De ce să alegeți DVB-T

Funcționarea telecentrelor cu zone suprapuse de recepție fiabilă la o singură frecvență este complet absentă în ATSC și este recomandată pentru utilizare în standardul DVB-T. Acest lucru distruge conceptul obișnuit de planificare a frecvenței, face inutilă construirea de structuri de antenă ridicate, reduce numărul de emițătoare de 6-7 ori și vă permite să reduceți în continuare puterea emițătorului cu 25-30%.
Rezistența la reflexii multiple în caz de egalitate a semnalelor principale și a celor reflectate este furnizată în standardul DVB-T și este complet absentă în ATSC (nivelul semnalului reflectat este mai mic de 15 dB).
Standardul DVB-T nu necesită abandonarea programelor TV analogice existente, deoarece are un nivel ridicat de securitate față de televizorul analog. Securitatea mai mică a standardului ATSC, chiar și cu filtre de notch NTSC, a forțat guvernul SUA să adopte un program complet de comutare digitală.
Lățimea de bandă din standardul DVB-T este complet adaptabilă oricărei țări și este fixată în ATSC (doar 6 MHz).
Rata de biți din standardul DVB-T variază de la 5 la 32 Mbps și este fixată în ATSC (19,3 Mbps).
Standardul DVB-T acceptă, precum și ATSC, HDTV și Dolby AC-3.
Puterea reală a transmițătorului, de exemplu, în Londra este mai mică de 10 kW și oferă o recepție fiabilă a standardului DVB-T pe o rază de 114 km, în timp ce în New York un transmițător de 350 kW nu asigură o recepție de 100% chiar și pe o rază de 10 km.
Recepția cu o antenă interioară sau un televizor portabil nu cauzează probleme în standardul DVB-T, în standardul ATSC în majoritatea cazurilor este imposibil.
Parametrii standardului DVB-T pot fi bine adaptați la dezvoltarea urbană. Există o alegere: prin creșterea treptată a numărului de programe TV transmise, atunci când apar zone de incertitudine, decideți dacă este mai profitabil să îmbunătățiți cablarea în case sau să limitați numărul de programe realizate.
Standardul DVB-T permite utilizarea echipamentelor convenționale de distribuție a antenelor învechite, fără nicio modificare, în timp ce în ATSC, este necesară utilizarea antenelor TV cu fascicul îngust cu capacitatea de reglare (folosind un motor), ceea ce nu garantează o recepție fiabilă .

De ce să alegeți DVB-T
De ce să alegeți DVB-T
De ce să alegeți DVB-T
De ce să alegeți DVB-T De ce să alegeți DVB-T De ce să alegeți DVB-THome | Articles

December 6, 2022 15:26:21 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting