De ce este nevoie de HDMI

Printre numeroasele intrări / ieșiri disponibile pe panourile de servicii ale echipamentelor video moderne, există cu siguranță un conector HDMI. De fapt, această interfață de mare viteză este viitorul standard pentru noii jucători și televizoare digitale.
Obișnuiau să trăiască mai simplu și mai modest. Pe televizor exista o singură intrare de antenă RF, la care era conectat totul - antene UHF, antene obișnuite și, cine le avea, înregistratoare video. Ceea ce a venit în anii 90 ai secolului trecut cu o serie de revoluții științifice și tehnologice mari și mici se numește haos. Au fost utilizate o mulțime de tehnologii video și fiecare a necesitat o intrare separată pe televizor - RCA, S-Video, RGB etc. O nouă etapă în dezvoltarea televiziunii a fost marcată de apariția panourilor TV digitale. După o serie de încercări, a apărut o interfață digitală universală pentru transmiterea imaginilor de înaltă rezoluție - HDMI (High Definition Multimedia Interface).
Interfața digitală HDMI este utilizată pentru a transfera conținut media (atât audio, cât și video) de la o sursă - un DVD player, receptor de satelit sau decodor la un televizor digital. Datele sunt transmise fără compresie printr-un singur cablu (spre deosebire, de exemplu, de DVI compatibil, care funcționează doar cu imagini).
Astăzi, HDMI a devenit de facto standardul de producție pentru transmiterea conținutului audio și video. Recent, a fost folosit nu numai de către producători cunoscuți de electronice de larg consum - Hitachi, Matsushita Electric Industrial (Panasonic), Philips, Sony, Thomson (RAC), Toshiba, ci și de cele mai mari companii de divertisment - Fox, Universal, Warner Bros., Disney, etc. Până la sfârșitul acestui an, sunt proiectate vânzări de până la 60 de milioane de dispozitive cu conexiuni HDMI.
Dezvoltatorii susțin că principalele motive pentru crearea interfeței sunt ușurința utilizatorului și calitatea înaltă a imaginii rezultate. Utilizatorii înșiși au opinii diferite în această privință.
Proprietăți generale
Fără îndoială, HDMI este o tehnologie progresivă. Ultima interfață din iunie 2006, versiunea 1.3, oferă funcționare la o frecvență de 340 MHz (până la 10,2 Gbps) - în primul rând, astfel de indicatori sunt proiectați pentru dezvoltarea viitoare a formatului HDTV, dar acum majoritatea capacităților sunt în solicitate de echipamente și sunt utilizate în scopul propus.
Interfața este ideală pentru lucrul cu Blu-Ray și HD-DVD, console de jocuri de nouă generație (XBOX 360, Playstation3) și televizoare HDTV moderne.
Interfața este compatibilă cu DVI. Aceasta înseamnă că, în teorie, este posibil să vizualizați videoclipuri de pe un dispozitiv DVI pe un televizor HDMI și invers.
HDMI acceptă conectarea computerelor la electronice de larg consum. Un computer prin intermediul unei plăci video poate fi conectat atât la un monitor digital, cât și la un televizor.
În plus, interfața este îmbunătățită continuu pentru a menține compatibilitatea cu dispozitivele vechi.
Video
HDMI este capabil să funcționeze atât cu semnal digital de calitate convențional, cât și cu calitate HDTV - cu o rezoluție de la 420p la 1080p pentru video digital și, în principiu, cu sisteme analogice NTSC, PAL etc.
Cea mai recentă versiune HDMI 1.3 acceptă culori de 30, 36 și 48 de biți în cadrul standardului RGB - adică mai mult de un miliard (!) De nuanțe - contrast îmbunătățit, tranziții de culoare etc. Există, de asemenea, suport pentru noi standarde de culoare (de ex. xvYCC - de 1,8 ori mai multe culori decât acceptă semnalul HDTV de astăzi).
Sunet
Interfața funcționează cu o varietate de formate audio:
Stereo;
Formate audio multicanal - Dolby Digital, DTS etc.;
Formate ale viitorului apropiat - Dolby TrueHD și DTS-HD;
Suportă transmisia de sunet digital cu 8 canale la 192 kHz fără niciun fel de compresie.
Versiunea HDMI 1.3 oferă sincronizare video și audio. Procesarea video durează puțin mai mult decât audio - HDMI se reglează automat.
În general, cumpărătorul ar trebui să se familiarizeze mai întâi cu specificațiile specifice interfeței din echipamentul achiziționat. De obicei, producătorii de produse electronice de consum includ asistență doar pentru acele caracteristici pe care le consideră necesare pentru un anumit model bazat pe viziunea lor asupra nevoilor consumatorilor. Astfel, o interfață HDMI nominală mai modernă într-un model de televizor poate să nu aibă funcționalitatea oferită de unul mai vechi în altul. Fiecare achiziție trebuie selectată în funcție de nevoile dvs. specifice.
Și, cel mai important, pentru a evita probleme, ar trebui să aveți grijă în prealabil ca televizorul dvs. cu interfață HDMI să accepte tehnologia HDCP.
HDCP
(HDCP) Protecția conținutului digital cu lățime de bandă mare este o tehnologie dezvoltată de Digital Content Protection, LLC (o filială a Intel) pentru a proteja conținutul media de înregistrări neautorizate. Folosit atât în ​​DVI (rar), cât și în HDMI. În zilele noastre, aproape toate televizoarele digitale cu ecran lat sunt echipate cu HDCP. Deoarece HDCP este indisolubil legat de HDMI, acesta este motivul principalelor reclamații ale utilizatorilor către interfață.
După cum știți, creatorii de conținut sunt îngroziți de furtul și rescrierea conținutului digital de înaltă calitate de către pirați. Prin urmare, utilizatorii dau vina adesea pe companiile de film pentru că au cauzat o oarecare confuzie pe piața electronică.
Principiul de funcționare al HDCP este relativ simplu - dispozitivele prin intermediul unui cablu HDMI stabilesc comunicarea între ele și schimbă o cheie pentru decriptarea semnalului. Dacă este conectat un dispozitiv de înregistrare, modulul de redare refuză să îi transmită informații. Proprietarii de televizoare HDMI care nu acceptă HDCP sunt, de asemenea, printre victimele acestei ingeniozități. Astfel de dispozitive nu numai că nu scriu conținut protejat, dar nu îl citesc.
Acest lucru provoacă o iritare destul de justificată a cumpărătorilor, care au dat recent mulți bani pentru echipamente de înaltă tehnologie. În teorie, dispozitivul este gata să primească un semnal de înaltă calitate - de fapt, protecția la scriere HDCP interferează cu recepția.
De fapt, tehnologia de protecție la scriere joacă rolul „evazivului Joe”. Știrile despre hacking-ul Blu-Ray și HDCP s-au răspândit pe Internet aproape imediat după ce tehnologia a fost anunțată, dar este prea scump să fure și să producă conținut HDCP care este încă rar până în prezent.
Astfel, interfața HDMI, fără îndoială utilă și promițătoare, în aproape toate produsele primește un apendice inutil sub formă de tehnologie de protecție la scriere pentru oricine, cu excepția câtorva companii media. Cu toate acestea, cumpărătorii încă nu au de ales - trebuie să cumpere un dispozitiv cu intrare HDMI sau să rămână pe marginea progresului.

De ce este nevoie de HDMI
De ce este nevoie de HDMI
De ce este nevoie de HDMI
De ce este nevoie de HDMI De ce este nevoie de HDMI De ce este nevoie de HDMIHome | Articles

November 28, 2022 17:45:44 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting