Cum se alege un Tablet PC

Popularitatea computerelor tabletă în prezent câștigă doar avânt. Mărimea, greutatea și funcția lor evoluează constant și țin pasul cu dezvoltarea tehnologiei computerizate. Tot mai multe companii oferă tablete pe piață și uneori este dificil pentru un om obișnuit să aleagă din această varietate de dispozitive. Aici vom încerca să vă ajutăm și să răspundem la întrebarea: cum să alegeți un computer tabletă?
Merită să începeți cu definițiile și să aflați ce este exact un computer tabletă? De fapt, mai multe tipuri de dispozitive sunt ascunse sub un singur nume. Să le luăm în considerare pe cele mai frecvente. Este un Tablet PC și un Internet Tablet.
Primul tip este un computer normal cu drepturi depline, diferența față de un computer personal staționar obișnuit este doar factorul său de formă, în cuvinte simple, arată foarte mult ca o tabletă mare. Pentru a lucra cu dispozitive externe, are toate interfețele posibile și puteți conecta atât o tastatură, cât și un mouse și toate dispozitivele obișnuite pentru a lucra într-un birou. Versiunile complete ale sistemelor de operare Windows, Linux sau Mac OS sunt instalate pe un astfel de computer.
Separat, ar trebui spus despre tableta Internet. Acesta combină două dispozitive, un smartphone și un laptop și are un avantaj incontestabil, este compact. În ciuda dimensiunilor, tabletele moderne pentru Internet sunt destul de funcționale și se concentrează în principal pe lucrul pe internet și aplicații web. Orice tabletă de pe Internet este compatibilă cu un computer personal și are capacitatea de a se conecta la ea pentru schimbul de fișiere și alte operațiuni. Cele mai comune sisteme de operare pentru aceste tablete sunt Android și iOS. Pe aceste sisteme sunt produse majoritatea covârșitoare a tabletelor moderne.
Acum că s-a stabilit diferența dintre tabletele de pe internet și computerele pentru tablete, puteți sta mai detaliat pe tabletele de pe internet și aflați la ce ar trebui să acordați o atenție specială atunci când alegeți.
Una dintre principalele întrebări atunci când cumpărați orice dispozitiv digital la care trebuie să răspundeți este întrebarea, de ce am nevoie de el? Pentru ce sarcini ai nevoie de o tabletă? Dacă sunteți în căutarea greutății ușoare, a compactității, a mobilității, a confortului de a folosi Internetul și de a naviga pe web cu jocuri, atunci acest dispozitiv este pentru dvs.
Aspect și ergonomie
Unul dintre principalele criterii pentru cumpărător este aspectul dispozitivului. După cum se spune, sunt întâmpinați de haine. Astăzi, sute de modele de la diferiți producători vă sunt oferite pentru a alege, toate au propriile chips-uri, dintre care unul poate fi frumusețea dispozitivului. Cu alte cuvinte, nu există tovarăși pentru gust și culoare. Aici este necesar să faceți o rezervare că în spatele atractivității externe poate exista o umplere mizerabilă sau alte momente neplăcute, de exemplu, o slabă ergonomie a tabletei. Pentru a afla, există două moduri, prima este de a citi recenzii despre dispozitiv pe forumuri și site-uri web specializate cu ajutorul experților sau de a verifica personal comoditatea utilizării dispozitivului prin căutarea și examinarea acestuia.
CPU
Umplerea tabletei este un alt detaliu important. Procesorul este inima tabletei, desigur, nu are aceeași putere ca a computerelor staționare, deoarece nu efectuează operații matematice complexe. Dacă sunteți un utilizator obișnuit și de obicei urmează să navigați pe internet în căutare de informații interesante, atunci un procesor cu o frecvență de ceas de 600-800 MHz este destul de potrivit pentru dvs. Dacă urmează să redați și să vizionați videoclipuri, atunci acordați atenție modelelor mai puternice.
Memorie
În primul rând, merită să se facă distincția între memoria RAM și memoria încorporată. Primul afectează viteza operațiunilor, iar al doilea este responsabil pentru stocarea datelor. Cu RAM, totul este clar, cu cât este mai mult, cu atât mai bine, precum și cu al doilea. Trebuie reamintit faptul că, pentru a crește memoria pentru stocarea informațiilor, sunt produse carduri de memorie, astfel încât volumul său poate fi mărit.
Sistem de operare
După cum sa menționat mai sus, liderii pe piața sistemelor de operare pentru tablete sunt Google cu Android și Apple cu iOS. Windows Phone este destinat să le calce, dar este semnificativ inferior primelor două ca popularitate. Există multe opinii despre avantajele unuia sau altuia sistem de operare, iată câteva puncte la care trebuie să acordați atenție:
Achiziționând un iPad, devii mândru proprietar al iOS. Este rapidă, stabilă la locul de muncă și extraordinar de atractivă. Dezavantajele sale includ un număr mare de aplicații plătite, inconvenientul descărcării fișierelor de pe un computer și lipsa de compatibilitate cu Flash player, adică diverse animații cu extensia swf de pe tableta dvs. iOS nu vor fi afișate.
Dacă aveți un dispozitiv Android, atunci sunteți proprietarul celui mai „popular” sistem de operare de astăzi. Este lipsit de toate dezavantajele de mai sus, flexibil în setări, are capacitatea de a actualiza și o grămadă de aplicații pe piața Android.
Există alte sisteme de operare pentru tablete, dar nu sunt atât de populare în Rusia și nu le vom acorda atenție.
Ecran și diagonală
Această specificație poate varia de la 4 la 11 inci. Prețul dispozitivului poate depinde în mare măsură de acest parametru. Dacă doriți să navigați confortabil pe Internet, atunci o tabletă de 10 inci este destul de potrivită pentru dvs.
Tabletele au un ecran tactil, este demn de remarcat faptul că există tipuri de ecrane tactile capacitive și rezistive. Cele capacitive reacționează la o atingere ușoară a degetelor, dar nu sunt potrivite pentru atingerea unui stylus, iar cele rezistive sunt concepute pentru stylus, dar este prezentă și capacitatea de a atinge cu degetele, dar va trebui să apăsați pe ecran cu efort. în acest moment, tipul de ecran capacitiv a devenit mai răspândit.
Durata de viata a bateriei
Un parametru foarte important la care ar trebui să acordați o atenție deosebită. Cea mai consumatoare de energie a unei tablete este ecranul, desigur, cu cât este mai mare, cu atât bateria se va scurge mai repede. Acordați atenție capacității bateriei, este de dorit ca acesta să fie de cel puțin 2400 mAh, acest lucru va fi suficient pentru 4-6 ore de funcționare continuă.
Un alt punct important este greutatea, totul depinde de preferințele dvs., astăzi producătorii și-au ușurat semnificativ modelele datorită tehnologiei și nu vor exista mari probleme în alegere.
Adaptoare wireless
Lucrul pe internet și aplicații web este scopul principal al tabletelor, deci acestea trebuie să fie echipate cu adaptoare Wi-Fi și 3G. Astăzi, rețelele de generația a treia și Wi-Fi wireless sunt disponibile în Rusia în aproape orice localitate.
Carcasa tabletei
De regulă, corpul este realizat din metal sau plastic. Bineînțeles, carcasa metalică este mult mai puternică decât cea din plastic. Acordați atenție faptului că corpul nu „zdrobește” în mâini și arată întreg. Cu toate acestea, pentru toate tabletele de pe Internet, fără excepție, merită să cumpărați o copertă. Vă va salva tableta de cerapine și pete nedorite.

Cum se alege un Tablet PC
Cum se alege un Tablet PC
Cum se alege un Tablet PC
Cum se alege un Tablet PC Cum se alege un Tablet PC Cum se alege un Tablet PCHome | Articles

December 6, 2022 15:24:40 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting