Cum se alege o carte electronică

Această carte electronică afișează pe ecran fișiere text salvate cu diferite extensii și înlocuiește o carte obișnuită pe hârtie. După ce ați citit acest material, puteți răspunde la întrebarea: cum să alegeți o carte electronică?
Cărțile electronice au un avantaj incontestabil față de cărțile de hârtie; într-un singur dispozitiv, puteți acumula mulți megabyți de material text. Versiunea electronică este ușor de citit, spre deosebire de omologii LCD. Textul este optim pentru citire și dispozitivul în sine nu necesită reîncărcare pentru o lungă perioadă de timp. Un alt plus este dimensiunea dispozitivului. De regulă, cărțile electronice sunt mult mai mici decât omologii lor pe hârtie și cântăresc mult mai puțin.
În continuare, vom analiza principalele diferențe dintre cărțile electronice.
Marimea ecranului
Puteți împărți în mod condiționat cărțile electronice în funcție de dimensiunea ecranului în:
- standard, diagonala ecranului este de 6-7 inci
- compact, dimensiunea lor diagonală este de 5 inci
- cărți mari cu diagonala de peste 8 inci
Dacă doriți să percepeți confortabil informațiile, adică să vedeți textul într-un paragraf întreg, cu un font mare, atunci ar trebui să acordați atenție cărților mari, dacă compactitatea formei este importantă pentru dvs., atunci puteți neglija dimensiunea și alegeți o diagonală mai mică.
Asigurați-vă că acordați atenție rezoluției ecranului, rezoluția minimă acceptabilă este de 480x800 pixeli.
Tipul ecranului
Modelele de cărți electronice de astăzi sunt produse mai des cu ecrane tactile, deoarece cumpărătorii le preferă. Merită menționat doar faptul că ecranele tactile sunt mai sensibile la influențele externe decât cele convenționale.
Afișare color
Ecranele color nu sunt nimic nou în cărțile electronice. Există 2 tipuri de ecrane, color E-Ink și afișaje LCD.
Primele nu emit lumină, adică dacă o lampă sau lumina soarelui nu strălucește pe un astfel de ecran, atunci din păcate, nu veți vedea nimic pe el. Pe partea pozitivă, consumul de energie al unui astfel de ecran este semnificativ mai mic decât cel al omologilor săi LCD, dar există și dezavantaje și mai semnificative, de exemplu, latența la răsucirea paginilor și a culorilor estompate.
Afișajele LED sunt aceeași tehnologie utilizată în majoritatea dispozitivelor, telefoanelor mobile, tabletelor, televizoarelor și altor dispozitive actuale. astfel de ecrane au o lumină de fundal și citirea cărților va avea loc fără dificultate, chiar și în întuneric complet, chiar și în lumină. Calitatea imaginii pe ele este semnificativ mai mare decât în ​​cazul anterior. Printre neajunsuri, se poate evidenția un efect negativ mai mare asupra ochilor și un consum rapid al bateriei datorită luminii de fundal consumatoare de energie.
Capacitate de memorie
Memorie Încorporată cărți. Este prezent în orice carte electronică și vă va fi suficient să încărcați o mică bibliotecă. Cu toate acestea, căutați mai multă memorie, deoarece va trebui să urmăriți cărți de ilustrații și chiar videoclipuri.
Memorie extensibilă. Toate dispozitivele electronice mobile, inclusiv cărțile electronice, au sloturi de expansiune. Cel mai comun format pentru cardurile de expansiune este SD și microSD.
Dimensiunea maximă a memoriei. Dispozitivele de astăzi acceptă destul de bine cardurile de memorie de până la 32 GB. Acest volum vă va fi suficient pentru tot felul de divertisment, de la descărcarea de muzică, filme și cărți.
Extensie de fișier
Unul dintre punctele importante este abilitatea de a citi cărți de diferite extensii. Cele mai populare formate de carte sunt cunoscute de toată lumea, sunt html, txt, rtf, pdf, fb2. Este demn de remarcat faptul că, în ciuda capacității acceptate de a citi formatul PDF, va trebui să citiți aceste documente cu dificultate, în primul rând, puține dispozitive pot afișa corect astfel de fișiere cu volum mare ale acestei extensii și, în același timp, păstrează lizibilitatea text și, în al doilea rând, acest format nu există deloc pentru citirea prin e-mail cărți, iar ecranul cărților electronice este mult mai mic decât A4.
Arhive zip. Multe cărți moderne pot deschide cu ușurință fișiere din arhivele acestei extensii. Cele mai populare sunt cărțile companiei PocketBook. Se ocupă perfect de DJVU, DOC, TCR, EPUB și de toate extensiile de fișiere de mai sus.
Redarea fișierelor muzicale. Fără excepție, toate modelele tuturor producătorilor înțeleg perfect formatul de muzică MP3, multe modele au ieșiri pentru căști și difuzoare, acordați atenție acestui punct atunci când alegeți, folosind extensia MP3 nu numai că puteți citi, ci și asculta fișiere audio.
Vizualizarea fotografiilor și imaginilor. Cel mai comun format de imagine este Jpeg. Cărțile electronice înțeleg nu numai acest format, ci și gif, png, tiff și bmp.
Funcții suplimentare.
Dictafon. Prezența sa nu este o funcție obligatorie pentru o carte electronică, dar dacă trebuie să observați orice gânduri sau puncte importante în timpul unei conferințe de presă sau prelegeri, atunci nu puteți face fără un dictafon.
Wifi. Este necesară prezența unui modul de comunicație fără fir pentru descărcarea cărților. Acordați atenție acestui detaliu atunci când alegeți.
Ergonomia dispozitivului
Puteți evalua gestionarea unei cărți electronice numai ținând-o în mâini. Nu fi leneș să faci o călătorie prin supermarketurile de calculatoare din orașul tău și să afli ce este mai convenabil pentru tine, cum sunt localizate butoanele de control sau glisarea, deoarece ești individual și ceea ce pare urât sau inconfortabil pentru o persoană optim pentru altul.
Fiți atenți la aceste puncte atunci când vă alegeți cartea electronică. Noroc!

Cum se alege o carte electronică
Cum se alege o carte electronică
Cum se alege o carte electronică
Cum se alege o carte electronică Cum se alege o carte electronică Cum se alege o carte electronicăHome | Articles

November 26, 2022 21:00:44 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting