Cum se alege un cuptor cu microunde?

Toată lumea determină rolul unui cuptor cu microunde în viața de zi cu zi: pentru unii este o altă „ jucărie ” la modă , pentru alții este un asistent necesar și de neînlocuit în bucătărie. Cineva o cumpără pentru a reîncălzi rapid și în siguranță alimentele, pentru cineva înlocuiește complet plita și cuptorul. Într-adevăr, într-un cuptor cu microunde modern, nu puteți dezgheța numai mâncarea, găti supe, tocană legume, pește, carne, ci și coace plăcinte, găti pui cu o crustă crocantă apetisantă și alte delicii culinare. Este important doar să alegeți modelul potrivit, iar apoi costurile noilor aparate de uz casnic vor fi justificate, iar proprietarii săi vor fi mulțumiți.
Apropo de aparatele electrocasnice încorporate, chiar și consumatorii cu experiență nu știu întotdeauna că i se poate atribui și un cuptor cu microunde. Între timp, au fost produse mult timp cadre speciale, cu ajutorul cărora o varietate de modele de cuptoare cu microunde sunt fixate în siguranță în nișele dulapurilor de perete, eliberând astfel spațiu pe mesele de bucătărie și pe noptiere. Astfel, clientul are posibilitatea de a alege un cuptor cu microunde încorporat sau un cuptor cu microunde solo.
Ce este un cuptor cu microunde? Cel mai simplu este un dulap cu ușă care conține un magnetron. El este cel care generează chiar microundele sau, în termeni științifici, frecvențe ultra-înalte (cuptor cu microunde), cu ajutorul cărora se efectuează tratamentul termic al produselor. Sub influența undelor cu microunde, moleculele de apă conținute în alimente încep să vibreze, încălzindu-se și încălzind tot ceea ce le înconjoară. Astfel, produsele sunt fierte din interior, parcă. Gătitul cărnii, păsărilor sau peștelui la cuptorul cu microunde nu necesită grăsime sau apă, iar alimentele își păstrează proprietățile utile cât mai mult posibil.
Tipuri de cuptoare cu microunde
Toate cuptoarele cu microunde pot fi împărțite în trei tipuri:
cuptor cu microunde;
cuptoare cu microunde și grătare;
microunde, grătar și convecție.
În orice model de primul tip, puteți dezgheța, găti și reîncălzi. Dar pentru a obține mâncăruri mai variate, undele cu microunde nu sunt suficiente, așa că multe modele moderne de cuptoare cu microunde sunt echipate cu un grătar.
Grătarul este de două tipuri: element de încălzire și cuarț.
Spirala grătarului elementului de încălzire este situată în partea superioară a camerei de lucru și, uneori, este situată și în partea de jos. Această opțiune vă permite să asigurați o încălzire mai uniformă a alimentelor și să creați acea crustă crocantă foarte apetisantă, care nu poate fi realizată într-un simplu cuptor cu microunde. În unele modele, grătarul își poate schimba poziția de la orizontală la verticală. Cu toate avantajele elementului de încălzire, grătarul mai are un lucru, care se dovedește atât de des să fie decisiv atunci când alegeți un cuptor cu microunde: modelele cu acesta costă mai puțin decât cele similare echipate cu unul din cuarț.
Un grătar de cuarț este încorporat în partea superioară a cuptorului cu microunde. Ocupă mai puțin spațiu decât elementul de încălzire, ceea ce înseamnă că camera de lucru deține un volum mai mare de produse. Grătarul de cuarț este staționar, câștigă putere de funcționare mai repede și este mult mai ușor de întreținut. Bineînțeles, va trebui să plătiți puțin mai mult pentru asta.
Modelele cu funcție de grătar și convecție vă permit să creați cele mai reale capodopere culinare. Pot fi gătite în cinci moduri diferite: folosind cuptorul cu microunde, prepararea la grătar, precum și combinarea cuptorului cu microunde și prepararea la grătar, prepararea la grătar și convecție, microunde și convecție. Cuptoarele cu microunde cu convecție au un element de încălzire și un ventilator care distribuie aerul prin camera de gătit. Efectul este același ca și când ați copt mâncarea la cuptor, dar în același timp aerul din bucătărie nu se încălzește și chiar și în condiții de căldură extremă vara, procesul de gătit nu provoacă inconveniente.
Un cuptor cu microunde bun, cu grătar și convecție, dacă există un ceainic electric și o cafetieră în casă, vă permite să abandonați complet plita și cuptorul. De ce să înlocuiți o sobă voluminoasă, deși familiară din copilărie, dacă totul - de la bulion la compot și plăcinte - poate fi gătit la cuptorul cu microunde? Astfel de modele, instalate în cafenele mici și bucătării de birou, își îndeplinesc sarcinile excelente, permițând nu numai încălzirea alimentelor gata preparate, ci și prăjirea puiului sau a peștelui, coacerea produselor de patiserie și prepararea crutoanelor.
Cu toate acestea, confortul necesită o investiție decentă, iar dimensiunile cuptorului cu convecție și grătar depășesc dimensiunile unui cuptor cu microunde simplu de același volum.
Volumul microundelor
Nu trebuie să acordați o atenție mai mică acestui parametru decât tipului de cuptor cu microunde și tipului de grătar, deoarece volumul camerei de lucru determină câte produse puteți încărca și găti în același timp. Un cuptor cu microunde cu un volum de cameră de lucru de 8,5 litri este suficient pentru o persoană, un model pentru 13-19 litri este destul de potrivit pentru două, iar dacă familia dvs. este formată din 3 sau mai multe persoane, ar trebui să vă concentrați pe 23-32 litri. Dar acest volum nu este încă limita! Pentru cei cărora le place să invite oaspeții și să organizeze petreceri, vor prefera cuptorul cu un volum de 38 până la 41 de litri, care poate găzdui cu ușurință un pui mare, o rață și chiar o gâscă, unde puteți găti cartofi la cuptor sau o oală mare de plov . Cu toate acestea, amintiți-vă că grătarul încorporat necesită un anumit loc, prin urmare, cuptoarele identice extern cu microunde și cu microunde și un grătar au un volum diferit al camerei de lucru.
Tipul de control
Tipul de control al cuptorului cu microunde determină în mare măsură cât de comod va fi să îl utilizați. Fiecare dintre metodele oferite în prezent de producătorii acestui tip de aparate de uz casnic are propriile sale avantaje și dezavantaje.
Cel mai simplu și mai fiabil este controlul mecanic. Două butoane rotative vă permit să setați puterea dispozitivului și durata de funcționare a acestuia De obicei, cronometrul este proiectat pentru 30-60 de minute.
Controlul electronic poate fi apăsat pe buton sau sensibil la atingere.
Butoanele oferă o gamă de niveluri de putere, timp de gătit, trecerea la modul grill sau convecție. Astăzi, acest tip de control al microundelor este considerat optim: este simplu și destul de fiabil. Uneori, un buton rotativ este situat lângă tastatură.
Panoul tactil este complet neted și permite automatizarea completă a procesului de gătit. De obicei, cu ajutorul acestuia, puteți programa în prealabil o serie de rețete preferate, iar în unele modele, astfel de rețete sunt deja incluse în program. Trebuie doar să indicați greutatea produselor și tipul de fel de mâncare pe care doriți să îl primiți. Cuptorul va seta singur timpul necesar, va selecta modul și la sfârșitul procesului va emite un semnal sonor.
Spre deosebire de butoanele din plastic, butoanele tactile nu au un relief pronunțat și sunt declanșate de o atingere ușoară.
Funcții și accesorii suplimentare
Una dintre funcțiile suplimentare ale cuptorului cu microunde este capacitatea de a furniza abur, care ajută la prevenirea uscării excesive a unor alimente în timpul gătitului. Datorită acestei funcții, mâncarea este gătită de două până la trei ori mai rapid, păstrându-și în același timp consistența naturală.
Posibilitatea de a ventila camera de lucru poate fi numită un fleac, dar foarte plăcut. Mirosul de pește sau carne cu mirodenii este îndepărtat în câteva minute, iar la scurt timp după prepararea unui vas fierbinte, puteți pune pufuri sau plăcinte la copt.
Raftul cu plăci pe mai multe niveluri vă permite să încălziți mai multe vase în același timp.
Cu două grătare, puteți găti de două ori mai multă mâncare într-o singură „ sesiune ”.
Unele cuptoare sunt echipate cu o funcție de greutate automată, adică sunt echipate cu un cântar electronic încorporat. În astfel de modele, nu este necesar să se indice greutatea produselor plasate în camera de lucru - cuptorul cu microunde îl va determina singur.
„ Placa Crusty ”, numită altfel „ Crisp ”, vă permite să prăjiți mâncare pe ea ca într-o tigaie. Este fabricat din metal special și se încălzește până la 200 ° C.
Funcția „ Radiație dublă ” declarată de producător înseamnă că sursa de radiație este bifurcată. Această separare contribuie la o încălzire mai uniformă a produselor și crește eficiența cuptorului.
Uneori cuptoarele cu microunde sunt echipate cu un mod interactiv, cu care chiar și un copil poate găti. Întrebarea principală este evidențiată pe afișaj și trebuie să răspundeți doar pentru ca următoarea să apară. Unele modele de mesaje vocale duplicate afișate pe placa electronică.
Carte de bucate electronică - Această caracteristică vă va facilita considerabil portofelul în momentul achiziției, iar durata de viață după cuptorul cu microunde „ inteligent ” va fi livrată acasă. Chiar și un copil poate găti cu ajutorul unei colecții de rețete, trebuie doar să înțelegeți cum să o utilizați. Cu toate acestea, în era computerului nostru, copiii sunt mult mai buni prieteni cu electronica decât adulții.
Decorarea interioară a camerei
Acoperirea interioară a camerei de lucru poate fi diferită.
Smalțul este poate cel mai frecvent. Îngrijirea este simplă și nu necesită mult timp: ștergeți doar pereții cuptorului cu microunde cu o cârpă moale umedă.
Acoperirea ceramică este aproape imposibil de deteriorat, cel puțin atunci când utilizați cuptorul în scopul prevăzut, în conformitate cu instrucțiunile. Particulele de grăsime nu rămân pe ea, iar cele care rămân accidental pe pereți sunt ușor spălate cu un burete sau șervețel.
Camera de lucru din oțel inoxidabil are un aspect atractiv, rezistență ridicată și este capabilă să reziste la temperaturi ridicate pentru o lungă perioadă de timp. Dar, din păcate, grija pentru ea durează puțin mai mult.
Unele modele ieftine de microunde simple pot fi pur și simplu vopsite în „ smalț ”. Având în vedere că astfel de cuptoare sunt mai des utilizate pentru încălzirea alimentelor gata preparate, acest strat poate dura destul de mult. Dar cu expunere prelungită la temperaturi ridicate, exact ce ar trebui să se întâmple cu vopseaua: pur și simplu se va desprinde.
Cum să alegi un brand
După cum arată experiența cumpărăturilor - electronice și complet reale -, prețurile cuptoarelor cu microunde variază de la 100 USD la 2.200 euro. Și dacă este de înțeles o anumită diferență de preț între diferitele tipuri de cuptoare - include costul unui grătar, ventilator de convecție, afișaj și panou tactil, atunci cuptoarele cu microunde cu același set de funcții de la diferiți producători te fac să te gândești. De ce să plătiți, de exemplu, șase sute, dacă același lucru poate fi cumpărat pentru patru? La fel, dar nu atât. Încercați să comparați modelele de producție low-cost cu cele de ultimă generație, unde fiecare detaliu este testat și depanat pentru a funcționa perfect! Poate că acesta este un fleac, dar utilizarea echipamentelor scumpe și solide este mult mai plăcută decât omologul său ieftin. În cuptoarele cu microunde de la Miele, Bosch, Siemens, Gaggenau sau Kuppersbusch, chiar atingerea materialului de suprafață, sticla ușii, butoanele sau butoanele de comandă este pe plac. Modelele unor astfel de mărci cunoscute sunt designul elegant, disponibilitatea funcțiilor suplimentare și lucrurile mici plăcute, precum și o garanție a muncii impecabile.
Durată de viață și garanții
Cuptoarele cu microunde sunt de obicei acoperite de garanția producătorului timp de 1 an, în timp ce durata de viață a acestora este cuprinsă între 5 și 8 ani. Magazinele selectate oferă o garanție de trei ani la modelele fabricate de producători de renume.
Și, în sfârșit
Cu toată varietatea de funcții ale unui cuptor cu microunde modern, merită să ne amintim că principalul lucru în acesta nu este un prăjitor de pâine încorporat, hotă sau receptor, nu capacitatea de a accesa independent Internetul și, cu siguranță, nu capacitatea de a „ vorbi ”. Microundele, grătarul și convecția sunt ceea ce aveți nevoie pentru a găti sau a încălzi alimentele zilnic.
Ecranul cu cristale lichide este un lucru frumos, dar nu foarte adaptabil la „ noastre “ căderi de tensiune. Doar „ dureros ” pentru a opri electricitatea pentru a reacționa și a atinge panoul de control, deci dacă sunteți hotărât să cumpărați doar un astfel de model, aveți grijă să cumpărați stabilizator. Cu toate acestea, rețineți că va trebui să plătiți de la 70 la 200 de unități convenționale pentru aceasta.
Nu contează ce cuptor cu microunde decideți să alegeți: încorporat sau solo, cu o gamă completă de funcții sau cea mai simplă, principalul lucru este că îndeplinește toate cerințele dvs. și devine un adevărat asistent în bucătărie și nu frumos mobilier scump. În acest articol, am vorbit despre parametrii principali pentru alegerea unui cuptor cu microunde. Și numai tu poți determina culoarea și forma dorite.

Cum se alege un cuptor cu microunde?
Cum se alege un cuptor cu microunde?
Cum se alege un cuptor cu microunde?
Cum se alege un cuptor cu microunde? Cum se alege un cuptor cu microunde? Cum se alege un cuptor cu microunde?Home | Articles

December 5, 2022 21:06:26 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting