Cum se alege un aspirator?

Când aspiratoarele tocmai au apărut în țara noastră, mulți le-au tratat doar ca „ jucării ” pentru burghezie, preferând vechiul mod proletar de a face față prafului sub formă de lingură și mătură. Din fericire, acele zile au trecut și chiar și cea mai veche generație a reușit deja să fie convinsă de beneficiile aspiratoarelor. În plus, un aspirator modern nu a fost mult timp acel monstru urlător, a cărui pungă a lăsat să treacă, ca să spunem, jumătate din tot praful colectat prin acest mecanism. Dimpotrivă, aspiratoarele moderne nu numai că folosesc un recipient cu apă ca colector de praf, dar pot fi realizate și sub formă de roboți care vă vor curăța în mod independent casa.
Cum se alege un aspirator?
Prima întrebare la care ar trebui să răspundă un potențial cumpărător este ceva de genul acesta: ce funcții ar trebui să îndeplinească un aspirator? Răspunsul „la aspirare ” nu contează - toate aspiratoarele o fac diferit și aici este important să stabiliți gama de sarcini cu care se confruntă viitorul aspirator.
Dacă lucrarea principală a dispozitivului este de a îndepărta praful de pe linoleum, mobilier și covoare, atunci cea mai potrivită achiziție pentru dvs. va fi un aspirator simplu care funcționează numai în modul de curățătorie chimică și are o putere de aproximativ 300 de wați. Dacă casa conține animale cu o lungime de lână sau covoarele în sine au o suprafață semnificativă, atunci este mai bine să achiziționați un dispozitiv mai puternic - până la 500 W, deoarece echipamentele mai puternice, de regulă, au o resursă mai mare și face față mai bine poluării.
Curățarea chimică nu este singura funcție a unui aspirator. Acum vreo treizeci de ani, „ spălare “ modele au apărut - adică. aspiratoare cu ajutorul cărora puteți efectua curățarea umedă a spațiilor. Astfel de aspiratoare sunt semnificativ mai scumpe decât cele obișnuite, cu toate acestea, oferă mult mai multe beneficii, deoarece pot curăța nu numai covoarele și linoleumul, ci și multe alte suprafețe. Poate că este mai ușor să clarificăm că aspiratoarele de spălat nu pot curăța - acestea sunt podele cu parchet, covoare pe bază de spumă și mobilier scump care se prăbușește atunci când este expus la picurare de umezeală lichidă.
Cel mai modern tip de aspirator este robotizat. Astfel de aspiratoare, potrivit producătorilor, pot determina ele însele contaminarea podelei, o curăță și se reîncarcă. În practică, rezultă puțin diferit: aspiratoarele-roboți sunt „ plictisitoare ” și , prin urmare, calitatea muncii lor lasă mult de dorit - deci, niciunul dintre ei nu este capabil să curățe încă colțurile camerei.
După ce ați decis funcționalitatea și puterea aspiratorului, ar trebui să vă ocupați de un punct atât de important precum tipul de rezervor în care se acumulează praful.
Astăzi există trei astfel de tipuri: filtru de apă, recipient și sac.
Aspiratoarele cu filtru de apă sunt cele mai convenabile. Esența muncii lor este că aerul de admisie este trecut prin stratul de apă și tot praful rămâne în interiorul rezervorului. Acesta este un tip de filtru aproape ideal, cu toate acestea, astfel de aspiratoare, de regulă, sunt ceva mai scumpe: în plus, în unele modele, procesul de curățare a filtrului este destul de dificil.
Aspiratoarele pentru containere colectează praful într-un recipient din plastic sau metal. Sub presiunea aerului, praful este comprimat într-o bucată densă, care este apoi pur și simplu aruncată. Există două dezavantaje ale aspiratoarelor pentru containere - dimensiuni mari și o cantitate echitabilă de zgomot asociat vibrațiilor din plastic.
Aspiratoarele echipate cu pungi de unică folosință sau reutilizabile sunt cele mai frecvente. Astfel de dispozitive pot fi foarte compacte: în plus, costul unui aspirator cu pungi este, de asemenea, relativ scăzut. Singura problemă posibilă în acest caz este că pungile de unică folosință se epuizează mai devreme sau mai târziu și nu este întotdeauna posibil să cumperi altele noi. Această complexitate ar trebui prevăzută în avans - întrebați vânzătorul dacă există o pungă de rezervă sau echivalentul lor reutilizabil la vânzare.
Un detaliu important în aspirator este cablul sau mai bine zis lungimea acestuia. Achiziționarea unui aspirator cu un cablu mai mic de șase metri este plin de dificultăți constante în utilizarea acestuia, iar cablurile de trei până la patru metri necesită în mod automat un prelungitor. În plus, trebuie acordată atenție calității izolației cablului, deoarece cablurile aspiratoarelor, în general, sunt susceptibile la deteriorări mecanice.
Una dintre cele mai dificile întrebări la care cumpărătorul trebuie să răspundă este întrebarea cu privire la dimensiunea aspiratorului. În mod firesc, toată lumea se străduiește să achiziționeze cel mai compact dispozitiv posibil, cu toate acestea, ar trebui să ne dăm seama că nimeni nu poate produce un motor electric compact, puternic și fiabil în același timp - prin urmare, trebuie întotdeauna sacrificat ceva.

Cum se alege un aspirator?
Cum se alege un aspirator?
Cum se alege un aspirator?
Cum se alege un aspirator? Cum se alege un aspirator? Cum se alege un aspirator?Home | Articles

November 29, 2022 13:54:33 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting