Cum se aleg căștile

Pentru a înțelege ce căști alegeți, trebuie să răspundeți la întrebarea de ce avem nevoie de căști? Desigur, pentru a asculta muzică. Și este foarte bine ca acest proces să fie însoțit de confort. Cu siguranță, criteriul principal care afectează confortul ascultării va fi absența zgomotului străin. În niciun caz nu ar trebui să auzi sunetul basului, fluieratul sau orice alt sunet care nu are nicio legătură cu fișierul pe care îl asculți. Dar, în niciun caz, toate căștile nu îndeplinesc aceste cerințe. Majoritatea persoanelor cu dispozitive portabile trebuie să cumpere căști separate pentru ele. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că ascultarea muzicii cu căștile furnizate împreună cu dispozitivul nu este plăcută. Ce trebuie să faceți pentru a alege o „ ureche ” bună ? Cum să alegi căștile potrivite?
Cea mai importantă regulă care vă va ajuta să vă salvați nervii este să nu acordați preferință căștilor ieftine. Economiile vor afecta foarte mult calitatea sunetului. Economisirea de bani la căști reprezintă o pierdere uriașă de calitate. Este foarte puțin probabil să doriți să auziți nu un sunet plăcut și clar, ci un șuierat sau un fluierat. În cazul în care cumpărați căști de mare valoare, costurile dvs. nu vor fi în zadar. La ieșire, veți obține un sunet minunat și absența sunetelor străine.
Proiecta
În funcție de tipul de design, căștile sunt împărțite în mai multe tipuri. Ele sunt electrostatice, dinamice și întăritoare.
În căștile dinamice, se utilizează principiul electrodinamic al conversiei semnalului. O bobină de sârmă, care se află în câmpul unui magnet permanent, este atașată la membrană. Sub acțiunea curentului alternativ, bobina efectuează o mișcare care repetă cu precizie forma semnalului electric. Chiar dacă luăm în considerare toate dezavantajele acestei metode de conversie a semnalului, utilizarea de noi materiale și invenții le netezește, îmbunătățind calitatea sunetului reprodus.
Căștile de armare sunt destul de similare în principiu cu cele dinamice. Componenta principală a acestor căști este armătura, așa-numita placă în formă de U, realizată dintr-un aliaj feromagnetic. Efectul unui câmp magnetic asupra armăturii atașate diafragmei face ca acesta să vibreze, ceea ce este pe deplin în concordanță cu semnalul primit. Oscilațiile diafragmei sunt percepute de noi ca sunete. Acest design evită distorsiunea în timpul redării, motiv pentru care acest tip de căști este foarte popular printre muzicieni. Sunetul acestor căști depinde în mare măsură de poziția directă a căștilor în ureche și de structura anatomică a urechii. De asemenea, dezavantajul este costul ridicat al acestui soi.
Căștile electrostatice utilizează o membrană între doi electroni pentru a crea sunet. O tensiune constantă este aplicată membranei și un semnal din sistemul audio este aplicat electrozilor, sub influența cărora vibrațiile membranei repetă incredibil de exact forma semnalului electric. Aceste căști sunt adesea utilizate împreună cu echipamente audio Hi-Fi și Hi-End. Acest lucru se datorează faptului că prețul lor este foarte mare.
Cablul căștilor trebuie să fie unidirecțional sau bidirecțional. În cazul în care conexiunea este bidirecțională, atunci firul se potrivește separat pentru fiecare căști, dar dacă avem o conexiune unidirecțională, atunci firul se potrivește doar cu o singură căști. A doua cască este conectată printr-un fir ascuns de un arc. Ceea ce este foarte convenabil pentru persoana care le folosește.
Componenta principală a cablului de conectare este cuprul, care acționează ca un conductor. Cablul de conectare este alcătuit dintr-o conexiune în serie de granule individuale. Fiecare granulă din sine are o rețea de cristal cu structura corectă. Cu toate acestea, tranzițiile dintre granule sunt oxidate și perturbă structura. Aceste tranziții sunt un obstacol care degradează semnalul, împiedicând curentul electric. Căștile de cea mai înaltă calitate folosesc un conductor de cupru fără oxigen. Și, din această cauză, nu există nicio încălcare a structurii dintre granule, ceea ce are un efect pozitiv asupra calității semnalului.
Lungimea cablului căștilor obișnuite este de 1-3 metri, dar în unele soiuri poate ajunge la 7 metri. Căștile pentru jucători au un cablu lung de 50 de centimetri, dar foarte des este furnizat un cablu prelungitor cu căștile, deoarece lungimea cablului poate să nu fie suficientă pentru a vă încadra playerul în buzunar. Un cablu pentru căști pentru echipamente portabile ar trebui să aibă în medie 1-1,2 metri lungime, dar este posibil ca această lungime să nu fie suficientă pentru uz casnic.
Frecvență
Când alegeți căștile, aruncați o privire atentă la cutie. Ar trebui să indice frecvența care afectează calitatea sunetului care vine de la căști. În cazul în care gama de frecvențe este îngustă, la ieșire vom obține un ton metalic al sunetului la frecvențe foarte mari sau foarte joase, precum și un șuierat caracteristic. Dar producătorii, pentru a interesa clientul, indică foarte des o gamă mai largă decât este în realitate. Acest lucru se datorează faptului că criteriile de măsurare a frecvenței sunt diferite pentru fiecare producător. În afara intervalului, sunetul nu va fi diferit, cu excepția faptului că va fi puțin mai silențios. De aceea, oamenii sunt atât de des surprinși atunci când compară căștile ieftine și scumpe cu aceleași intervale de frecvență. În acest sens, merită să ne amintim că nu trebuie să acordați atenție acestui parametru.
Există un răspuns de frecvență sau un grafic al răspunsului amplitudine-frecvență, care ar trebui să rămână întotdeauna liniar, fără distorsiuni de sunet. De aceea, fără liniaritatea răspunsului în frecvență, caracteristica intervalelor de frecvență rămâne o informație inutilă. Amplitudinea frecvenței în pachet nu este detectată. Pentru a face acest lucru, trebuie să ascultați o compoziție expresivă prin căști, testând astfel dispozitivul.
Membrana căștilor este, de asemenea, unul dintre factorii care afectează calitatea sunetului. Cu cât diametrul membranei căștilor este mai mare, cu atât astfel de căști vor reproduce „ capătul scăzut ”. Drept urmare, dacă calitatea sunetului pe care îl primiți este important pentru dvs., amintiți-vă că membrana nu trebuie să fie mai mică de 30 mm.
Rezistenţă
Alți parametri importanți sunt indicați pe ambalaj. Rezistența este o măsură a rezistenței minime în raport cu curentul alternativ. Acest parametru este luat în considerare în raport cu dispozitivul la care vor fi conectate căștile. Căștile cu impedanță de 16-40 ohmi sunt potrivite pentru un player portabil. Dar merită să știm că, dacă rezistența este sub nivelul minim admis, utilizatorul va auzi nu numai muzică, ci și foșnetele care apar la schimbarea filelor playerului, precum și alte zgomote.
Dacă la player sunt conectate căști de mari dimensiuni cu o impedanță de 250 ohmi, nu vom auzi sunet, ci șoaptă. De asemenea, trebuie să știți că pentru a conecta căștile cu o impedanță mai mare de 150 ohmi, trebuie să utilizați propriul amplificator. Căștile proiectate pentru plăci de sunet și utilizate fără amplificator trebuie să aibă o impedanță cuprinsă între 120 și 150 ohmi. Căștile de cea mai înaltă calitate au o impedanță de peste 300 ohmi. Acest lucru reduce distorsiunea generală, dar necesită un semnal de înaltă tensiune de la amplificator.
Sensibilitate
Acest parametru afectează nivelul volumului căștilor, la anumite valori ale semnalului furnizat acestora. Căștile cu un nivel de sensibilitate mai mare vor funcționa mai tare decât căștile cu care au același nivel de impedanță. Sensibilitatea căștilor este determinată de presiunea pe care o produc atunci când sunt alimentate cu un semnal electric cu o putere de 1 mW.
Presiunea sonoră este măsurată în dB (decibeli). Pragul auzului uman este zero decibeli. Pragul durerii este de 140 dB. În acest sens, sensibilitatea căștilor trebuie să fie de cel puțin 100 dB. Miezul magnetic al căștilor merită o atenție specială. Diametrul mic al miezului poate indica puterea redusă a magnetului. În cazul în care căștile cu membrane mari nu sunt potrivite pentru dvs., atunci ar trebui să optați pentru căști cu nuclee de neodim, care au un nivel ridicat de energie magnetică.
Căștile sunt evaluate pentru o putere electrică care variază între 1 și 3500 mW. Aceasta indică volumul la care sună căștile. Principalul lucru de înțeles este că volumul depinde nu numai de putere, ci și de rezistență și sensibilitate.
Tipul conexiunii
Metodele de conectare a căștilor sunt, de asemenea, diferite. După tipul de conexiune, există căști fără fir și cu fir. Care este cea mai bună alegere? Desigur, căștile fără fir sunt o soluție destul de atractivă care se potrivește persoanelor care se mișcă sau dansează în timp ce ascultă muzică. Cu toate acestea, există opinia că calitatea transmisiei sunetului unor astfel de căști este foarte diferită, în rău, de căștile cu fir din aceeași clasă. Cu toate acestea, nu reduceți astfel de căști. Tehnologia modernă vă permite să evitați distorsiuni severe atunci când transmiteți un semnal cu căști fără fir.
Transmițătorul pentru căști fără fir poate avea 1 până la 27 de canale. Mai multe canale creează condiții pentru o selecție mai ușoară a frecvenței de funcționare. Acest lucru se datorează faptului că, dacă există interferențe pe unul dintre canale, puteți trece la următorul. Cu cât frecvența de funcționare a emițătorului este mai mare, cu atât semnalul va trece mai bine prin pereți și alte obstacole. Dacă planurile dvs. includ utilizarea căștilor în afara camerei sau în afara zonei de locuit, merită să alegeți căști cu o frecvență de funcționare a emițătorului de cel puțin 800 MHz.
Raza de acțiune a acestor căști variază foarte mult și poate ajunge la 100 m. În cazul în care aveți nevoie de căști care să funcționeze în cameră, o autonomie de câțiva metri este suficientă pentru dvs. Pentru a vă deplasa prin apartament, este suficient ca raza de acțiune să fie de 10-30 m. Căștile cu o rază de acțiune de până la 100 m sunt potrivite pentru utilizare în exterior.
În plus față de sursele de semnal infraroșu și radio, există modele care utilizează tehnologia Bluetooth, deci sunt capabile să se conecteze cu multe dispozitive care au un adaptor Bluetooth încorporat care acceptă profilul A2TP.
Nu este un secret faptul că „ urechile ” fără fir sunt oarecum mai grele decât „ tovarășii ” lor cu fir . Acest lucru se datorează faptului că pentru funcționarea lor sunt necesare baterii sau baterii reîncărcabile, care sunt, de asemenea, descărcate destul de des. Prin urmare, pentru a nu cumpăra căști separate pentru sistemele Hi-Fi și Hi-End, ar trebui să optați imediat pentru căști cu fir.
Fără excepție, toate dispozitivele wireless, precum și unele modele de căști cu fir au control de volum. Acest lucru devine util dacă persoana este departe de sursa de semnal.
Design acustic
În funcție de designul acustic, există mai multe tipuri de căști: închise, deschise și pe jumătate deschise. Căștile cu spate închis împiedică pătrunderea sunetelor externe, ceea ce este bun atunci când ascultați muzică în transportul public. Cu un dispozitiv închis, arcul, dacă este prezent, apasă pe ureche mai mult decât cu alte tipuri de căști. Acest lucru se datorează faptului că sunetele cu frecvență joasă vor fi afectate dacă cupele nu se potrivesc bine. Când alegeți căști, purtați-le timp de 5-10 minute. Veți simți imediat dacă vă apasă.
Căștile deschise permit pătrunderea sunetelor exterioare. În acest sens, o persoană nu este separată audibil de lumea exterioară, ceea ce face sunetul mai natural. Dar în transportul public devine problematic să asculți muzică folosind astfel de căști. Căștile semi-deschise permit trecerea sunetelor exterioare, dar oferă o izolare fonică decentă.
Confort
Există mai multe tipuri de construcție de căști:
- conecteaza
- scrisori de parcurs
- căști
- monitor
Căștile plasate direct în urechi sunt împărțite în două tipuri: în ureche și în ureche. Căștile sunt de dimensiuni mici, foarte convenabile pentru utilizare cu dispozitive portabile. Inclus cu majoritatea jucătorilor. Dezavantajul este că sunt destul de prost ținute în urechi. Acest lucru se datorează faptului că oamenii au forme de urechi foarte diferite. De asemenea, aceste căști au izolație fonică redusă, reproduc slab sunete de joasă frecvență.
Căștile intraauriculare rămân în ureche mult mai bine. Acest lucru se realizează printr-un diametru mai mic. De asemenea, sunt introduse mai adânc în canalul urechii. De obicei, astfel de căști au așa-numitele urechi din silicon, care fixează bine căștile în ureche și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea izolației fonice, ceea ce crește calitatea ascultării muzicii.
Căștile cu urechi cu ajutorul arcului occipital sunt apăsate pe urechi și au, de asemenea, un diametru al diafragmei mult mai mare, care are un efect benefic asupra calității sunetului. Uneori un arc vertical servește drept montură, care leagă două căni din aceste „ urechi ”. Aceasta distribuie greutatea căștilor în mod egal pe suprafața capului.
Cele mai bune sunt căștile pentru monitor, care sunt folosite pentru a monitoriza sunetul în studiourile de înregistrare. Dar, este demn de remarcat faptul că există căști de monitor pentru uz casnic. Această versiune are o bandă mare pentru cap, perne pentru urechi care acoperă urechea cât mai mult posibil, precum și membrane mari care reproduc uniform toată gama de frecvențe.
Diferite modele de căști pentru monitor au propriile lor caracteristici. Unele au un cablu care seamănă mult cu un cablu de telefon sau cu un cablu detașabil. Un cablu răsucit este folosit pentru a împiedica firul să atârne sub picioare. Cablul detașabil permite înlocuirea în caz de deteriorare. Acest lucru este foarte important atunci când țineți cont de prețul căștilor pentru monitor. Este mult mai ușor să cumperi un cablu nou decât să arunci căștile de ultimă generație pentru cele mai mici daune.
Greutatea căștilor este, de asemenea, de o mare importanță, deoarece acestea sunt purtate în mod constant pe cap. Inserțiile cântăresc de la 5 la 30 de grame, deasupra capului de la 40 la 100 și monitorizează 150-300 de grame.
Comutare
Există două tipuri de transmisie a semnalului audio - analogică și digitală. Transmiterea digitală implică faptul că semnalul este transmis codificat ca unii și zerouri. Un tip de transmisie similar este utilizat în căștile fără fir, dar majoritatea căștilor utilizează un tip de transmisie analogică. Aceasta implică faptul că magnitudinea semnalului este direct proporțională cu puterea semnalului. Căștile digitale oferă sunet de calitate superioară, fără interferențe, efect de decolorare în mișcare și zgomot, dar acest tip de căști are un preț destul de ridicat.
Ieșiri
Căștile fără fir au o unitate de bază, care găzduiește emițătorul, electronice pentru procesarea semnalului și o linie de ieșire, unde semnalul este duplicat. Acest lucru vă permite să conectați un amplificator cu difuzoare la acestea fără a opri căștile.
Intrări
Unitatea de bază, instalată în căștile fără fir, are și o intrare coaxială digitală, care elimină interferențele și zgomotul. Cu acesta, puteți efectua transmisia semnalelor audio atât în ​​moduri stereo, cât și în moduri multicanal. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a transmite audio multicanal folosind un cablu simplu cu conector RCA.
În plus față de această intrare, poate exista o intrare digitală optică. Vă permite să transmiteți un semnal digital în mai multe moduri. Principala diferență față de intrarea coaxială este utilizarea luminii pentru a transmite semnalul și, de asemenea, utilizarea unei fibre optice în locul unui cablu electric. Toate acestea vă permit să asigurați protecția semnalului chiar și cu interferențe electromagnetice puternice.
Conectori
Există mai multe tipuri de mufe pentru conectarea căștilor la dispozitiv. Sunt mini jack 3.5, mini jack 2.5, 5 pini, jack 6.3. Există două tipuri de mufe - 6,3 pentru sistemele audio și 3,5 pentru playere.
Dimensiunea căștilor trebuie să se potrivească cu diametrul intrării sistemului audio. Foarte des în căștile cu mini jack 3.5 unul dintre accesorii este un adaptor pentru jack 6.3. La rândul lor, căștile cu mufă 6.3 sunt livrate cu un adaptor pentru 3.5. Aproape toate căștile electrostatice utilizează un conector cu 5 pini.
Există mai multe modificări ale conectorului mini jack. Este conector drept și în formă de L. În cazul în care se utilizează echipamente portabile, conectorul în formă de L este potrivit. Acest lucru se datorează faptului că se potrivește mai bine corpului și, de asemenea, nu afectează în niciun fel dimensiunile sale. Căștile cu mufă dreaptă sunt destul de potrivite pentru echipamente staționare.
Concluzie
Varietatea tipurilor de căști le face alegerea destul de dificilă. Atunci când alegeți căștile, trebuie să decideți în ce scop, precum și în ce condiții le veți folosi. De asemenea, este foarte important să luați în considerare toți parametrii care au fost specificați în acest articol. O varietate de căști permite oricui să aleagă „ urechile ” potrivite pentru el . Acest articol își propunea să ajute utilizatorul mediu în ceea ce privește alegerea căștilor. Sperăm cu adevărat că informațiile furnizate de noi s-au dovedit a fi utile pentru dvs. și ați putut alege căștile care îndeplineau pe deplin cerințele și așteptările dvs.

Cum se aleg căștile
Cum se aleg căștile
Cum se aleg căștile
Cum se aleg căștile Cum se aleg căștile Cum se aleg căștileHome | Articles

December 3, 2022 03:52:02 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting