Cum se alege un congelator?

Încă de la început, observăm că nu vorbim despre congelatoare, ci despre congelatoare. Congelatorul este o parte integrantă a frigiderului. Congelatorul este un congelator separat conceput pentru depozitarea pe termen lung a unor cantități mari de alimente. Trebuie remarcat faptul că nu fiecare familie are nevoie de un congelator.
În prezent, frigiderele sunt prezentate pe piața internă, în care congelatoarele sunt foarte spațioase și satisfac nevoile majorității cumpărătorilor. Deci, pentru cine sunt făcute congelatoarele? Congelatorul spațios are nevoie de oameni care nu își permit zilnic să meargă la magazin și să cumpere produsele nu mai mult de o dată pe săptămână (dar doresc ca acasă să fie mereu ceva de mâncare în „ cazul războiului nuclear ”), de asemenea în calitate de cabanieri, angajați în achiziții de iarnă.
După prelucrarea inițială, cantitatea recomandată de produs este plasată în pungi de plastic pre-pregătite (de obicei de la 200 la 600 g fiecare). Pungile sunt sigilate astfel încât să rămână cât mai puțin aer posibil (între fructe de pădure, porțiuni de produs, felii), marcate (denumirea produsului, termen de valabilitate) și plasate în congelator.
Cum se determină volumul necesar?
Desigur, totul depinde de obiceiurile tale zilnice. De obicei, capacitatea unui congelator pentru depozitarea alimentelor este de 50 de litri de persoană. Unii sunt obișnuiți să cumpere cantități mari de produse alimentare o dată pe săptămână, în timp ce alții preferă să cumpere zilnic cantități mici de produse alimentare. Dacă sunteți obișnuiți să congelați legumele și fructele, atunci congelatorul dvs. ar trebui să fie mai mare. Dacă nu aveți de gând să faceți astfel de stocuri, iar carne sau pui apare în congelator doar ocazional, atunci 50 de litri. volumul este suficient.
Funcții congelator
Orice mâncare poate fi lăsată la conducerea unui congelator modern. Datorită sistemului de non-îngheț, nu trebuie decongelat. El se va ocupa de economisirea energiei electrice. Se potrivește bine cu mobilierul de bucătărie. Un plus foarte convenabil este prezența acumulatorilor de frig în congelator. În cazul unei întreruperi a curentului, aceste baterii vor menține temperatura congelatorului în interiorul congelatorului timp de 9-24 de ore (în funcție de model).
Dacă freonul anterior a fost folosit ca agent frigorific, acum utilizează compuși chimici ecologici R-134a și R-600a.
Producătorii de congelatoare moderne se străduiesc să creeze condiții optime pentru depozitarea alimentelor, pentru care sunt implicate cele mai recente progrese tehnologice. Fiecare model nou este echipat cu toate noile opțiuni și are multe caracteristici frumoase.
Aproape pe fiecare panou al congelatorului există un regulator de temperatură și un indicator, un comutator de mod și indicatoare colorate. Verde - simbol al stării de lucru a depozitării, galben înseamnă modul de înghețare rapidă, roșu înseamnă temperatură ridicată sau ușă deschisă (în unele modele, acest indicator este suplimentat cu un semnal sonor).
Trebuie avut în vedere faptul că, în timp, indicatorii pot începe să arate o temperatură mai scăzută decât o fac în realitate. Prin urmare, o dată pe an, datele lor trebuie verificate cu datele unui alt termometru (precis). Uneori, panoul indică modul „E” (de exemplu, este disponibil în aproape toate modelele BOSCH). Acesta este un mod de economisire a energiei utilizat atunci când congelatorul este doar pe jumătate plin.
Metoda de congelare rapidă vă permite să păstrați maximum de nutrienți și vitamine. În plus, dacă alimentele îngheață instantaneu, nu se formează cristale de gheață în ele, care sfâșie membrana țesutului celular, așa cum este cazul răcirii treptate. Este necesar să porniți modul de congelare rapidă cu 5 ore înainte de a pune alimentele în congelator. Compresorul va funcționa continuu și temperatura din cameră va scădea. După aceea, puteți pune alimente proaspete - acestea vor îngheța rapid și nu vor încălzi stocurile deja stocate cu căldura lor. După 24 de ore, activați modul „Stocare”.
Există congelatoare cu două compartimente: un compartiment funcționează ca de obicei, celălalt este destinat congelării rapide. Astfel de dispozitive au două compresoare, lucru rar pentru congelatoare. Metoda de congelare rapidă necesită un consum suplimentar de energie. În plus, în acest mod, compresorul funcționează fără oprire, ceea ce accelerează uzura acestuia.
Congelatoarele sunt disponibile sub formă de dulapuri, dulapuri și cufere.
Congelatoare-dulapuri
Acestea ating o înălțime de 2 m și o lățime de 60 cm, ocupând o zonă relativ mică. Volumul mare de utilizare (până la 280 l) vă permite să stocați o mulțime de produse în ele. Dulapurile au mai multe niveluri, proiectate sub formă de sertare extensibile sau rafturi cu uși. Pictogramele de pe panourile frontale indică termenul de valabilitate recomandat al diferitelor produse. Unele modele au tăvi speciale pentru congelarea boabelor, fructelor și legumelor. Fructele sunt așezate pe o tavă și răcite uniform fără a fi înghețate între ele.
Congelatoare-piedestale
Se potrivesc bine cu mobilierul de bucătărie, pot fi instalate sub blat sau orice altă suprafață de lucru. De obicei au un volum mic și 3-4 compartimente.
Congelatoare-lari
Alungit și deschis. Este convenabil să congelați porții mari de carne sau pește într-un astfel de recipient. Adesea, volumul util de cufere este mult mai mare decât volumul dulapurilor și ajunge la aproximativ 370 litri. Cel mai recent model de congelator pentru piept are dimensiuni de 850 * 1560 * 600 cm și cu greu se poate târî prin ușă. În esență, un congelator pentru piept este o pivniță mobilă din apartamentul dvs. Poate fi așezat pe o logie sau balcon, iar frigul va rămâne chiar și la temperaturi ambientale de până la +40 ° C.
Un dezavantaj vizibil al dispozitivelor de acest tip este că pieptul este suficient de adânc și nu este întotdeauna convenabil să scoți alimente din el. Este adevărat, pentru depozitarea produselor ambalate, multe modele oferă cutii speciale și coșuri suspendate. În plus, pot fi folosite partiții plug-in. Datorită designului lor, a izolației termice eficiente și a unui circuit frigorific bine amplasat, lăzile sunt mai economice decât congelatoarele verticale (pot conține mai multe alimente pe litru de volum). În timpul unei întreruperi de curent, acestea rămân reci mult timp. Cu toate acestea, în viața de zi cu zi, nu au primit o distribuție prea mare. Pentru bucătăriile noastre mici, congelatorul este prea voluminos.
Câteva sfaturi
Congelatorul trebuie umplut în măsura în care circulația liberă a aerului nu este împiedicată, ceea ce asigură o răcire uniformă pe toate rafturile și în toate compartimentele. Pene și fructe de pădure congelate pot fi utilizate ca cuburi de gheață decorative. Pentru a face acest lucru, acestea sunt așezate pe o tavă și congelate în prealabil și apoi ambalate în pungi pentru congelare. Cu această metodă, boabele nu sunt înghețate și fiecare este depozitată separat.
Este mai bine să păstrați după aceea carnea tăiată în bucăți de dimensiunea necesară și peștele decojit și întreg. Alimentele care conțin gelatină nu trebuie plasate în congelator.
Nu se recomandă congelarea castraveților, bananelor, ridichi, salată, gem, ouă, produse lactate, brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi.
În congelator, puteți pune simultan de la 4 la 10 kg de alimente proaspete și congelați 18-36 kg pe zi. Dar totul are limita sa. Nu supraîncărcați mașina frigorifică, în caz contrar s-ar putea să se defecteze.
Nu riscați să puneți băuturile în recipiente de sticlă din congelator - acestea pot exploda. Refrigerați toate alimentele la temperatura camerei înainte de a le pune în spațiul de gătit.
Congelatorului nu îi place să fie lângă o sobă (atât cu gaz, cât și electric) și expunerea la lumina directă a soarelui. După ce modul de înghețare rapidă își face treaba, asigurați-vă că ați readus congelatorul la starea normală de funcționare. În caz contrar, compresorul va eșua și se va arde.
Cumparaturi fericite!

Cum se alege un congelator?
Cum se alege un congelator?
Cum se alege un congelator?
Cum se alege un congelator? Cum se alege un congelator? Cum se alege un congelator?Home | Articles

December 5, 2022 20:59:33 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting