Cum se alege un televizor LCD?

Televiziunea nu este degeaba considerată una dintre principalele invenții ale secolului trecut. Cineva iubește emisiunile TV, dar cineva vrea să se uite la fotbal cu o sticlă de bere. Și ce bucurie este pe fețele copiilor când își urmăresc desenele animate preferate cu entuziasm. Aproape toată lumea se uită la televizor, ceea ce înseamnă că mai devreme sau mai târziu fiecare familie se confruntă cu problema alegerii acestui miracol al tehnologiei.
Alegerea unui televizor LCD ar trebui făcută nu numai pe baza preferințelor estetice și a aspectului unui anumit model, ci în conformitate cu parametrii tehnici menționați în televizor. Deci, ce trebuie să știți atunci când alegeți un LCD sau, așa cum se spune - televizor LCD.
Dimensiune diagonală TV LCD
Acest parametru este unul dintre cei mai importanți la alegerea oricărui televizor și, în special, a televizoarelor LCD moderne, a căror diagonală a trecut deja de marca de 50 de inci sau 127 cm. Dacă aveți de gând să vă salvați ochii de stres și să obțineți un confort maxim de la vizionarea noului dvs. televizor, apoi amintiți-vă că distanța de la care vor fi vizionate emisiunile dvs. TV preferate ar trebui să fie de 4 - 5 ori mai mare decât diagonala ecranului televizorului. Prin urmare, dacă ați cumpărat un televizor LCD de 32 "(1" = 2,54 cm), distanța de vizionare ar trebui să fie între 3,25 m și 4 m.
Nu încercați să urmăriți dimensiunea, nu este cazul când mai mult este mai bine. Senzația de a-ți bate capul încercând să urmărești o imagine care se schimbă rapid nu va fi cel mai plăcut moment.
Rezolutie TV LCD
Acest indicator merită acordat o atenție specială. Rezoluția unui televizor LCD sau rezoluția unei matrice TV nu este altceva decât numărul de celule luminoase (pixeli) care creează o imagine vizibilă pe ecran. Un pixel este un pătrat mic (punct), care are o dimensiune normalizată și conține informații despre luminozitatea a trei culori (RGB - roșu, verde și albastru). Aceste puncte formează o imagine pe ecranul LCD.
Valoarea care caracterizează rezoluția unui televizor LCD este indicată ca raportul dintre numărul de pixeli orizontali și numărul de pixeli verticali. De exemplu, dacă caracteristicile tehnice ale televizorului indică o rezoluție de 1366 × 768, atunci acest lucru înseamnă că ecranul este format din lățime de 1366 pixeli și înălțime de 768 pixeli.
Dacă doriți să vizionați doar programe TV, atunci amintiți-vă că semnalul transmis în format PAL sau SECAM, care este utilizat pe scară largă în țara noastră, corespunde unei rezoluții de 720x576 (720 de lățime în lățime și 576 în înălțime). De asemenea, se folosește dimensiunea dată de 720 pixeli lățime și 576 pixeli înaltă. Prin urmare, dacă doriți să cumpărați un televizor LCD cu diagonală mică, căutați rezoluția să fie mai mare decât această dimensiune. Pentru vizionarea de înaltă calitate a filmelor de pe un DVD player, aveți deja nevoie de o rezoluție de 1366x768 și pentru a obține o calitate completă de la un semnal digital de înaltă definiție (HDTV) 1920x1080.
Deși televiziunea digitală de înaltă definiție din țara noastră nu a găsit încă o utilizare pe scară largă, tehnologiile digitale blu-ray în câțiva ani pot stoarce serios formatul DVD atât de răspândit astăzi. Deja acum, având la îndemână un player multimedia și un player blu-ray, vă puteți bucura de filmul dvs. preferat în calitate HD. Bineînțeles, dacă televizorul dvs. acceptă o rezoluție de 1920x1080. Astfel, economisirea astăzi la rezoluția ecranului TV LCD vă poate jefui multe avantaje și plăcere în viitor.
Unghi de vedere
Unghiuri de vizualizare verticale și orizontale, parametri care nu trebuie subestimați atunci când alegeți un televizor LCD. Dacă priviți ecranul din partea centrală a acestuia, puteți observa o scădere bruscă a contrastului și a modificărilor de culoare. Pe măsură ce distanța de la centrul televizorului LCD crește, distorsiunea va crește doar. Unghiurile minime admise de vizualizare verticale și orizontale sunt de 160 de grade. Aceasta înseamnă că atunci când vizionați televizorul la un unghi de 80 de grade, contrastul va fi de 10 ori mai mic decât dacă vă uitați la televizor în centru.
Televizoarele LCD moderne ar trebui să aibă unghiuri de vizualizare de ordinul 176-178 de grade. Prin urmare, acordați atenție acestui parametru pentru a nu cumpăra un model LCD învechit, care poate avea unghiuri de vizualizare mai mici.
Timp de raspuns
Pentru ca pe ecran să apară o imagine color, care se schimbă intens la vizionarea oricăror programe TV, filme etc. cristalele lichide, pe care se bazează tehnologia de producție a televizoarelor LCD, trebuie să treacă de la poziția inițială la extrem. De exemplu, într-o poziție orizontală este vizibil doar albul, atunci când sunt răsucite în poziție verticală, doar negrul va fi vizibil. Timpul necesar cristalelor lichide pentru a se deplasa de la orizontală la verticală se numește timpul de răspuns al cristalelor lichide. Prin urmare, cu cât timpul de răspuns este mai rapid, cu atât este mai bună reproducerea culorilor imaginii. În caz contrar, dacă timpul de răspuns este de o mare importanță, atunci când vizualizați scene dinamice, o „ pistă ” va rămâne în spatele obiectelor cu acțiune rapidă sau o imagine va fi suprapusă pe alta. Pentru LCD-urile moderne, timpul de răspuns nu trebuie să depășească 8 ms (milisecunde, adică 1 ms = 1x10-3 s).
Contrast și luminozitate
Contrastul unui televizor LCD este unul dintre cei mai importanți parametri. Dacă contrastul televizorului este redus, atunci pe ecran nu veți vedea o paletă bogată de culori de imagini și o gamă bogată de tonuri și tonuri medii de culoare. Recent, însă, acest parametru și-a pierdut relevanța specială, deoarece caracteristicile sale calitative au atins deja valori foarte ridicate. Televizoarele LCD au un raport de contrast 600: 1. Aceasta înseamnă că cele mai întunecate părți ale imaginii diferă de cele mai deschise de 600 de ori. Firește, cu cât acest raport este mai mare, cu atât va fi mai bună redarea culorilor imaginii. Pentru televizoarele LCD moderne, acest parametru ar trebui să fie de cel puțin 800: 1.
Unii producători pot specifica un raport de contrast de 12000: 1. Vorbim despre contrastul dinamic, care se realizează prin utilizarea unor algoritmi adaptivi speciali, adică prin ajustarea suplimentară a imaginii. Prin urmare, nu ar trebui să fiți atenți la această valoare, ci la valoarea principală atunci când alegeți să trădați contrastul static.
Un alt parametru la fel de important al unui televizor LCD este luminozitatea imaginii. Dacă luminozitatea modelului de televiziune achiziționat este scăzută, atunci va trebui să vă strângeți ochii foarte mult pentru a vedea bine imaginea transmisă, iar în timpul zilei vizionarea programelor TV se poate transforma în tortură. Prin urmare, luminozitatea televizoarelor LCD moderne trebuie să fie de cel puțin 450 cd / m2, această valoare este considerată normală pentru vizionarea emisiunilor de televiziune. Dacă valoarea luminozității modelului achiziționat este mai mare de 450 cd / m2 (de exemplu, 600 cd / m2), acest lucru nu va fi cu siguranță un dezavantaj al LCD-ului. Unele modele de televizoare LCD au un detector încorporat pentru determinarea nivelului de iluminare din camera de lucru. În funcție de valoarea măsurată, luminozitatea televizorului se schimbă automat pentru a obține un confort maxim la vizionarea fișierelor TV și video.
Sunet
Atunci când alegeți un televizor LCD, acordați o atenție deosebită sistemului stereo pe care îl aveți. Majoritatea modelelor moderne au un amplificator digital care este utilizat pentru a asigura o puritate maximă a sunetului. Un televizor LCD trebuie să aibă cel puțin un sistem de difuzoare cu 2 cavități format din 4 difuzoare și tweetere. Dimensiunea difuzoarelor pentru o percepție confortabilă a sunetului ar trebui să fie de cel puțin 6 cm, iar dimensiunea tweeterelor trebuie să fie de cel puțin 2 cm.
În plus, acordați atenție prezenței unui egalizator în setările TV, acesta vă va permite să reglați ușor aceleași caracteristici de frecvență ale sunetului după gustul dvs.
Interfață de conectare
Proprietarul unui televizor LCD modern poate crea un centru de divertisment la domiciliu cu ajutorul dispozitivelor conectate și se poate bucura pe deplin de toate capacitățile televizorului.
Dar, pentru a realiza acest lucru, televizorul dvs. trebuie să aibă cel puțin un set minim de intrări și ieșiri standard:
Intrare antenă - concepută pentru a conecta difuzarea sau cablul TV. Puteți conecta un aparat video.
Conectorii compoziți sunt prezenți pe aproape orice echipament audio-video și sunt proiectați pentru a transmite semnale analogice.
Intrare S-Video - la fel ca conectorul compozit, este proiectat pentru a transmite un semnal video analogic cu o rezoluție maximă de 480 i. Vă permite să obțineți o imagine mai bună, deoarece asigură transmiterea separată a luminanței (Y) și a două semnale combinate de crominanță (C) prin cabluri independente.
Intrări componente - concepute pentru a transmite un semnal video de către componentele color. Datorită transmisiei separate, imaginea este mai clară, mai stabilă și cu o reproducere exactă a culorilor.
SCART (Syndicat des Constructeurs d 'Appareils, Radiorecepteurs și Televiseurs) este o interfață audio-video universală cu 21 de pini pentru transmiterea unui semnal analogic în două direcții.
Conector RGB - utilizat pentru conectarea la un computer. Imaginea este transmisă direct pe ecran, ocolind procesoarele televizorului.
DVI (Digital Video Interface) este un conector digital care nu suferă nicio conversie a semnalului, ceea ce reduce probabilitatea zgomotului imaginii.
HDMI (High Definition Multimedia Interface) este o interfață multimedia digitală care poate transmite simultan până la 8 canale audio și televiziune de înaltă definiție (HDTV).
Conectorul coaxial este, de asemenea, digital. Întotdeauna evidențiat în portocaliu și destinat transmiterii dintr-o sursă digitală.
Optic - Din nou, digital, bazat pe o conexiune cu fibră optică.
Conectorul FireWire este un sistem digital bidirecțional pentru conectarea camerelor video sau a altor dispozitive de înregistrare digitală.
Din păcate, nu toți producătorii își echipează televizoarele LCD cu toate seturile de intrări și ieșiri de mai sus. Prin urmare, atunci când alegeți un televizor, asigurați-vă că are mai multe ieșiri digitale. În caz contrar, în timpul funcționării, o situație este inevitabilă atunci când trebuie să comutați manual între diferite dispozitive. Desigur, acesta este cazul când doriți să conectați mai multe surse de semnal simultan, de exemplu un DVD player, un receptor de satelit, computer etc. Și cu siguranță veți dori acest lucru, mai devreme sau mai târziu.
Deci, am analizat aproape toate caracteristicile unui televizor LCD, la care va trebui cu siguranță să fiți atenți atunci când alegeți. Utilizarea tuturor recomandărilor enumerate vă va ajuta să faceți alegerea corectă în ceea ce privește raportul preț-calitate.

Cum se alege un televizor LCD?
Cum se alege un televizor LCD?
Cum se alege un televizor LCD?
Cum se alege un televizor LCD? Cum se alege un televizor LCD? Cum se alege un televizor LCD?Home | Articles

December 3, 2022 15:38:27 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting