Cum se alege o mașină de spălat și uscător

Ca la orice aparat de uz casnic, produsele cu funcție de uscare sunt certificate conform mai multor indicatori: calitatea spălării, filării, uscării și eficienței energetice. Conform primilor trei parametri, cele mai moderne dispozitive combinate aparțin clasei cele mai înalte A. Mai puțin frecvente sunt modelele cu clasele de spălare, filare sau uscare B sau C.
Acestea sunt în principal produse din segmentul de preț bugetar.
Situația este oarecum diferită cu consumul de energie al echipamentelor de spălare și uscare. Pentru a usca lucrurile calitativ, este necesară o cantitate mare de electricitate, ceea ce nu este întotdeauna posibil să se reducă. Prin urmare, consumul de energie al multor dispozitive de acest tip este de aproximativ 0,19-0,23 kWh / kg și corespunde clasei B.
Există pe piață dispozitive care consumă mai multă energie electrică. În ceea ce privește consumul de energie, acestea sunt menționate la cea mai mică clasă C.
Și doar cele mai avansate modele se caracterizează printr-un consum redus de energie corespunzător clasei A (0,17-0,19 kWh / kg).
Folosind mașina de spălat
Uneori, după spălare și uscare, rufele pot rămâne umede, uscate sau încrețite, ceea ce le uzează rapid. Acest lucru se întâmplă din diverse motive: fie aparatele electrocasnice nu funcționează și trebuie duse la un centru de service sau, ceea ce se întâmplă cel mai adesea, modul de funcționare al dispozitivului a fost selectat incorect.
Puteți evita aceste probleme dacă respectați reguli simple general acceptate.
Programele de spălare, filare și uscare trebuie întotdeauna selectate în funcție de tipul de țesătură a articolelor de îmbrăcăminte. Nu încărcați niciodată mai multe lucruri decât cele indicate în documentația însoțitoare. Este recomandabil să folosiți aer fierbinte pentru a usca țesăturile groase de bumbac sau in, dar este mai bine să eliminați lucrurile subțiri cu aer rece.
Înainte de a aranja articole, asigurați-vă că sunt potrivite pentru spălarea și uscarea în mașină. Toate informațiile necesare sunt de obicei indicate pe etichetele pentru rufe. Deci, în aer liber, trebuie să agățați produse cu o mulțime de accesorii din metal, lemn sau plastic, în special lucruri delicate (perdele sintetice, lână, mătase, ciorapi din nailon). Uscarea la mașină de scris nu este recomandată pentru produsele cu căptușeală din spumă, articole voluminoase precum jachete calde, cuverturi de pat, saci de dormit, plapumi.

Cum se alege o mașină de spălat și uscător
Cum se alege o mașină de spălat și uscător
Cum se alege o mașină de spălat și uscător
Cum se alege o mașină de spălat și uscător Cum se alege o mașină de spălat și uscător Cum se alege o mașină de spălat și uscătorHome | Articles

December 3, 2022 07:38:00 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting