Cum se alege un aspirator?

De fapt, conceptul de „ aspirator ” este simplu și complex în același timp. Pe de o parte, scopul dispozitivului este destul de evident din numele său, dar pe de altă parte ... După cum arată experiența, alegerea acestui tip de aparate de uz casnic, chiar și într-un magazin în care gama de mărfuri este limitată la o duzină de modele, poate provoca dificultăți. Ce putem spune despre centrele comerciale, ale căror ferestre oferă o mare varietate de tipuri de aspiratoare! Unele sunt compacte și ușoare, al doilea este izbitor în puterea lor, al treilea se distinge prin designul elegant și se potrivește astfel cu culoarea mobilierului nou, iar al patrulea cucerește cu independență totală față de proprietari. Cu toate acestea, toate tipurile și tipurile posibile ale acestor aparate de uz casnic ar trebui luate în considerare în detaliu.
Tipuri de aspiratoare
Să începem cu faptul că există aspiratoare mobile, adică relocabile și încorporate. Acestea din urmă sunt un întreg sistem format dintr-o unitate de alimentare, prize de perete și furtunuri cu diverse perii și duze. Furtunul este conectat la una dintre prizele de perete, iar apoi gunoiul este evacuat prin sistemul de conducte de aer într-un container de gunoi instalat în afara casei. Acest tip de aspirator are un avantaj incontestabil: nu numai gunoiul este îndepărtat din cameră, ci și praf, ceea ce este pur și simplu imposibil de realizat cu un aspirator mobil. Până de curând, aspiratoarele încorporate erau concepute doar pentru curățarea chimică, dar acum au apărut modele combinate. Acum pot fi folosite pentru colectarea prafului, împrospătarea covoarelor, curățarea apei vărsate și chiar curățarea geamurilor. Experiența arată că avantajele trebuie să fie însoțite de dezavantaje, iar cazul nostru nu face excepție. Principalul și poate singurul dezavantaj al unui astfel de aspirator este prețul ridicat. Poate de aceea modelele încorporate nu sunt încă foarte frecvente pe piața aparatelor electrocasnice din Rusia. Până în prezent, acestea sunt reprezentate de produsele KRONEMARK, BEAM, BVC SIEMENS, Husky, PUZER și altele. Și totuși, în viața de zi cu zi sunt folosite modele mobile mai familiare.
Ambele tipuri de aspiratoare pot efectua curățarea uscată sau umedă, astfel încât atunci când alegeți un model pentru casă, ar trebui să decideți ce fel de muncă ar trebui să facă. Dacă aveți de gând să curățați parchetul, covoarele și mobilierul, a căror umiditate este contraindicată, merită să vă opriți la cel mai obișnuit aspirator pentru curățarea chimică. La rândul lor, acestea sunt împărțite în aspiratoare cu balon, verticale și robotizate.
Aspiratoare cu cilindru
Aspiratoarele cu cilindru sunt reprezentate în principal de modele compacte, a căror greutate nu depășește 7 kilograme sau de dispozitive cu un colector de praf mare. Astfel de unități pot cântări până la 10 kg datorită numeroaselor funcții suplimentare și prezenței unei perii turbo mecanizate care elimină praful din covor. Pentru a reține praful și a preveni eliberarea celor mai mici particule în aer, se utilizează o varietate de filtre - de la hârtie și țesături la carbon și sintetic. În unele modele moderne, se utilizează filtrele acvatice, unde un separator neutralizează praful amestecându-l cu apă.
Aspiratoare verticale
Aspiratoarele verticale, atât de populare în Occident, au intrat acum în viața consumatorului rus. Astfel de modele sunt un corp cilindric volumetric atașat la o perie de podea. Acestea sunt concepute pentru a elimina resturile și praful din încăperile mari și fac o treabă bună cu această sarcină. Cu toate acestea, împreună cu avantajele lor, au dezavantajele lor - un nivel de zgomot relativ ridicat și dimensiuni impresionante: este o plăcere dubioasă să purtați un astfel de model în jurul etajelor cabanei.
Roboți pentru aspiratoare
Aspiratorul robot a fost întotdeauna unul dintre cei mai cunoscuți locuitori ai casei în aproape orice carte de science fiction. Dar nu cu mult timp în urmă, visul curățeniei, creat fără intervenția umană, a devenit o realitate. O serie de companii de electrocasnice oferă clienților modele care pot face față curățării oricărei camere. Un sistem elaborat de perii vă permite să ridicați resturi de pe suprafețele de covor și podea, precum și să acordați o atenție deosebită plintelor și altor zone greu accesibile. Robotul determină în mod independent calea optimă de curățare, datorită senzorilor încorporați, ocolește obstacolele și, dacă este necesar, merge la stația de bază pentru a reîncărca bateriile. Când coșul de praf este plin, unitatea de curățare aruncă praful colectat într-un coș mare situat pe bază și apoi continuă curățarea din nou. Nivelul de zgomot al acestor modele este destul de scăzută, dar dezavantajul este prețul ridicat, care nu permite nimănui să cumpere un „ inteligent “ unitate.
Aspiratoare de spălat
Cei care doresc și pot combina procesul de colectare a gunoiului cu curățarea umedă, atunci când aleg un aspirator, ar trebui să acorde atenție liniei de modele de „ spălare ” . De regulă, acestea sunt dispozitive de curățare combinate, adică, ele pot fi curățate atât în „ uscat “ , modul și utilizând detergenți lichizi. Lucrul umed se realizează de obicei pe covoare fine din latex, podele și pereți cu gresie sau vopsiți cu compuși rezistenți la apă. Dacă aveți duzele corespunzătoare (de obicei, există cinci până la șapte), puteți folosi un aspirator pentru a curăța geamurile, a colecta lichidul vărsat și pentru a debuta o cadă sau o chiuvetă înfundată.
Aspiratoarele de spălare sunt echipate cu două rezervoare: de la primul un compus de curățare este furnizat periei, care este pulverizat pe întreaga zonă a duzei, iar în a doua apă este deja contaminată, colectată de la suprafață împreună cu praf și resturi. În modul de spălare, aspiratorul trebuie să funcționeze la putere maximă pentru a colecta lichidul înainte ca covorul sau materialul de tapițerie să se ude. Cu toate acestea, după o astfel de curățare, suprafețele curățate rămân umede pentru o perioadă de timp. Acest „ efect secundar ” este inevitabil atunci când se utilizează orice unitate, chiar și cea mai mare putere.
Avantajul modelelor de spălare este capacitatea de a umezi și împrospăta aerul în timpul curățării. Principalul dezavantaj este dimensiunea sa mare, greutatea și, ca urmare, manevrabilitatea redusă. În plus, după fiecare utilizare, aspiratorul trebuie demontat, rezervoarele spălate și lăsate în aer liber până la uscare completă. Costul unui aspirator de spălare este puțin mai mare decât modelele pentru colectarea prafului uscat. Și nu trebuie să uitați nici de costurile de curățare a lichidului.
Dacă v-ați decis deja cu privire la tipul și tipul de aspirator, este timpul să vorbiți despre ce caracteristici trebuie să acordați atenție atunci când alegeți un model.
Caracteristici
Putere. Această caracteristică este de obicei indicată în cazul modelului. Cu toate acestea, trebuie să știți că consumul de energie și puterea de aspirație sunt două concepte complet diferite. Și dacă primul poate fi între 1200 și 1800 W, atunci este puțin probabil ca valoarea celui de-al doilea să depășească marca de 440 aerowatt (A W). Cu toate acestea, nu este necesară o putere mare de aspirație în viața de zi cu zi: pentru curățarea zilnică a încăperilor relativ curate, este suficient de la 250 la 330 A W. Eliminarea eficientă a prafului este asigurată de modelele cu o putere cuprinsă între 350 și 440 A W. Fie că există aspiratoare mai „ puternice ” și, dacă da, unde pot fi utilizate - rămâne un mister, deoarece deja 400 A W poate în cele din urmă să sfâșie țesătura de pe mobilier sau grămada unui covor din fibre naturale. De regulă, toate modelele moderne sunt echipate cu un regulator de putere de aspirație.
Filtre. Prețul unui aspirator depinde în mare măsură de cantitatea și calitatea acestora: cu cât sunt mai multe filtre, cu atât vă va costa mai mult modelul ales. Cu toate acestea, nu uitați că, în primul rând, filtrele sunt concepute pentru a curăța aerul de admisie de praf, astfel încât nu este rezonabil să economisiți pe ele. Eficiența filtrării este adesea indicată în pașaportul pentru aspirator și este exprimată în procente. Cu cât acest număr este mai mare, cu atât aerul din casa dvs. va fi mai curat. Bineînțeles, prezența multor filtre moderne care asigură o curățare bună face necesară creșterea consumului de energie al aspiratorului, iar acest indicator implică o creștere a costului său general. Astăzi, producătorii de aspiratoare oferă modele cu hârtie, țesături, carbon, apă și filtre sintetice.
Tip colector de praf. Aceasta poate fi o pungă detașabilă - o pungă de hârtie sau pânză, o pungă permanentă de pânză sau un recipient din plastic. Acestea din urmă necesită clătire și uscare suplimentară după fiecare îndepărtare a resturilor.
Numărul de atașamente. De regulă, duzele principale, cele mai des utilizate, sunt peria de covor, peria de podea, accesoriile de curățare a mobilierului, inclusiv accesoriile înguste pentru îndepărtarea prafului din locurile greu accesibile. În plus, pot fi atașate o perie pentru curățarea ferestrelor, o perie pentru curățarea plăcilor și un piston (dacă aspiratorul spală).
Garanție
Aspiratoarele mobile de diferite modele au de obicei o garanție de un an sau doi. Cunoscutul producător de electrocasnice Miele numește aceeași cifră. Dezvoltatorii de aspiratoare încorporate costisitoare oferă clienților lor de la trei (BEAM) la 7-8 ani (BVC SIEMENS) de service în garanție, dar producătorii de aspiratoare robotizate nu îndrăznesc să ridice perioada de garanție peste 18 luni.
Cum să decideți alegerea unui brand
Cu același set de funcții, costul aspiratoarelor produse sub diferite mărci este diferit. De regulă, producătorii bine cunoscuți și de lungă durată ai acestui tip de produs oferă modele mai scumpe. Șansele sunt, suma care reprezintă diferența de preț între două modele similare va fi plătită pentru marcă. Dar nu uitați că marca promovată este cea care garantează calitatea și fiabilitatea: mulți ani de faimă și imaginea companiei vor deveni cheia muncii eficiente a noii dvs. achiziții.

Cum se alege un aspirator?
Cum se alege un aspirator?
Cum se alege un aspirator?
Cum se alege un aspirator? Cum se alege un aspirator? Cum se alege un aspirator?Home | Articles

December 3, 2022 15:18:36 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting