Cum se alege un proiector

Prețul destul de ridicat al unui proiector implică o selecție atentă a acestuia. 30-60 de mii de ruble este exact suma pe care trebuie să vă concentrați. Acest material vă va ajuta să răspundeți la întrebarea: cum să alegeți un proiector și să înțelegeți nuanțele și punctele importante ale acestei alegeri.
După cum sa menționat mai sus, un preț destul de ridicat pentru un proiector se datorează în primul rând designului său. În primul rând, atunci când alegeți orice dispozitiv digital, trebuie să decideți pentru ce aveți nevoie? Același lucru este valabil și pentru un proiector, deoarece un proiector de prezentare și un proiector de film acasă sunt lucruri complet diferite.
Luați un proiector de prezentare, de exemplu. Întrucât el va călători adesea cu dvs. la diferite evenimente, compacitatea, greutatea și luminozitatea sa se ridică la maxim. O situație și cerințe diferite se aplică proiectoarelor de acasă, deoarece funcționarea silențioasă și calitatea înaltă a imaginii sunt relevante pentru acestea.
Luați în considerare principiile de bază ale proiectorului
Proiectoare CTR
Trei kinescopuri formează o imagine generală cu ajutorul unui obiectiv aliniat pe ecran. Astfel de proiectoare sunt de obicei voluminoase, grele (greutatea poate ajunge la câteva zeci de kg) și nu sunt mobile, prin urmare nu sunt potrivite pentru servirea prezentărilor. În plus, configurarea unor astfel de dispozitive este dificilă și necesită ajutorul unui specialist. partea pozitivă a CTR a proiectoarelor este calitatea imaginii. Reproducere exactă a culorilor și tonuri bogate, fără zgomot și pixelare. Toate aceste avantaje îl fac un proiector excelent pentru vizionarea de filme în casa ta.
Trebuie remarcat prețul ridicat care va trebui plătit pentru un astfel de proiector, astfel încât majoritatea covârșitoare a cumpărătorilor sunt eliminați imediat.
Proiectoare LCD
Principiul construcției imaginii este după cum urmează: lumina care trece prin matricea cristalelor lichide lovește ecranul. Această fizică a muncii face posibilă producerea de modele destul de compacte, cu o luminozitate bună. Dintre dezavantajele grave, este demn de remarcat zgomotul ventilatorului care răcește matricea, deoarece este format din cristale sensibile la temperaturi ridicate. De asemenea, uitându-vă atent, puteți găsi o rețea de pixeli matriciali pe ecran.
Pentru a îmbunătăți calitatea imaginii, producătorii folosesc uneori mai multe matrice cu cristale lichide. Proiectoarele LCD sunt unul dintre cele mai populare segmente de pe piața proiectoarelor, costul unor astfel de modele poate varia de la 30.000 de mii de ruble și mai mult.
Proiectoare LP
O dezvoltare relativ nouă, care are deja clienții săi. Tehnologia se bazează pe o matrice reflectorizantă, care constă din multe micromiroruri. Lumina acestei lămpi este reflectată din matrice printr-un filtru special de lumină și lovește ecranul. Un avantaj semnificativ în comparație cu proiectoarele LCD este absența unei secțiuni de pixeli pe ecran, acest lucru se realizează printr-o margine redusă între oglinzi, în comparație cu o matrice de cristale lichide. Un alt punct pozitiv este nivelul ridicat de luminozitate. Acest lucru se datorează faptului că fluxul luminos intră pe ecran fără pierderi, spre deosebire de proiectoarele LCD. Și ultimul plus este lipsa de inerție.
Printre minusuri, imaginea discretă poate fi distinsă, fie punctul este iluminat, fie nu.
Tehnologia este imperfectă, dar producătorii găsesc o ieșire din situație. Prin creșterea numărului de matrice și creșterea filtrelor de lumină.
Nu cumpărați proiectoare DLP ieftine pentru vizionare video. imaginea generată este destul de specifică și există un efect pâlpâitor pe ecran, care obosește ochii în timpul vizionării prelungite.
Proiectoare D-ILA
Cea mai puternică tehnologie care încorporează caracteristicile pozitive ale proiectoarelor LCD și DLP. Funcționează pe o matrice complexă reflexivă de cristale lichide. Capabil să lucreze la temperaturi ridicate. Experții consideră că această tehnologie este cea mai bună, iar producătorii o dezvoltă.
Dar, este demn de remarcat faptul că aceste proiectoare nu sunt obișnuite în viață. Acest lucru se datorează faptului că prețul este prea mare, deci este posibil ca alegerea dvs. să se limiteze la proiectoarele LCD și DLP.
Rezoluția proiectorului
Pe vremuri, rezoluția proiectorului era la nivelul plăcilor video standard pentru PC, dar odată cu dezvoltarea tehnologiilor digitale, televiziunii de înaltă definiție și apariția DVD-urilor și FullHD, rezoluția proiectoarelor a devenit mult mai mare.
Să luăm în considerare opțiunile comune de permisiune:
SVGA (800x600)
XGA (1024x780)
SXGA (1280x1024)
UXGA (1600x1200)
QXGA (2048x1536)
Full HD (1920x1080)
WUXGA (1920x1200)
HD 4K (4096x2400)
Pe lângă cele enumerate, există și formate mai puțin frecvente. După cum sa menționat deja, modelele cu ecran lat sunt mai acceptabile pentru vizionarea filmelor. De asemenea, trebuie remarcat faptul că tendințele tehnologiilor digitale moderne și ale televiziunii au determinat în mare măsură tranziția producției de proiectoare către matrici de format mare între producători.
Proiectoarele moderne acceptă formate comune de culori PAL, SECAM, NTSC4, inclusiv HDTV.
Vă rugăm să rețineți că cu cât rezoluția este mai mare, cu atât imaginea de pe ecran este mai bună și costul proiectorului este mai mare.
Flux luminos, luminozitate
Unitățile de flux luminos sunt ANSI lm. Nu vom intra în momente tehnice, ci vom da doar valorile datorită cărora veți putea naviga. Pentru proiectoarele proiectate pentru vizionarea filmelor într-o cameră întunecată, este suficient un flux luminos de 700 până la 1500 ANSI lumeni. Dacă proiectorul dvs. este utilizat pentru prezentări în camere iluminate, este recomandabil să cumpărați un proiector cu o luminozitate ridicată.
La cumpărare, merită luat în considerare faptul că fluxul luminos specificat în caracteristicile tehnice ale proiectorului este mai mic decât valorile reale cu aproximativ 10% și, în unele cazuri, chiar mai mult.
De asemenea, merită să preveniți căderea razelor solare pe ecran. Nu, chiar și cel mai puternic proiector va oferi o imagine bună și de înaltă calitate în acest caz, așa că asigurați-vă că utilizați jaluzele sau perdele din material gros atunci când vizionați filme.
Interfețe de rețea
Transmisia de date fără fir este în tendințe astăzi. Absența firelor, tehnologiilor Wi-Fi și Bluetooth sunt ferm stabilite în viața fiecărui utilizator activ de PC. Proiectoarele de astăzi sunt capabile să primească date printr-o rețea, inclusiv wireless. Prin achiziționarea unui adaptor special, orice proiector poate primi streaming video.
Contrast
Raportul dintre iluminarea maximă a ecranului și minimul se numește contrast. Raportul de contrast este unul dintre cei mai importanți factori atunci când alegeți un proiector pentru home theater. Astăzi, producătorii, care concurează între ei, încearcă să crească ușor acest parametru în caracteristicile produsului. Cu toate acestea, tehnologiile de producție nu se schimbă în același timp și este aproape imposibil de înțeles pe baza a ceea ce producătorul stabilește această cifră. Din păcate, toate acestea joacă o glumă cruntă pentru client și alegerea unui proiector în ceea ce privește contrastul este destul de dificilă. De exemplu, în 2004 această valoare a fost egală cu aproximativ 3000: 1, iar pentru 2010 în datele pașaportului există o cifră de 10000: 1. Trebuie să vă concentrați asupra mărcii și asupra propriei percepții.
Lentila proiectorului
Proiectoarele moderne sunt echipate cu obiective ZOOM cu distanță focală variabilă. Acest lucru simplifică foarte mult munca, devine posibilă modificarea dimensiunii imaginii fără a muta proiectorul dintr-un loc în altul.
Capacitatea de a controla imaginea, de a regla focalizarea există astăzi și de la telecomandă.
La cele mai avansate modele, obiectivele sunt echipate cu acționări electrice, care permit nu numai manual, ci și de pe telecomandă să schimbe scala imaginii și să regleze focalizarea. Această calitate, desigur, este convenabilă, mai ales atunci când proiectorul este montat pe tavan, dar crește costul dispozitivului. Cea mai importantă caracteristică a obiectivului este așa-numitul. raportul de proiecție Pro este o valoare egală cu raportul dintre distanța de proiecție și lățimea imaginii. Lentilele standard au Pro în intervalul 1.8-2.2, aruncare lungă - până la 4-8, aruncare scurtă - 0.8 -1.2. Recent, au apărut proiectoare cu rapoarte de proiecție extrem de scăzute. Capabile să producă imagini cu diagonala de 80-100 inci (aproximativ 180-200 cm lățime), cu o distanță de proiecție de numai 8-30 cm, aceste proiectoare sunt destinate în principal utilizării cu tablele interactive și alte aplicații speciale.

Cum se alege un proiector
Cum se alege un proiector
Cum se alege un proiector
Cum se alege un proiector Cum se alege un proiector Cum se alege un proiectorHome | Articles

December 8, 2022 02:04:37 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting