Cum se alege un navigator

Viața unei persoane moderne este absolut imposibil de imaginat fără un navigator GPS. Aceste dispozitive minunate sunt o adevărată descoperire pentru călători și pentru cei care își prețuiesc timpul și nu vor să-l petreacă rătăcind în labirintele nesfârșite ale marilor orașe. Navigatorii combină funcțiile unui receptor GPS și a unui computer. Receptorul este concentrat pe prelucrarea semnalelor de satelit, computerul este ocupat să le decodeze. Majoritatea dispozitivelor de navigare la domiciliu sunt acceptate de sistemul Navstar, deținut de Departamentul Apărării al Statelor Unite. Sateliții Navstar sunt situați la o distanță de 20180 km. Principalul concurent al Navstar este sistemul Glonass. Constelația satelit a acestui sistem și drepturile de utilizare a acestuia aparțin Ministerului Apărării din Rusia. Sateliții Glonass sunt localizați în trei planuri la o distanță de 19100 de kilometri. Companiile europene, chineze și indiene se află în stadiul dezvoltării sistemelor lor. Cum să alegeți un navigator va fi discutat mai târziu.
Tipuri de navigatori
Printre tipurile de navigatoare GPS se numără modele marine, aviatice, universale, de motociclete, biciclete, mașini. Poate că cei mai populari dintre orășeni sunt navigatorii auto, astfel încât întrebarea cum să alegeți un navigator auto este foarte populară în zilele noastre. Acest tip de navigator este echipat cu un motor vocal care sugerează o rută, o funcție de calcul a rutei și posibilitatea de a descărca hărți ale orașului.
De asemenea, navigatorii sunt împărțiți în două grupuri mari - independente și staționare. Cele independente nu necesită un computer extern pentru a funcționa. Au un afișaj care reflectă informațiile de care aveți nevoie. Aceste dispozitive sunt alimentate de o baterie încorporată de mare capacitate. Navigatorii proiectați pentru o mașină sunt staționari. Se încarcă de la brichetă.
Designul navigatorului
Ce altceva să cauți, cum să alegi singur un navigator GPS? Nu vă faceți griji, designul este suficient de simplu. Dispozitivul include, pe lângă receptorul în sine, un procesor, memorie RAM, o carcasă echipată cu un afișaj și o baterie. Viteza receptorului GPS depinde de puterea procesorului încorporat în navigator. Cu cât este mai puternic, cu atât își face mai repede treaba (calculul traseului, încărcarea hărților etc.). Parametrul de putere este măsurat în megahertz. Indicatorul de frecvență variază între 266 și 600 MHz. Asigurați-vă că acordați atenție acestui parametru.
CPU
Un procesor este un chipset care efectuează calcule pentru a determina coordonatele. El este, de asemenea, responsabil pentru primirea semnalului. Cele mai populare jetoane de astăzi sunt SiRF Star III, SiRF Atlas III și SiRF Atlas IV și SiRF 3i. Ultimele generații de navigatori folosesc un accelerator grafic hardware încorporat în cristalul procesorului. Este necesar să afișați videoclipuri care nu sunt adaptate la dispozitivul de navigație și să creați modele 3D cu tot felul de clădiri afișate pe hărțile de navigație.
Procesoarele de navigație sunt alimentate de sistemele WAAS / EGNOS. Acestea sunt concepute pentru a îmbunătăți precizia poziționării. Procesoarele moderne au capacitatea de a aplica corecții acestor sisteme. Cu toate acestea, corecțiile sistemului funcționează numai în acele puncte în care există stații de bază care le transmit.
Un alt tip de chipset de la SiRF - Centrality Atlas III câștigă treptat popularitate în rândul utilizatorilor de navigatori. Consumul lor de energie este relativ scăzut și acceptă aproximativ 51 de canale. Urmărind clar sateliții, aceste chipset-uri își folosesc semnalele pentru a lucra cu determinarea coordonatelor. Cu toate acestea, astăzi aceste modele de cipuri sunt semnificativ inferioare dezvoltărilor SiRF Star Atlas IV și SiRF 3i +, care acceptă până la 64 de canale paralele.
Timpul de începere
Ora de începere pentru fiecare model poate fi diferită. Separați așa-numitul început de lucru rece, cald și cald.
Start rece. Dacă GPS-ul este deconectat de la alimentare pentru o perioadă lungă de timp, procesul de pornire la rece va relua funcționarea, utilizând parțial informațiile stocate în memoria dispozitivului. În ciuda faptului că informațiile vor fi oarecum învechite, pot fi folosite în continuare pentru a intra în modul operațional. Timpul de pornire la rece poate dura de la 100 la 300 de secunde.
Început cald. Un proces care începe când un dispozitiv este oprit pentru o perioadă scurtă de timp. Timpul de pornire în sine este relativ scurt în comparație cu același start la rece - de la 1 la 60 de secunde. În același timp, receptorul GPS stochează în memoria sa toate informațiile despre sateliți, ora sistemului și coordonatele. Va dura doar câteva zeci de secunde pentru a restabili complet funcționarea receptorului în modul obișnuit.
Start fierbinte. Un mod de recuperare GPS aproape instantaneu, aplicabil după pierderea de energie din cauza pierderii semnalului satelit. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, atunci când te afli într-un tunel. Când apare un astfel de caz, deși se pierde comunicarea cu satelitul, se păstrează informații fiabile cu privire la coordonatele locației. Rămâne salvat din locația de coordonate anterioară. Timpii de pornire la cald sunt de obicei de cel mult zece secunde. Cu cât acest indicator este mai mic, cu atât receptorul dvs. urmărește mai precis ruta dată.
Datele despre locație sunt actualizate la o rată ridicată. Acest parametru este egal cu indicatorul în intervalul de la 0,1 la 10 ori / s. Marea majoritate a modelelor își actualizează datele de localizare în fiecare secundă. Indicatorul principal al receptorului pentru acest parametru este de 10 actualizări pe secundă.
Activitatea navigatorilor este foarte strâns legată de rețelele mobile. Cele mai frecvente dintre ele sunt doar două, acestea sunt GSM și 3G. Rețelele mobile sunt utilizate pentru a se asigura că calculul locației este cât mai exact și mai rapid posibil. Interacțiunea cu rețelele mobile extinde capacitățile dispozitivului. Printre astfel de posibilități se numără descărcarea unei hărți a locației sateliților în raport cu terenul, determinarea timpului și locației utilizatorului. Această opțiune este implementată utilizând o conexiune GPRS prin Internet.
Coordonează corecțiile de precizie
Această opțiune este disponibilă în aproape toate modelele moderne de navigatori. Vorbim despre corecții ale sistemelor speciale care servesc la creșterea indicatorului de precizie a coordonatelor. Sistemele se numesc WAAS și EGNOS. Cu toate acestea, opțiunea este implementată numai în teritoriile în care sunt situate stațiile de bază, capabile să transmită aceste corecții. Timpul petrecut pentru calcularea coordonatelor din microcircuit corespunde timpului unde undele radio parcurg distanța de la satelit la microcircuitul controlerului.
Sistemul EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Services) a fost creat special pentru a crește precizia dispozitivelor de navigație din grupul de sateliți. Sistemul funcționează pe teritoriul european. În Rusia, din păcate, este aproape imposibil să folosiți sistemul. Excepție fac regiunile Leningrad, Smolensk, Pskov și Novgorod, precum și Republica Karelia. În aceste teritorii sunt stabilite stații de bază, ale căror coordonate sunt cunoscute în prealabil. Stațiile primesc date de la sateliți și coordonatele acestora. Ca urmare, stațiile calculează eroarea relevantă pentru un anumit timp și locație. Există mai multe motive pentru apariția unei erori: întârzieri în ionosferă, condiții meteorologice neimportante, erori în localizarea imediată a sateliților și altele.
WAAS (Wide Area Augmentation System) funcționează în același mod ca EGNOS. Sistemul corectează datele primite de la satelit. Acest proces este controlat de stațiile de bază. Stațiile corectează datele folosind corecții speciale, în timp ce stațiile sunt instalate direct în zonele de servicii WAAS. Sistemul nu se aplică teritoriilor Federației Ruse, ci funcționează în Statele Unite.
Afişa
Afișajul este o parte a navigatorului, fără de care pur și simplu nu ați putea afla nimic, nu coordonatele dvs., nu alte informații. Afișajul afișează toate informațiile necesare despre locație și simulează, de asemenea, o hartă a zonei. În plus, afișajul vă arată traiectoria traseului. Toate modelele moderne lansate astăzi pe piața electrocasnicelor sunt echipate cu afișaje color. Diagonala ecranului poate fi de până la 7 inci. Dimensiunea minimă este de 3,5 inci. Desigur, diagonala mare a ecranului oferă un confort maxim atunci când utilizați receptorul GPS. Un parametru important al afișajului este rezoluția ecranului. În ceea ce privește numărul de pixeli, valoarea acestui parametru variază de la 320 la 800 de unități. Dacă un utilizator privește adesea ecranul de la distanță, dimensiunea ecranului poate juca un rol important în luarea deciziei finale de cumpărare.
Cel mai mare număr de modele sunt echipate cu un ecran tactil. Această decizie a producătorilor este dictată de măsurile de securitate. Acum, în timp ce conduceți o mașină, veți petrece un minim de atenție asupra navigatorului. Pentru a muta harta unde doriți, trebuie doar să glisați degetul pe ecran.
În plus, afișajul tactil este mai convenabil pentru dispozitivul dvs. pentru a efectua funcții multimedia. Butoanele necesare, indiferent de modul în care funcționează dispozitivul, fie că este vorba de navigare sau de redare de fișiere, sunt afișate automat. De asemenea, puteți regla nivelul de luminozitate și afișa timpul de iluminare din spate pe navigatorul GPS. Afișajul luminos, cu iluminare din spate, este foarte convenabil pentru șoferii care urmează traseul, inclusiv pe întuneric. Lumina de fundal face ecranul mai luminos și vă permite să utilizați GPS noaptea.
Memorie navigator
Memoria încorporată a navigatorilor vă permite să încărcați una sau mai multe hărți în dispozitiv în același timp. Numărul de carduri care pot fi încărcate direct este afectat de cantitatea de memorie încorporată a dispozitivului. În consecință, cu cât sunt încărcate mai multe hărți în același timp, cu atât performanța receptorului GPS este mai bună. Un număr de dispozitive pot fi actualizate prin creșterea cantității de memorie încorporată. Acest parametru devine important dacă este imposibil să încărcați conținut de pe cardurile de memorie detașabile în dispozitiv. Toți navigatorii GPS sunt echipați cu sloturi speciale pentru carduri de memorie. De asemenea, puteți utiliza memoria dispozitivului GPS pentru a stoca fișiere media, printre altele.
Software
Navigatorii, ca orice alt echipament de pe piață, sunt modernizați constant. Acest lucru este dictat de nivelul ridicat al concurenței. Concurența afectează nu numai receptorii GPS în sine, ci și diverse produse conexe. De exemplu software. Există zeci de companii concurente printre producătorii de software pentru navigatori. Vă vom spune despre cele mai populare programe din această lungă listă.
Navitel. Software de la o companie rusă, care este dotată cu toate funcțiile necesare și conținutul cel mai necesar. Cu Navitel vă puteți calcula în mod optim traseele. Navitel, care este important, acceptă posibilitatea de a descărca informații despre prezența sau absența blocajelor de trafic.
Astăzi Navitel susține hărțile orașelor din Federația Rusă.
Garmin. Software-ul de pe piața emblematică a dispozitivelor de navigație este considerat unul dintre cele mai bune din lume. Software-ul Garmin conține hărți ale tuturor orașelor și țărilor din lume. Software-ul acestei companii se distinge prin cel mai înalt nivel de conținut și capacitatea de a lucra cu produse de cele mai înalte tehnologii. Sistemul de recunoaștere a vorbirii, sistemul antifurt, sistemul de sincronizare Google sunt toate acceptate de software-ul Garmin. Software-ul Garmin este probabil cea mai bună alegere pentru persoanele care călătoresc în lume.
Ghidul orașului. Software, a cărui caracteristică principală este furnizarea zilnică a hărților orașului actualizate și a situației traficului. Hărțile sunt, de asemenea, actualizate zilnic în modul automat. Situația de trafic include, printre altele, diverse indicatoare rutiere, limite de viteză și blocaje de trafic. În plus, City Guide este, de asemenea, un serviciu de informare non-stop. Serviciile de informații includ furnizarea de informații despre blocajele de trafic și opțiunile alternative de rută. City Guide funcționează cu toate platformele cunoscute. Printre acestea se numără ios-urile familiare, Android, Windows Mobile.
Sygic este un software inovator în lumea software-ului de navigație GPS. Sygic Mobile Maps pentru dispozitive mobile se bazează pe platforme moderne populare. Printre acestea se numără Windows Mobile, Symbian, Linux, Ios și altele. În plus, software-ul are o interfață și comenzi vocale în limba rusă.
„ Progorod ”. Software conceput pentru muncă, în principal pe teritoriul orașelor rusești. Diferă într-un grad ridicat de detaliu al hărților terenului. Orașul este conceput pentru navigatorii care lucrează cu sateliții GLONASS. Conținutul cu care funcționează Progorod este impresionant. Numărul de așezări, software cuverturi de pat " Progorod " ajunge la 33 mii, iar regiunile, există aproximativ cincizeci. Rețeaua rutieră inclusă în hărțile PO „ Progorod ” totalizează 800 de mii de kilometri. „ Progorod ” acceptă platforma Windows Mobile și navigatorii auto - PND, o serie de modele clasice de receptor GPS.
IGO este un software conceput pentru rețelele de drumuri din Moscova, Sankt Petersburg și Europa. O caracteristică distinctivă a IGO este o tastatură specială. Tastatura lasă active doar acele taste atunci când introduceți numele străzilor, care sunt posibile cu o combinație de caractere deja introduse.
TomTom este un program găsit atât pe navigatorii originali, cât și pe dispozitivele de la terți. Una dintre caracteristici este capacitatea de a descărca cele mai recente informații de la stațiile meteo.
Avtosputnik este un program rus care acoperă peste 200 de orașe din Rusia, Ucraina, Armenia, Belarus, Kazahstan și mai multe teritorii europene. Conform programului „ Autosputnik ” puteți căuta adrese, știind doar numărul casei, incinta sau structura. Vă permite să căutați adrese nu numai după numărul caselor, ci și după clădiri și structuri. În plus, cu ajutorul „ Avtosputnik ” puteți construi un traseu ținând cont de blocajele de trafic.
Navteq este un program care oferă în prezent navigație în Moscova și regiunea Moscovei, Sankt Petersburg și regiunea Leningrad, precum și în Europa.
Carduri
De regulă, producătorii de navigatori se ocupă deja de software-ul necesar pentru dispozitivele lor în prealabil. Hărțile încorporate, software-ul preinstalat vă fac navigatorul complet gata să funcționeze cât timp este încă pe vitrină.
Dacă trebuie să descărcați conținut și să instalați programe de la anumiți producători, puteți achiziționa și instala toate acestea fără probleme. Cele mai detaliate hărți ale terenului pentru un receptor GPS trebuie să fie achiziționate separat sau încărcate în memorie de pe orice suport flash adecvat. Încărcarea are loc prin intermediul cardurilor flash, cartușelor și interfețelor corespunzătoare.
Pe hărțile instalate pe dispozitiv, utilizatorul poate marca puncte de parcurs care servesc drept semne de destinație. În majoritatea cazurilor, acestea sunt diverse locuri de odihnă. Dacă călătorii au elaborat ruta în prealabil, punctele de parcurs vor fi considerate semnele cheie ale traseului și vor fi asociate cu orice schimbări în direcțiile de deplasare, locurile de parcare, înnoptările, feriboturile, locația atracțiilor pe care ar dori să le viziteze.
Trasee
Cum pot obține indicații de orientare folosind navigatorul? Un traseu este un set de puncte intermediare localizate secvențial de-a lungul secțiunilor cheie ale traseului. Un traseu poate conține maximum 50 de puncte intermediare. Modelul actual de receptoare GPS acceptă aproximativ 20 de rute. Prin comutarea independentă a navigatorului, utilizatorul este ghidat de-a lungul traseului de la un punct la altul.
În acest caz, utilizatorul se deplasează în raport cu doar două puncte - punctul de plecare și punctul de încheiere. Un traseu format dintr-un grup de secțiuni mici va fi mai precis, având în vedere complexitatea rețelei de drumuri. Într-adevăr, în aproape toate domeniile, mișcarea, într-un fel sau altul, poate fi dificilă din mai multe motive. Acestea pot include lucrări rutiere, blocaje de trafic, marcaje rutiere și multe altele.
Metode de creare a rutelor
Generare automată. Metoda considerată a fi cea mai convenabilă și eficientă. Este disponibil în majoritatea modelelor de navigator moderne. Utilizatorul setează punctul final. Iar navigatorul calculează automat ruta. Această metodă este acceptată de funcția „ autorouting ”. Autorouting este o rutare automată. De asemenea, pentru a implementa funcția de rutare automată, trebuie să încărcați hărți cu informații de trafic curente în navigator.
Piesa salvată. După ce a parcurs o anumită cale, utilizatorul o transformă într-o rută. Pista salvată este utilizată pentru alte călătorii de-a lungul acestei căi.
Introducerea punctelor de parcurs manual. Utilizatorul alege în mod independent locurile de care are nevoie pe hartă și adaugă puncte. În acest caz, puteți alege propriile nume de puncte.
Descărcați de pe PC. Puteți încărca puncte de parcurs de pe computerul dvs. personal în memoria dispozitivului de-a lungul traseului. Redactat în avans.
Selectarea punctelor din listă. Dacă lista punctelor de parcurs a fost pregătită în avans, utilizatorul poate varia succesiunea punctelor adăugându-le sau eliminându-le.
Dacă nu doriți să pierdeți punctul de care aveți nevoie. Configurați o alertă personalizată. O alarmă va suna când vă apropiați de punctul ales. În plus, navigatorul va estima distanța rămasă până la punctul respectiv și timpul necesar pentru a ajunge la acesta. De asemenea, navigatorul se apropie de hartă pentru a ușura manevrarea mașinii. Când se atinge punctul dorit, dispozitivul se va deplasa la următorul punct, conform listei pe care ați specificat-o.
Piste
În navigatoarele GPS, pistele reprezintă o secvență specifică de puncte care reflectă ruta pe care ați parcurs-o. Punctele de urmărire sunt uneori confundate cu punctele de referință, dar sunt concepte diferite. Punctele de urmărire informează utilizatorul despre coordonatele valabile pentru minutul dat, despre valoarea înălțimii și vitezei mașinii. Viteza este calculată pe baza punctelor de coordonate adiacente, precum și a diferenței calculate de timpul de înregistrare. Pista are capacitatea de a readuce utilizatorul la începutul căii. Acest lucru se face folosind o funcție specială numită trackback.
Detaliat
Detalierea traseului se caracterizează prin numărul de puncte din pistă. Proporțiile sunt după cum urmează: cu cât numărul de puncte din pistă este mai mare, cu atât traseul este mai detaliat. Numărul de puncte dintr-o pistă poate varia. Modelele de navigatori moderni pot conține până la 5 mii de puncte într-o pistă, în timp ce o pistă, dacă este salvată, nu poate conține mai mult de 256 de puncte. În consecință, acest lucru nu afectează în cel mai bun mod calitatea detaliilor. În plus, pista salvată nu lasă citiri despre altitudine și timp, ci doar coordonate. De asemenea, trebuie adăugat că, în starea oprită, dispozitivul GPS nu va înregistra pista. Prin urmare, conexiunea punctelor va avea loc înainte de a opri dispozitivul și imediat după pornire.
Comutare
Acestea includ carduri de memorie flash amovibile, interfețe, sloturi concepute pentru a vă menține dispozitivul conectat la rețea.
Sloturi pentru carduri de memorie
Cardurile de memorie amovibile sunt utilizate pentru a extinde memoria încorporată a receptorului GPS. Acest lucru este necesar pentru a extinde capacitățile navigatorului. Puteți stoca hărți detaliate, rute, puncte de parcurs în cantități mari dacă utilizați un card de memorie suplimentar. Există mai multe tipuri de carduri de memorie care funcționează cu modele moderne de navigare.
Bliț compact. Cel mai comun și mai ieftin tip de card de memorie.
MicroSD (Micro Secure Digital) este un tip de card de memorie flash cu o dimensiune minimă. Este posibil să măriți dimensiunea memoriei navigatorului de mai multe ori.
SD (Secure Digital) este cel mai rapid standard dintre toate cardurile de memorie flash care lucrează cu navigatori. Pe lângă viteza crescută de transfer și înregistrare a datelor, are și un grad ridicat de protecție a datelor. Cardurile SD sunt durabile, mici și eficiente din punct de vedere energetic. De asemenea, puteți pune carduri MMC în slotul SD, dar nu puteți pune carduri SD în slotul pentru card MMC.
Cartuş. Cartușul nu este destinat stocării și transferului de fișiere, dar conține deja toate hărțile necesare din zonă. Cartușele sunt produse de producătorii de navigatori.
Conectori
Majoritatea navigatorilor sunt echipați cu o mufă pentru căști. Acest lucru este necesar pentru a implementa capacitățile multimedia ale dispozitivelor GPS. Aceste caracteristici includ redarea de fișiere muzicale, fișiere video, înregistrarea sunetului pe un înregistrator de voce și un sistem de mesagerie audio.
Intrări
Navigatorii au o intrare AV. Poate fi folosit pentru a transmite semnale audio și video. De asemenea, este utilizat pentru a conecta un semnal de la unele dispozitive portabile. De exemplu, o cameră video sau un tuner TV.
Interfețe
Bluetooth. Capacitatea de a transfera date fără a utiliza fire sau cabluri. Bluetooth este utilizat pentru a descărca noi hărți și rute către dispozitiv, precum și pentru a transfera datele necesare pe un computer personal.
Port COM sau RS-232. O altă interfață de transfer de date care este utilizată în același mod ca Bluetooth. Cu acesta puteți descărca hărți, piese și rute. Recent, acest tip de interfață și-a pierdut popularitatea. Acest lucru se datorează faptului că portul COM oferă o viteză de transmisie destul de redusă în comparație cu analogii.
GSM / GPRS. Un modul Bluetooth care oferă o conexiune la internet. Modulul poate fi extern sau încorporat. Această interfață descarcă date utilizând tehnologia GPRS. Cu toate acestea, pentru a utiliza acest serviciu, proprietarul navigatorului GPS trebuie să cumpere o cartelă SIM separată. La trasarea unui traseu, cu siguranță va trebui să țineți cont de blocajele existente și de situația traficului în general. Având în vedere această condiție, utilizatorii preferă browserul Opera mini, care este acceptat de tehnologia GPRS și nu necesită costuri financiare serioase atunci când descarcă date. Opera mini necesită, de asemenea, un modem intern și capacitatea de a se conecta la Internet extern pentru a-l menține în funcțiune. Dacă dispozitivul dvs. nu are astfel de capacități, puteți utiliza fie un modul CFIO-Bluetooth, fie un telefon mobil în aceste scopuri.
USB (Universal Serial Bus) este o altă interfață utilizată pentru a transfera date. Este considerat cel mai ușor de utilizat. Toate laptopurile și computerele personale sunt echipate cu această interfață.
Standarde
Receptoarele GPS utilizează protocolul de transfer de date NMEA 0183. Deoarece NNEA 0183 este un standard general acceptat, majoritatea dispozitivelor corespunzătoare sunt adaptate la acesta. Protocolul de transfer de date garantează compatibilitatea dispozitivului dvs. cu software-ul popular scris pentru a sprijini navigarea prin GPS.
Funcții suplimentare
Navigatorii urmează astăzi cursul urmat de producătorii celor mai multe dispozitive electronice și digitale de larg consum. În primul rând, vorbim despre multifuncționalitatea și versatilitatea dispozitivelor. Datorită tendințelor actuale, producătorii sunt obligați să își producă dispozitivele cu o listă destul de mare de funcții suplimentare. Aceste funcții includ următoarele:
Telecomanda. Un dispozitiv care controlează de la distanță navigatorul. Prezența telecomenzii se datorează multifuncționalității dispozitivului. Consola are butoane separate pentru fiecare funcție.
Difuzor. Folosind această funcție, puteți comunica la telefon folosind microfonul și difuzorul și conexiunea Bluetooth. Funcția este convenabilă pentru conversațiile telefonice în timp ce conduceți, deoarece nu este necesar să fiți distras de la conducere.
Mp3 player. Playerul încorporat este o caracteristică care câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul utilizatorilor. Playerul vă permite să ascultați muzică și alte fișiere audio citite de pe un card flash detașabil.
Jocuri încorporate. Vor face față perfect dorinței dvs. în timpul așteptărilor lungi în blocajele de trafic de pe autostrăzile din orașele mari.
Înregistrator vocal încorporat. Utilizatorul are nevoie de un dictafon atunci când creează înregistrări audio sau note vocale scurte.
Transmițător FM. Acesta este un emițător radio. Transmite sunetul către un reportofon obișnuit și funcționează în intervalul de lungimi de undă FM. Utilizatorul, pentru a utiliza emițătorul, trebuie să seteze o frecvență liberă pe navigator și pe casetofonul radio. O frecvență liberă înseamnă o frecvență care nu este ocupată, de exemplu, de niciun post de radio. Transmițătorul vă permite să ascultați fișiere media, înregistrări vocale și solicitări direct prin difuzoarele mașinii. Cu toate acestea, atunci când utilizați transmițătorul, apar adesea dificultăți. De exemplu, la intrarea pe un teritoriu unde frecvența utilizată de el este ocupată de aerul radio. În acest caz, funcționarea emițătorului va fi complicată de interferențe, poate fi destul de dificil să găsești o nouă frecvență în astfel de situații.
Busola magnetică. Folosește informații de la sateliți. Este de remarcat faptul că busola nu își întrerupe activitatea chiar și atunci când navigatorul GPS este oprit.
Video. Funcția oferă vizualizarea fișierelor video în formate acceptate de dispozitiv direct pe afișajul receptorului GPS.
Fotografie. Afișajele color ale navigatorilor moderni vă permit să vizualizați tot felul de fișiere grafice fără a pierde calitatea imaginii. Fișierele grafice includ fotografii.
Concluzie
Alegerea unui navigator, după cum puteți vedea singur, este o sarcină destul de dificilă. Procesul de selecție este, de asemenea, complicat de actualizarea regulată a gamei de modele de navigatori și de complicația nesfârșită a funcționalității acestor dispozitive. A apărut software-ul pentru aceste dispozitive, detaliile cardurilor și performanța cipurilor au atins cote fără precedent. Cele mai simple dispozitive au atins nivelul dispozitivelor multifuncționale care au capacitatea de a combina mai multe dispozitive. Cu toate acestea, suntem siguri că veți face alegerea corectă, deoarece acum știți totul despre navigatorii GPS.

Cum se alege un navigator
Cum se alege un navigator
Cum se alege un navigator
Cum se alege un navigator Cum se alege un navigator Cum se alege un navigatorHome | Articles

December 3, 2022 04:07:56 +0200 GMT
0.010 sec.

Free Web Hosting