Cum se alege o imprimantă

Alegerea și cumpărarea unei imprimante este ca și cum ai căuta un model de mașină adecvat în sensul că îl cumperi nu pentru a decora interiorul, dar va trebui să îl „ conduci ”. Este destul de dificil pentru o persoană obișnuită să găsească modelul potrivit, este necesar să se studieze mai întâi caracteristicile tehnice ale imprimantelor oferite astăzi de furnizori. Și alegerea dispozitivelor de imprimare este atât de grozavă și variată! În acest material, vă vom ajuta să răspundeți la întrebarea cum să alegeți o imprimantă? Cum să alegeți imprimanta potrivită și să evidențiați specificațiile tehnice, pe baza cărora veți face alegerea.
Mai întâi trebuie să faceți o listă a sarcinilor pe care intenționați să le rezolvați cu ajutorul unei noi achiziții. Analizați-vă nevoile de birou pe baza caracteristicilor diferitelor imprimante: performanță, costul consumabilelor, prețul dispozitivului în sine. După aceea, veți avea o idee mai clară despre ce imprimantă să alegeți pentru casă și care pentru birou.
tipul de instalare
În funcție de tipul de instalare, toate imprimantele pot fi împărțite în trei tipuri:
amplasarea etajului
locație de masă
portabil
Așezarea pe podea necesită dispozitive deosebit de mari care procesează o cantitate semnificativă de documente. Cel mai adesea acestea sunt dispozitive multifuncționale cu dimensiuni și greutate semnificative, care sunt instalate în birouri sau tipografii și sunt încărcate cu o cantitate mare de muncă. Imprimantele desktop sunt utilizate în birouri mici sau acasă pentru lucrări staționare. Cele portabile sunt utilizate în principal pentru imprimarea fotografiilor în călătorii de afaceri, sunt ușoare și de dimensiuni reduse.
De asemenea, imprimantele diferă dramatic în ceea ce privește capacitățile. De la imprimante obișnuite cu funcție de imprimare, ieftine și practice pentru rezolvarea sarcinilor mici și simple ale unui mini-birou de acasă, la dispozitive multifuncționale care combină mai multe capabilități diferite ale dispozitivelor individuale ale unei imprimante, scanere, copiator, fax. Dacă aveți nevoie de echipamente pentru o tipografie, vă rugăm să contactați Ural-Minolta!
Dispozitive multifuncționale
Bineînțeles, prețul unor astfel de dispozitive inteligente este mult mai mare decât cel al imprimantelor simple de acasă.
Dispozitivele multifuncționale (MFP) se încadrează cu ușurință în orice rețea de calculatoare și în cel mai complex sistem de gestionare a documentelor.
Și câte avantaje are multifuncționalitatea - un dispozitiv folosește spațiul mai economic decât cinci sau șase imprimante. Iar prețul unei „ mașini cu mai multe brațe ” este mai mic decât un set complet de fax-imprimantă-scaner-copiator. MFP-urile sunt mai ușor de instalat și configurat - puteți trece cu un driver și un cablu de interfață în loc de multe altele diferite.
Durata de viață și performanța imprimantei
Un parametru foarte important. Mașinile de birou la domiciliu sunt capabile să proceseze până la 10.000 de pagini pe lună. Acestea includ imprimante cu jet de cerneală și laser. Cele mai populare sunt imprimantele de birou mici, cu capacități de imprimare cuprinse între 10.000 și 50.000 de exemplare pe lună. MFP-urile din birourile de dimensiuni medii pot procesa până la 100 de mii de pagini și chiar și pentru cele mai mari birouri, dispozitivele de tipărire concurează în general cu tipografiile.
Pentru performanță, alegeți un dispozitiv pe baza volumului de lucru al biroului dvs. Pentru o imprimantă de uz casnic, acest indicator nu este atât de important, dar pentru o imprimantă medie, este deja necesar să puteți obține până la 30 de pagini pe minut de material prelucrat, cerințele pentru dispozitivele performante sunt destul de mari până la 40 pagini pe minut.
Tehnologie de imprimare
Să înțelegem tehnologia de imprimare a imprimantelor moderne. Puteți obține tipăriri de înaltă calitate pe un MFP sau o imprimantă cu tehnologie laser. Calitatea este asigurată de imprimarea electrografică, dar costul unui astfel de dispozitiv este ridicat. Cu toate acestea, este compensat în procesul de lucru de costul redus al imprimării.
Imprimantele cu jet de cerneală sunt mult mai atractive ca preț și sunt extrem de populare. Folosesc tipărirea cu jet de cerneală piezoelectric sau termic. În ceea ce privește calitatea tipăririi, documentele nu sunt inferioare documentelor laser dacă sunt realizate pe hârtie foto. La momentul achiziționării unei astfel de imprimante, vă rugăm să rețineți că costul imprimării unui document în acest caz este ridicat. Motivul pentru aceasta este costul ridicat al cartușelor cu jet de cerneală și particularitatea acestui dispozitiv, care necesită o muncă continuă continuă pentru a evita uscarea cernelii. În plus, durata de imprimare pe o imprimantă cu jet de cerneală este mai lungă, iar această proprietate a acestora le face mai susceptibile de a fi utilizate acasă. Luați în considerare aceste sfaturi atunci când alegeți o imprimantă cu jet de cerneală.
Cum funcționează imprimanta
Cum funcționează fiecare tip de dispozitiv? În imprimantele laser, fasciculul formează o imagine pe un tambur fotosensibil. Și numai atunci această imagine este transferată pe o foaie de hârtie folosind vopsea pudră. Rola se încălzește și topește particulele de pulbere pentru a forma text sau grafică. Vopseaua poate fi de diferite culori, iar numărul de cartușe crește, de asemenea, în consecință. Cartușul conține un toner. Principiul de funcționare al imprimantelor LED este foarte similar cu cel descris mai sus, dar o linie de LED-uri necesită costuri de producție mai mici decât un laser, care se reflectă în prețul imprimantei.
În imprimantele cu jet de cerneală, matricea capului de imprimare alimentează cerneală pe hârtie. Diafragma cristalului piezo formează o picătură de cerneală. Când se aplică electricitate, cristalul piezoelectric se îndoaie și apasă pe diafragmă, împingând picătura din duză. Această tehnologie a făcut faimoasa companie de imprimantă Epson faimoasă. Dispozitivele acestei companii sunt renumite pentru durabilitatea lor uimitoare.
În imprimantele de sublimare, cerneala este încălzită de un cuptor și se evaporă pe o foaie de hârtie. Timpii lungi de imprimare ai acestor imprimante se datorează faptului că fiecare culoare este prelucrată la rândul său și numai atunci se aplică un strat protector.
În imprimantele cu cerneală solidă, cerneala este mai întâi topită într-un recipient și apoi alimentată pe capul de imprimare și apoi pe o foaie de hârtie.
Numărul de cartușe este diferit pentru diferite modele de imprimante. Este rău când există un singur cartuș atât pentru alb și negru, cât și pentru culoare, una dintre culori se epuizează și trebuie să schimbați întregul cartuș.
Pentru a evita personalizarea tipăririi utilizând un computer, alegeți o imprimantă cu tastatură tactilă pe panoul șasiului, precum și un panou LCD sau afișaj pentru informații din mers.
Cum și câtă hârtie este alimentată în imprimantă? Imprimantele de acasă cu cost redus au o tavă de alimentare cu hârtie care poate conține până la 150 de coli. Dispozitivele pentru birouri de dimensiuni medii sunt capabile să accepte până la 500 de coli, pentru cele mari de 1000 și mai mult. Imprimantele multifuncționale modulare sunt de obicei echipate cu mai multe tăvi și capacitățile sunt extinse la 8.700 de coli. Astfel de mașini serioase sunt adesea echipate cu un alimentator automat de documente pentru originale în timpul procesului de scanare. Trebuie doar să plasați un teanc de foi, iar dispozitivul însuși îl copiază mai întâi pe unul și apoi pe cealaltă parte a foii, întorcând-o singură.
Luați în considerare tendința imprimantelor de a face zgomot în timpul funcționării. Cu cât imprimanta este mai puternică, cu atât produce mai mult zgomot.
Scopul dvs. este de a imprima fotografii pe o imprimantă? Cumpărați o imprimantă cu capacitatea de a imprima pe hârtie foto, singurul mod în care veți obține o imprimare de înaltă calitate. În ceea ce privește densitatea hârtiei pentru imprimante, valoarea sa maximă este de 1190,0 g / m2.
Cum sunt conectate imprimantele?
La întreprinderile și instituțiile mari, specialiștii conectează MFP la mai multe computere în același timp, organizând astfel accesul gratuit al angajaților la dispozitivul de tipărire a documentelor. În acest scop, este utilizat protocolul HTTP. Procedura de configurare standard are loc de la un browser de Internet obișnuit.
Și imprimantele foto nu mai trebuie configurate cu ajutorul unui computer. Sunt capabili să facă imprimări în tandem numai cu o cameră foto. Pentru editarea fotografiilor și vizualizarea fotografiilor, aceste imprimante sunt echipate cu un ecran color.
Problema alegerii sistemelor de operare a computerului pentru funcționarea normală a tandemului imprimantă-computer nu este relevantă în timpul nostru. Un computer poate fi echipat cu orice sistem de operare și, atunci când alegeți o imprimantă, notați datele pe cantitatea de memorie RAM și tipul procesorului dvs. pe o foaie de hârtie. Imprimantele au propriul RAM. Stochează date de procesare a imaginilor, iar la rezoluție mare cantitatea acestei memorii este foarte semnificativă.
Cu o încărcare mare a imprimantei, frecvența procesorului său este importantă; la frecvențe mai mari, coada de imprimare trece mai repede.
Accesorii și consumabile
Proprietarii de imprimante ar trebui să-și amintească spusele lui Exupery că suntem responsabili pentru cei pe care i-am îmblânzit. Pentru a parafraza acest lucru, dacă ați cumpărat o imprimantă, va trebui să aveți grijă de ea tot timpul. Și această preocupare va consta în menținerea acesteia în stare de funcționare prin înlocuirea pieselor componente și cumpărarea consumabilelor.
Un exemplu izbitor este un tambur foto, ca piesă care necesită înlocuire după epuizarea duratei sale de viață. Acest dispozitiv transferă imaginea pe o coală de hârtie. Și în imprimantele laser și LED, își dezvoltă resursa cu o imprimare destul de rapidă. Dacă tamburul foto este plasat în interiorul cartușului, așa cum se face în imprimante multifuncționale și imprimante simple, atunci durata de viață a acestuia crește.
Resursa de pulbere magnetică într-o imprimantă laser are, de asemenea, propriul cadru - un dezvoltator, adică această pulbere, poate dura până la aproximativ 600.000 de pagini. Resursa de toner este chiar mai mică - durează doar cinci mii de pagini în imprimante personale, până la treizeci de mii de exemplare pe dispozitive mari productive. Resurse puțin mai mari de cartușe de toner color - până la cincizeci de mii și cartușe de toner alb-negru - până la o sută de mii de pagini. Acordați atenție faptului că la un nivel semnificativ de preț al imprimantelor cu jet de cerneală, resursa cartușelor lor de cerneală este foarte modestă. Este egal cu trei sute de pagini.
Ce interfață să folosiți?
Cu ajutorul interfeței pentru conectarea noii imprimante la computer, decideți nu după cumpărare, ci până la acel moment fericit în care un dispozitiv nou vă va decora biroul. Să încercăm să înțelegem abundența invențiilor umane în domeniul transferului de date de la un procesor la un dispozitiv periferic. Există interfețe cu fir și fără fir. Acestea din urmă, desigur, sunt mai convenabile din toate punctele de vedere, iar omenirea se mișcă în invențiile sale, îndepărtându-se de nevoia de a se agăța de firele de sub picioarele lor. Din nou, subliniem că totul este determinat de preț și că tu decizi ce interfață să alegi:
Ethernet este o interfață cu fir, un cablu RJ-45 se conectează la o imprimantă sau MFP. Inconvenientul constă în firele de sub picioare și în nevoia de a sertiza din nou cablul într-un nou conector, cu condiția să cadă cineva, prinzându-l. Faceți provizii de conectori și cumpărați un sertizor.
LPT este o interfață paralelă foarte populară pentru transferul de date de la un computer la o imprimantă, dar dispare în zilele noastre. Se caracterizează printr-o viteză redusă și își trăiește încet zilele.
USB - deoarece este cea mai populară și mai răspândită interfață de astăzi - vă recomandăm să rămâneți pe ea. Fiecare computer modern are mai multe porturi USB. Prin urmare, nu ar trebui să existe probleme cu schimbarea achiziției.
FireWire - aceasta este o interfață serială și nu numai că diferă de LPT. Viteza acestei conexiuni este mult mai mare și este în jur de 400 Mbps.
Bluetooth este o interfață wireless extrem de convenabilă. De acord, este o plăcere să schimbați imprimanta fără să aibă fire întinse pe podea.
Wi-Fi este o versiune modernă a comunicațiilor fără fir. Este folosit în firmele și organizațiile mari pentru a construi rețele fără fir. Convenabil și sigur, vă permite să uitați de fire.
IRDA - port infraroșu. Are o rată de transfer de date scăzută, dar este utilizată pentru comutarea a aproape orice dispozitiv echipat cu o interfață similară cu radiații infraroșii.
Capacități de fax
Producătorii de dispozitive multifuncționale au muncit din greu pentru a extinde capacitățile celor mai noi dispozitive și avem ocazia să profităm de această gamă largă. Sună ca un basm să copiați, să scanați, să trimiteți și să primiți faxuri și în același timp să vorbiți la telefon fără receptor? Dar aceste oportunități sunt disponibile mult timp pentru toată lumea!
Printre capacitățile MFP se numără toate avantajele unui telefon cu drepturi depline, în plus, unele dintre aceste mașini inteligente sunt echipate cu un receptor fără fir. Prin urmare, poți, urmând exemplul lui Iulius Caesar, să faci față mai multor sarcini în același timp - să răspunzi la un apel, să copiezi imagini și să bei cafea. Dacă difuzorul este inclus cu MFP-ul dvs., conversația cu mâinile libere nu este o problemă pentru dvs. Un răspuns automat va prelua funcția de a gestiona apelurile clienților dacă nu sunteți la locul de muncă.
Dacă vă configurați programat computerul pentru a utiliza faxul încorporat al MFP, veți experimenta economii semnificative în costurile hârtiei.
Capacități de scanare MFP
Aceste dispozitive multifuncționale magice se pot transforma și într-un scaner color. Scannerele încorporate în echipamentele multifuncționale sunt împărțite în două tipuri - platformă și broșare. Primele sunt concepute pentru a scana documente individuale. Așezând foaia pe sticla scanerului, citiți informațiile din documentul dvs. de înaltă calitate. Puteți face această operație cu o carte, dacă încercați. Dar un scaner de broșare nu vă va permite să lucrați cu o pagină de carte dacă nu ați rupt-o mai întâi. Acest tip de scaner este conceput pentru a îndeplini sarcini foarte diferite. Dacă imaginea sau afișul dvs. este mare - o imprimantă multifuncțională de format larg, cu un scaner direct, este doar pentru nevoile dumneavoastră. Este capabil să digitalizeze afișe și calendare de format mare, semne, fotografii și anunțuri. Atunci când alegeți un MFP, acordați atenție acestui lucru.
Producătorii de echipamente multifuncționale nu ar fi fost lideri în vânzări dacă nu ar fi introdus pe piață echipamente multifuncționale cu scanere încorporate care combină atât capabilitățile unui dispozitiv plat, cât și a unui dispozitiv de broșare! Da, există astfel de dispozitive combinate.
Trebuie subliniat faptul că costul unui scaner încorporat și, prin urmare, costul întregului MFP, depinde în mod semnificativ de tipul de senzor utilizat de producători. În majoritatea cazurilor, veți întâlni un senzor de contact CIS în scaner. Această opțiune are un preț mai democratic și este concepută pentru consumatorii din sectorul biroului la domiciliu.
Dar dacă nevoile dvs. profesionale sunt legate de procesarea grafică, digitalizarea de înaltă calitate a imaginilor și fotografiilor, atunci scanerul CCD vă stă la dispoziție. Bineînțeles, costul unui astfel de dispozitiv va fi mai mare.
Capacitățile MFP-urilor moderne vă permit să nu recurgeți la serviciile porumbeilor, ci să trimiteți imediat imaginea citită prin e-mail și fără a intra în browserul computerului, ci folosind panoul tactil al dispozitivului în sine și agenda . Și spune-mi după aceea că secolul nostru nu poate fi numit o perioadă de noi posibilități umane!
Capabilități de copiere MFP
Unele modele de MFP oferă capacități de copiere fără controlul computerului. Calitatea și viteza procesului nu sunt inferioare omologilor standard.
Viteza de copiere monocromă pentru hârtie A4 este de la 3 la 140 ppm, iar culoarea este de la 1 la 130 ppm.
Garanții de asistență pentru servicii
Atunci când achiziționează echipamente scumpe, orice cumpărător află singur posibilele opțiuni de service, deoarece dispozitivele complexe la un moment dat tind să prezinte proprietarului surprize neplăcute. De regulă, acest lucru se întâmplă în cel mai nepotrivit moment din mijlocul unei zile de lucru cu sarcini maxime și constrângeri de timp la repararea acestuia.
În astfel de situații, foarte repede, la un apel, lipsit de scrupule „ specialiști “ de la firmele de o zi apar la birou , care, cu cerințe ridicate în suma de plată pentru serviciile lor, încă mai reușesc să înlocuiască piesele de calitate ridicată , cu mai puțin cele eficiente.
Pentru a evita astfel de situații, încercați să cumpărați în avans echipamente de la un dealer, care vă va oferi o garanție pentru înlocuirea de înaltă calitate a unei piese care nu funcționează într-un timp scurt. Veți fi asigurat împotriva înlocuirii părților componente ale dispozitivului dvs. scump.
Rusificarea meniului
MFP-urile moderne sunt foarte greu de înțeles dispozitivele de lucru cu o mare varietate de funcții. Prin urmare, vă va fi mai ușor să stăpâniți informații despre capacitățile sale și să lucrați cu acesta dacă meniul este în limba dvs. maternă rusă.
Concluzie
Realizările în domeniul tehnologiilor IT sunt cu siguranță impresionante, dar este departe ora în care vom uita complet de versiunea pe hârtie a documentelor și vom merge la electronică. Mulți oameni cred că această idee nu este fezabilă.
Din experiența vieții, toată lumea știe cât de amar poate fi să pierzi un document important într-o situație de urgență necesară din cauza unei defecțiuni a computerului. Dar avantajul versiunii pe hârtie a documentului constă în conservarea sa permanentă, fără a lua în calcul incendiile.
Dezvoltarea producției de echipamente de copiere nu rămâne în urmă cu tendințele generale în tehnologia computerelor, producătorii sunt sensibili la pulsul nevoilor angajaților marilor firme și companii. Acest lucru ne permite să folosim o gamă largă de tehnologii de înaltă calitate în orice moment. Sperăm că sfaturile pentru alegerea unei imprimante vă vor ajuta!

Cum se alege o imprimantă
Cum se alege o imprimantă
Cum se alege o imprimantă
Cum se alege o imprimantă Cum se alege o imprimantă Cum se alege o imprimantăHome | Articles

December 2, 2022 02:04:07 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting