Cum se conectează un televizor la un computer

Culorile vibrante și ecranele largi ale noilor televizoare digitale fac o impresie puternică și vie. Prin urmare, mai devreme sau mai târziu, orice spectator are o întrebare: este posibil să profitați de toate avantajele televizorului atunci când lucrați cu un computer? Poate sa!...
Compatibilitatea încrucișată este foarte populară pentru cunoscătorii electronicii de calitate. Camera este conectată direct la imprimantă, playerul Flash la telefon, telefonul la PDA și toate acestea sunt compatibile cu un computer personal. Nu este surprinzător faptul că computerul în sine este un sistem de diverse plugin-uri. Prin urmare, capacitatea de a utiliza un televizor în locul unui monitor este o decizie complet logică.
Instrumentele software și hardware pentru această compatibilitate există de mult timp. Capacitățile moderne ale plăcilor video permit, în unele cazuri, conectarea mai multor afișaje la un computer. Desigur, cel mai adesea placa video acceptă versiunea „ușoară” - în timpul funcționării monitorului alternativ, cel principal este oprit, dar nu este neobișnuit pentru sistemele cu două sau mai multe „ecrane” care funcționează simultan.
Interfețe
Există multe opțiuni pentru conectarea unui televizor la un computer, atât pentru modelele digitale cu ecran lat, cât și pentru televizoarele analogice modeste:
RCA (A / V pentru mufe RCA)
Acest conector universal poate fi găsit pe aproape orice placă grafică. Prin intermediul acestuia, este posibil să conectați un computer la majoritatea televizoarelor digitale și analogice. Calitatea imaginii atunci când este conectat la RCA este cea mai modestă, principalul său avantaj fiind masivitatea sa.
S-Video
Ieșirea este disponibilă pe multe plăci video. Oferă transmisie pe trei canale - unul pentru luminanță și două pentru cromă. Calitatea imaginii este semnificativ mai mare decât atunci când se utilizează RCA.
DVI - HDMI
Interfețe moderne de transmisie video digitală. Sunt foarte asemănătoare, dar, prin HDMI, sunetul este transmis suplimentar (până la 8 canale), în timp ce cu DVI există un cablu separat pentru audio. Interfețele sunt compatibile între ele fără convertoare speciale, exclusiv printr-un cablu adaptor, ambele acceptă HDCP (High Definition Content Protection) - protecție împotriva înregistrării neautorizate a conținutului protejat prin drepturi de autor. Acesta este motivul pentru care acestea reprezintă o potențială amenințare pentru utilizatorii progresivi. Cu toate acestea, interfețele sunt destul de frecvente în plăcile video. Multe carduri sunt echipate deja cu DVI astăzi, potrivit unor rapoarte, recent au apărut carduri bazate pe GeForce 7600 GT și, de asemenea, familia Radeon cu ieșiri HDMI.
VGA (Sub-D)
Unul dintre tipurile de conexiuni RGB, cel mai des utilizat pentru a conecta un monitor la un computer. Multe televizoare digitale moderne sunt echipate cu un conector RGB. Cu toate acestea, numele nu implică faptul că ieșirea acceptă doar rezoluția VGA. Conexiunea este potrivită pentru rezoluțiile SVGA, QXGA, UXGA și așa mai departe. Poate că este acceptată cea mai înaltă calitate a imaginii.
În cazul în care ieșirile de pe placa video a computerului nu corespund conectorilor TV, se utilizează diferite dispozitive suplimentare care asigură compatibilitatea deplină și modulează semnalul, dacă acest lucru nu este realizat de placa video, nu numai în rezoluție, ci și în frecvențe etc. Uneori dispozitivele sunt destul de scumpe, dar în unele cazuri, în special pentru televizoarele analogice, sunt pur și simplu necesare.
Televizoare analogice
Capacitățile televizoarelor analogice sunt oarecum limitate. Sunt concepute pentru sisteme de culoare de lungă durată. Standardul NTSC acceptă o rezoluție maximă de 525 linii, PAL și SECAM-625, iar rezoluția reală este chiar mai mică. Drept urmare, un televizor analog nu poate oferi de obicei o rezoluție a computerului mai mare de 640x480, pentru nevoile moderne are capacități foarte modeste.
Frecvența declarată a televizoarelor analogice este de 50 și 100 Hz, în realitate nimeni nu a atins vreodată acești indicatori. Trebuie să știți că lucrul confortabil în fața unui monitor obișnuit al computerului este posibil la valori de 70-80 Hz.
În plus, toate televizoarele analogice folosesc așa-numitul. scanare întrețesută (un cadru este creat secvențial de două jumătăți de cadre de la linii pare și pare). În monitoare - scanare progresivă. Cu toate acestea, unii cunoscători consideră că împletiturile sunt optime pentru vizionarea de videoclipuri, jocuri etc. - scene cu multă mișcare.
Interfețele optime pentru conectarea „directă” a unui televizor la un computer sunt RCA analogice și S-Video. Cu ajutorul convertoarelor speciale, puteți asigura, de asemenea, compatibilitatea conectorilor TV cu ieșirea VGA a computerului a plăcii video. În acest caz, semnalul își pierde în mod natural calitatea.
Și totuși, televizoarele analogice au reușit să ia o poziție puternică în lupta pentru a fi solicitate pentru lucrul cu computerele. Materialele text de pe ecran sunt afișate destul de indistincte și neclare, dar pentru vizionarea videoclipurilor acesta este un plus suplimentar. Imaginea „neclară” vă permite să neteziți artefactele asociate procesării software a clipurilor video digitale. În plus, un televizor analog este un dispozitiv accesibil pentru prezentări la buget.
Televizoare digitale
Televizoarele LCD, cu plasmă și cu proiecție sunt de obicei furnizate deja cu o intrare directă VGA pentru un computer. Cele mai noi modele au fost create inițial pentru HDTV - televiziune de înaltă definiție, se integrează cu ușurință cu PC-uri de înaltă definiție. Recent, acestea sunt realizate inițial într-o versiune compatibilă cu computerul (televizor / monitor computer).
Panourile LCD, care au moștenit tehnologia de la monitoare, au indicatori de calitate foarte înaltă. Marginea televizorului / monitorului este aproape indistinctă în ele. Televizoarele LCD ocupă puțin spațiu și funcționează bine cu imagini statice. În acest sens, sunt superioare „plasmei”.
Deși culorile din televizoarele cu plasmă sunt adesea mai strălucitoare și mai „vii” decât în ​​LCD-urile, acoperirea internă cu fosfor a „plasmei” „arde” atunci când o „imagine” fixă ​​este vizionată mult timp. Deși, datorită ultimelor evoluții, această problemă și-a pierdut deja severitatea, ea persistă.
Televizoarele de proiecție nu afișează întotdeauna culori cu luminozitate suficientă, în special niveluri de negru, dar sunt lideri în dimensiunile ecranului care nu au fost încă realizate de alte tehnologii.
În toate aceste cazuri, este preferabilă o conexiune VGA sau o conexiune digitală DVI la HDMI a computerului și a televizorului. Acestea arată cele mai bune rezultate. Corespondența rezoluțiilor semnalului / imaginii în televizor este furnizată prin intermediul tunerului încorporat sau a plăcii video a computerului.
Majoritatea televizoarelor digitale HDTV au dimensiuni mari ale ecranului, redare video de înaltă calitate în format larg, prezentări strălucite și jocuri 3D pe deplin pentru computer. Panourile numerice afișează cu ușurință text și grafică mică, după cum este necesar.
Astfel, televiziunile au reușit să-și mențină utilitatea chiar și în „jocul pe un teren străin”. Ecranele mari le permit să facă față unui număr de sarcini dificile pentru monitoarele convenționale. Este probabil ca odată cu dezvoltarea tehnologiilor industriale, aceste două tipuri de dispozitive să fie combinate într-un singur bloc media adecvat pentru utilizare în orice mediu digital.

Cum se conectează un televizor la un computer
Cum se conectează un televizor la un computer
Cum se conectează un televizor la un computer
Cum se conectează un televizor la un computer Cum se conectează un televizor la un computer Cum se conectează un televizor la un computerHome | Articles

November 28, 2022 04:31:06 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting