Cum se alege un DVR

Un recorder auto este un dispozitiv foarte util pentru șoferi care vă permite să înregistrați informații audio și video despre situația traficului din mașină. Astăzi, printre grămada de accidente și situații controversate de transport, așa ceva este vital pentru șoferul oricărei mașini.
Cel mai adesea, DVR-urile sunt folosite pentru a-și dovedi nevinovăția într-o anumită problemă, fie că este vorba de un accident, de un sistem de transport sau de acțiuni ilegale ale ofițerilor de poliție rutieră. În continuare, să încercăm să răspundem la întrebarea: cum să alegem un DVR și să ne dăm seama ce este în detaliu!
Printre progresele științifice și tehnologice care avansează rapid și o grămadă de producători care își oferă echipamentele digitale, este foarte ușor să vă confundați în nume și termeni. Care este diferența dintre acest dispozitiv sau altul? Ce „ capcane ” te așteaptă atunci când alegi? La ce întrebări se confruntă consumatorul și care este primul lucru la care trebuie să acordați atenție atunci când alegeți un DVR pentru o mașină?
Metoda de montare DVR
Un parametru important legat mai degrabă de mecanică decât de electronică a dispozitivului. Pentru o funcționare pe termen lung fără defecțiuni, dispozitivul trebuie să fie fixat în siguranță în locul potrivit al mașinii și, cel mai important, să aibă o vedere bună, fără a atrage atenția șoferului și fără a-l distrage de la situația de pe drum.
Înregistratoare universale cu montare pe sticlă. Acestea sunt de obicei atașate la sticlă folosind o ventuză obișnuită. Înregistratoarele portabile de acest tip sunt foarte ușor de instalat. Oricine nu are probleme și probleme inutile va instala în mod independent un astfel de dispozitiv în mașina sa. De asemenea, nu vor exista dificultăți cu unghiul de înclinare al înregistratorului, o astfel de montură este foarte convenabilă de utilizat. Calcaiul lui Ahile al acestui tip de atașament este fiabilitatea și siguranța insuficientă. Problema poate fi deosebit de acută în afara sezonului și în timpul iernii, când diferența de temperatură în mașină la pornirea aparatului de aer condiționat este semnificativă. În plus, un astfel de registrator trebuie ascuns mai des, deoarece, într-un loc proeminent, atrage atenția inutilă. Un alt punct negativ este alimentarea cu reportofon, este posibilă doar de la brichetă, nu va funcționa pentru a conecta dispozitivul în alt mod.
Cleme auto încorporate în geamul retrovizoare. Aici, în primul rând, merită remarcat fiabilitatea fixării dispozitivului și locația bună și secretul înregistratorului (nu va trebui să fie ascuns de ochii curioși și îndepărtat constant noaptea). În plus, există un e-mail permanent. alimentarea cu energie electrică a rețelei auto. Un alt punct interesant este agregarea funcției. Ca adăugări frumoase la dispozitivele de acest tip, puteți găsi un monitor pentru conectarea unei camere de vizionare din spate sau, de exemplu, un detector radar. Dezavantajele includ doar costul ridicat al dispozitivului și instalarea DVR-ului, deoarece acesta va trebui cu siguranță să fie instalat într-un centru auto specializat.
Înregistratoare video cu camere conectate separat. Astfel de înregistratoare constau structural dintr-o unitate separată de înregistrare video, o cameră și un monitor pentru vizualizarea videoclipului capturat. Particularitatea unității de înregistrare video este că, cu ajutorul său, puteți conecta mai multe camere în același timp și puteți înregistra situația traficului din mai multe puncte de vedere. În acest caz, cu siguranță nu riscați să pierdeți un detaliu important al incidentului. Este dificil de detectat un astfel de dispozitiv, deoarece unitatea este instalată ascunsă, de exemplu, sub bordul unei mașini. Camerele pot fi amplasate oriunde, în față și în spatele mașinii. Această soluție este cea mai convenabilă și profesională. Complexitatea instalării și prețul sunt compensate de comoditatea designului și a utilizării.
Optică
Optica și obiectivul joacă unul dintre rolurile fundamentale în DVR, deoarece imaginea este înregistrată cu ajutorul acestora. Mai mult, reportofonul ar trebui să capteze imaginea și să înregistreze nu numai situația din mașină, ci și mult dincolo de ea. Prin urmare, unghiul de vedere al obiectivului ar trebui să joace, de asemenea, un rol decisiv în alegere. Dacă unghiul de vizualizare este mai mic decât intervalul 90-1400, atunci nu vă recomandăm să îl achiziționați, deoarece există șansa ca un detaliu important al unui accident sau altă situație să vă alunece pur și simplu din atenție sau să nu pătrundă în cadru , informațiile despre mașinile care merg pe banda vecină sunt deosebit de relevante. De asemenea, ar trebui să fiți atenți la un unghi de vizualizare mare, deoarece în acest caz imaginea poate fi distorsionată și devine imposibil să recunoașteți unele detalii importante, cum ar fi numărul mașinii.
Salvarea și prelucrarea imaginilor
Pentru a vizualiza videoclipul pe computer, trebuie să înregistrați videoclipul în format digital. În acest sens, trebuie să acordați o atenție deosebită unui număr de parametri care sunt responsabili pentru calitatea imaginii:
Rezoluția imaginii este poate cea mai importantă caracteristică. DVR-urile de astăzi vă permit să salvați videoclipuri cu rezoluții diferite. De la VGA 640 cu 480 până la Full HD cu 1920 cu 1080 pixeli. Toată lumea știe că cu cât rezoluția este mai mare, cu atât vor fi mai detaliate imaginile și videoclipurile de pe DVR. Uneori, acest lucru este foarte important dacă trebuie să luați în considerare părți mici ale unei mașini, cum ar fi starea. numărul sau marca mașinii.
Numărul de cadre pe secundă. De asemenea, cel mai important parametru. Arată numărul de cadre capturate pe secundă de timp. Această caracteristică se mai numește viteza de înregistrare a DVR-ului. Cu cât numărul de cadre este mai mare, cu atât videoclipul va fi mai bun și veți putea urmări dinamica unui accident sau a altor puncte importante. DVR-urile de astăzi vă permit să fotografiați la o rată de cel puțin 25 de cadre pe secundă.
Extensie sau format de fișier. Software-ul modern vă permite să comprimați video, astfel încât pierderea calității imaginii să fie minimă. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că volumul cardurilor de memorie ale DVR-ului este foarte limitat, iar compresia vă permite să reduceți dimensiunea fișierului înregistrat în timp real, economisind astfel memoria dispozitivului. Datorită acestui fapt, puteți vizualiza fișiere video pentru o perioadă lungă de timp. Cele mai populare formate de fișiere de astăzi sunt AVI cu codecuri MJPEG sau H.264. Trebuie remarcat faptul că fișierele mai compacte vă permit să creați codecul H.264 și eventualele sale modificări.
Salvați videoclipul. Pentru a face acest lucru, dispozitivele de fixare video folosesc carduri de memorie standard. Formatul lor este SD sau Micro Sd (T-Flash). Cea mai importantă caracteristică este, fără îndoială, capacitatea cardului de memorie, cu cât este mai mare, cu atât intervalul de timp va fi mai mare pentru înregistrare. Costul cardurilor SD este mai acceptabil decât omologii lor.
Funcții DVR
Ce DVR ar trebui să alegeți? Când cumpărați, acordați atenție următoarelor caracteristici:
Monitor încorporat
Una dintre cele mai convenabile caracteristici este monitorul încorporat. Dacă nu există monitor, acordați atenție dacă există o conexiune externă la un receptor video extern în mașină.
Pornire automată și oprire automată a înregistratorului video la pornirea sau oprirea motorului mașinii
Totul este clar din nume. Șoferul uita adesea să oprească DVR-urile, astfel încât oprirea / pornirea automată va fi foarte utilă.
Suprascrierea fișierelor
Durata de înregistrare a înregistratoarelor auto este limitată și este de până la 5 minute. Când cardul de memorie se umple, fișierele vechi sunt șterse și videoclipurile noi continuă să fie înregistrate.
Data si ora
Toți ați observat că atunci când vizualizați fișiere de pe DVR, ora și data sunt fixate în mod necesar în partea de sus sau de jos a ecranului.
Înregistrarea sunetului
A avea un microfon pentru înregistrarea sunetului este foarte important. Acordați atenție calității microfonului și sunetului reprodus.
Senzor de mișcare
Vă permite să porniți înregistratorul automat atunci când apare un senzor de mișcare în câmpul de acțiune. În Rusia, aplicarea unor astfel de inovații nu a găsit un răspuns în rândul cetățenilor, prin urmare această funcție nu a rămas în cerere.
Înregistrarea coordonatelor GPS
O caracteristică destul de utilă, deși una destul de rară. Corectează coordonatele dvs. pe hartă și linkurile către video.
Lumina de fundal
Un lucru util pe întuneric. Unele modele sunt echipate cu iluminare în infraroșu. Aspectul negativ este calitatea scăzută a înregistrării pe timp de noapte, deoarece iluminarea este slabă.
Mod foto
O caracteristică comună și importantă susținută de multe DVR-uri moderne. ar putea fi necesară în caz de accident pentru a înregistra daune aduse mașinii de către inspectorii poliției rutiere și pentru a furniza informații companiei de asigurări. Șoferul nu are întotdeauna o cameră la îndemână, deci este important să aveți această funcție în DVR.
Cum se alege DVR-ul potrivit? Nu uitați de costuri. Există o mulțime de modele de înregistratoare video și variază de la 60-700 de ruble la câteva zeci de mii pentru modelele cu o grămadă de funcții. În primul rând, atunci când alegeți, decideți ce caracteristici aveți nevoie și care nu. Mulți șoferi consideră încă acest lucru inutil, dar practica arată că odată cu creșterea mașinilor pe drumurile din Rusia, registratorii de mașini ajută la rezolvarea diferitelor situații problematice, atât într-un accident, cât și în viață.

Cum se alege un DVR
Cum se alege un DVR
Cum se alege un DVR
Cum se alege un DVR Cum se alege un DVR Cum se alege un DVRHome | Articles

December 6, 2022 15:04:06 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting