Dallimet midis Roomba dhe modeleve të tjera

Sot ka shumë vegla. Telefonë të ndryshëm, lexues, orë alarmi, kamera dhe shumë të tjerë.
Edhe pajisjet e zakonshme shtëpiake gjithnjë e më shumë po bëhen pajisje. Dhe nuk janë vetëm TV-të, të cilat gjithnjë e më shumë janë të vështira për tu dalluar nga kompjuterët. Tani ata janë duke u bërë vegla, madje edhe fshesa me korrent, një shembull i mrekullueshëm i një pajisje të tillë është fshesa me korrent robot roomba.
Gjëja e parë që vjen në mendje është pyetja se si mund të bëhet një pastrues vakum një vegël? Ka vetëm një motor dhe furça me çorape. Por kjo tashmë është në të kaluarën. Mbi të gjitha, mbajtja e një fshesë me korrent nëpër dhomë dhe marrja e pluhurit dhe mbeturinave nga cepat më të errët me duart tuaja është një detyrë mjaft budallaqe. Pse të humbni kohën tuaj për këtë kur mund të bëni diçka më të dobishme dhe interesante, të bëni pazar dhe të blini divane të bëra me porosi, të shkoni në kinema, të dilni me miqtë ose të shijoni teatrin. Dhe pastrimi i fshesës me korrent, ju mund t'i besoni vetë fshesës me korrent, e cila do të përballet në mënyrë të përkryer me këtë.
Shumë shpesh, në filmat e trillimeve shkencore, ne shohim robotë të ndryshëm pastrues që bëjnë të gjithë punën për një person, dhe pas përfundimit, ata fiken. Rezulton se robotë të tillë ekzistojnë dhe madje kanë emrin e tyre, fshesë me korrent robot roomba, nga kompania iRobot. Një fshesë me korrent të tillë robot u krijua posaçërisht për vetë-pastrimin e dhomës.
Le t'ju tregojmë më shumë rreth punës së kësaj vegël.
Një robot i tillë ka disa mënyra të pastrimit të një apartamenti. Modaliteti i parë quhet " pastro tani ". Për ta bërë këtë, thjesht shtypni një buton të Pastër, roboti ndizet menjëherë dhe shkon për të pastruar dhomën. Pas fillimit, roboti fillon të lëvizë nëpër dhomë, pasi në shikim të parë duket kaotik, por në fakt roboti punon në një mënyrë të planifikuar, ai do të përfundojë pastrimin e të gjithë zonës së dhomës në rreth 20-30 minuta.
Trajektorja e robotit roomba nuk është aspak kaotike. Algoritme mjaft komplekse përdoren për të zgjedhur trajektoren: roboti vazhdimisht merr të dhëna të reja nga sensorët e vendosur në të, dhe më vonë fillon të analizojë sesa më mirë të lëvizë në një spirale, përgjatë perimetrit ose duke kaluar dhomën. Në varësi se sa e madhe është zona e pastrimit, roboti llogarit kohën deri në fund të punës së tij.
Vetë procesi i pastrimit, për robotin e dhomës, është i ndarë në tre nivele - një furçë anësore pastron dyshemenë përgjatë dërrasave të bazës, si dhe në cepat e dhomës, mbeturinat drejtohen në furçat kryesore, ka dy prej tyre në robot, secila prej të cilave rrotullohet në drejtime të ndryshme, furçat pastrojnë në mënyrë të përsosur sipërfaqen ... Plehrat grumbullohen në një enë të caktuar posaçërisht për plehra, roboti gjithashtu heq papastërtitë e mbetura, një filtër i imët është i nevojshëm për të hequr mbeturinat më të vogla.

Dallimet midis Roomba dhe modeleve të tjera
Dallimet midis Roomba dhe modeleve të tjera
Dallimet midis Roomba dhe modeleve të tjera
Dallimet midis Roomba dhe modeleve të tjera Dallimet midis Roomba dhe modeleve të tjera Dallimet midis Roomba dhe modeleve të tjeraHome | Articles

November 29, 2022 14:00:20 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting