitor de astfel de gadget este aspiratorul robot roomba.
Primul lucru care îmi vine în minte este întrebarea cum poate un aspirator să devină un gadget? Există doar un motor și perii cu furtunuri. Dar acest lucru este deja în trecut. La urma urmei, purtarea unui aspirator prin cameră și obținerea prafului și resturilor din cele mai întunecate colțuri cu propriile mâini este o sarcină destul de stupidă. De ce să-ți pierzi timpul în asta când poți face ceva mai util și mai interesant, să mergi la cumpărături și să cumperi canapele personalizate, să mergi la film, să ieși cu prietenii sau să te bucuri de teatru. Și aspirarea, puteți încredința aspiratorul în sine, care va face față perfect acestui lucru.
Foarte des, în filmele de science fiction, vedem diverși roboți de curățare care fac toată munca pentru o persoană și, după finalizare, se opresc. Se pare că astfel de roboți există și chiar au propriul nume, aspiratorul robot roomba, de la compania iRobot. Un astfel de robot aspirator a fost creat special pentru auto-curățarea camerei.
Să vă spunem mai multe despre activitatea acestui gadget.
Un astfel de robot are mai multe moduri de curățare a unui apartament. Primul mod se numește „ curăță acum ”. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să apăsați un singur buton de curățare, robotul pornește imediat și merge la curățarea camerei. După pornire, robotul începe să se miște prin cameră, deoarece pare haotic la prima vedere, dar de fapt robotul funcționează într-un mod planificat, va termina de curățat întreaga zonă a camerei în aproximativ 20-30 de minute.
Traiectoria robotului roomba nu este nicidecum haotică. Algoritmii destul de complecși sunt folosiți pentru a selecta traiectoria: robotul primește constant noi date de la senzorii aflați pe el și ulterior începe să analizeze modul cel mai bun de a se deplasa într-o spirală, de-a lungul perimetrului sau prin traversarea camerei. În funcție de cât de mare este zona de curățare, robotul calculează timpul până la sfârșitul activității sale.
Procesul de curățare în sine, pentru robotul roomba, este împărțit în trei niveluri - o perie laterală curăță podeaua de-a lungul plintelor, precum și în colțurile camerei, resturile sunt direcționate către periile principale, există două dintre ele în robot, fiecare rotind în direcții diferite, periile curăță perfect suprafața ... Gunoaiele sunt aruncate într-un recipient special conceput pentru gunoi, robotul îndepărtează și murdăria rămasă, este necesar un filtru fin pentru a îndepărta cel mai mic gunoi.

Diferențe între Roomba și alte modele
Diferențe între Roomba și alte modele
Diferențe între Roomba și alte modele
Diferențe între Roomba și alte modele Diferențe între Roomba și alte modele Diferențe între Roomba și alte modeleHome | Articles

December 8, 2022 01:00:28 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting