Cum să alegi un frigider?

Modelele moderne de frigidere diferă de predecesorii lor nu numai prin aspect, ci și prin materialele moderne noi, precum și printr-un set de funcții care permit stocarea unei game largi de produse pentru o lungă perioadă de timp. Aparatele electrocasnice încorporate au devenit o nouă soluție în amenajarea interioară a bucătăriilor, iar alături de sobe, cuptoare, mașini de spălat și mașini de spălat vase, a apărut conceptul de " frigidere încorporate ". Comparativ cu modelele de sine stătătoare, acestea prezintă unele avantaje: eficiență mai mare în funcționare - datorită unei mai bune izolații termice a pereților, nivel de zgomot mai scăzut, deoarece panourile decorative de mobilier sunet „ umed ” semnificativ . Și, desigur, frigiderele încorporate se încadrează armonios în mediul bucătăriei și oferă acces convenabil la conținutul lor în orice moment.
Producătorii de electrocasnice oferă consumatorilor modele de diferite dimensiuni, forme și chiar culori. Dar pentru a alege cea mai bună opțiune, trebuie să știți la ce parametri ar trebui să acordați atenție.
Dimensiunile frigiderului și caracteristicile modelului
În primul rând, este necesar să se decidă asupra volumului frigiderului și, prin urmare, asupra dimensiunilor acestuia. Pentru o familie de 1-2 persoane, este potrivit un model compact care nu are dimensiuni mari. De regulă, acestea sunt frigidere cu o singură cameră de până la 1 metru înălțime, inclusiv un frigider și un compartiment mic pentru congelator. În anumite privințe, acestea pot seamănă cu modele vechi modeste care trebuiau să fie dezghețate manual. Dar acum aproape toate frigiderele sunt echipate cu sistemul No Frost, care previne formarea înghețului pe pereții camerei (pentru frigiderele Liebherr acest nume este scris împreună - Nofrost). Un exemplu de astfel de frigidere este modelul Bosch KIF 20A50.
O familie de 3-4 persoane va avea nevoie de un model mai mare. Aici merită deja să acordați atenție frigiderului cu un compartiment principal spațios și un congelator care se închide cu o ușă separată. Înălțimea unor astfel de modele ajunge la 1,9 metri, spațiul intern este de obicei împărțit în trei zone: refrigerare, congelare și o zonă cu temperatură zero, care este familiară majorității consumatorilor ca „ zonă de conservare a prospețimii ”. Dacă nu există întrebări despre primele două capitole, atunci al treilea are nevoie de o clarificare. Camera, care ocupă până la o cincime din spațiul principal al frigiderului, este special concepută pentru depozitarea alimentelor perisabile. Dezghețarea unui astfel de frigider este destul de simplă: de regulă, numai compartimentul congelator necesită dezghețare completă, compartimentul frigiderului este echipat cu același sistem No Frost.
Frigiderele cu două compartimente pot fi acționate fie cu un compresor, fie cu două, iar ambele opțiuni au avantajele lor. Primul este mai economic în funcționare, dar al doilea vă permite să opriți și să dezghețați oricare dintre camere, lăsând a doua în stare de funcționare. Și acest lucru, așa cum arată experiența, este mult mai convenabil.
Și, în cele din urmă, frigidere mari side-by-side. Proprietarii de bucătării spațioase își pot permite acest lucru, deoarece acesta este probabil cel mai spațios și dimensional tip de frigider. Literal, unul lângă altul înseamnă „ unul lângă altul ”, ceea ce este adevărat: camerele sunt amplasate una lângă alta și deschise cu două uși batante. Înălțimea modelelor variază de la 1,7 la 1,9 metri, lățimea poate fi de până la 1,2 m, iar volumul total util este de la 520 la 800 de litri. În ciuda dimensiunilor impresionante ale frigiderelor, nu veți avea probleme cu dezghețarea: tehnologia No Frost este un standard obligatoriu în ele, de exemplu, frigiderul independent Gaggenau IK 300-354 "Side by Side"
Modelele alăturate au mai multe zone de temperatură, inclusiv o cameră etanșată cu temperatură zero și un compartiment cu umiditate variabilă. Aproape toate frigiderele de acest tip oferă o posibilitate suplimentară de răcire a băuturilor: într-un compartiment special de pe ușă, temperatura este menținută cu 3 grade mai mică decât în ​​camera principală. În plus, aparatul de fabricat gheață încorporat vă permite să produceți aproximativ 4 kg de gheață pe zi, fără să turnați obositor apă în matrițe și apoi să separați cuburile înghețate de acestea. Printr-un furtun conectat la alimentarea cu apă, apa va intra în filtru cu cartușe înlocuibile și apoi, curățată de impurități, va intra în compartimentul pentru formarea gheții. Convenabil, simplu și foarte eficient.
Cu toate acestea, atunci când alegeți dimensiunile frigiderului, nu uitați de problemele legate de livrarea acestuia la locul de instalare. Rețineți că trebuie să treacă prin ușile apartamentului și bucătăriei - cel puțin și la maxim - să se încadreze în lift, ceea ce vă va duce la achiziția la etajul dorit. Ei bine, dacă v-ați stabilit deja pe un model alăturat, fiți pregătiți să luați o decizie nestandardizată: poate fi necesar să scoateți ușile din apartament. Singura consolare este că aceste inconveniente sunt temporare.
Amplasarea camerelor
Ideea nu este necesară, mai degrabă privită ca o problemă de utilizare. Dacă frigiderul dvs. are două sau mai multe camere, ar putea fi o idee bună să decideți unde ar trebui să fie amplasat compartimentul congelator - în partea de sus sau de jos. Dacă preferați să gătiți mai ales alimente congelate și alimente convenabile și să folosiți congelatorul de mai multe ori pe zi, pur și simplu nu are rost să vă ghemuiți în fața acestuia. Pentru cei care deschid mai des ușa frigiderului, este mai convenabil să alegeți un model în care se află congelatorul sub frigider, așa cum se face în modelul Bosch KIV 38X00.
Capacitatea de îngheț
Această caracteristică este adesea indicată pe ușa compartimentului congelatorului sau, dacă frigiderul este un singur compartiment, lângă indicatoarele de funcționare. Două fulgi de zăpadă indică faptul că temperatura maximă în congelator este de -12 ° C, trei indică faptul că această valoare atinge -18 ° C, iar atunci când descrieți patru fulgi de zăpadă, puteți conta în siguranță pe tot -24 ° C.
Control
Frigiderul poate fi controlat atât electromecanic, cât și electronic. Primul este cel mai familiar și mai simplu: pornirea și oprirea are loc prin apăsarea butoanelor, iar modul dorit este setat prin rotirea butoanelor termostatului. A doua metodă utilizează un panou electronic cu afișaj digital și un panou de control. Cu ajutorul lor, puteți seta temperatura dorită cu o precizie de un grad, ceea ce nu se poate face cu reglarea manuală, dar dacă aveți un afișaj, va trebui să participați la achiziționarea unui stabilizator de tensiune bun.
Având în vedere că funcțiile de bază ale frigiderelor cu diferite metode de control sunt aproape aceleași, alegerea unui model pentru acest parametru este complet la alegerea dvs.
Decongelare
Conform acestui criteriu, frigiderele sunt împărțite în modele cu dezghețare manuală și automată. Menționarea primei opțiuni subliniază doar avantajele celei de-a doua, care nu necesită intervenția umană. Dezghețarea condensului are loc automat pe peretele interior posterior al camerei frigorifice, unde se află evaporatorul. Apa curge într-o canelură specială în partea inferioară a camerei frigorifice și trece printr-o gaură specială în tava de deasupra compresorului și acolo, sub influența căldurii generate de aceasta, se evaporă.
Funcții suplimentare ale frigiderului
Pe lângă sistemul No Frost, care previne formarea de gheață în compartimentul frigiderului, multe modele de frigidere moderne au o serie de funcții suplimentare.
Air Shower asigură crearea și menținerea unui regim de temperatură scăzută și a circulației aerului, datorită cărora apare un fel de ventilație a camerei frigorifice.
BioFresh este o funcție care vă permite să reglați temperatura și nivelul de umiditate din cameră, asigurând astfel crearea tuturor condițiilor necesare pentru depozitarea diferitelor tipuri de alimente. Umiditatea ridicată contribuie la conservarea pe termen lung a prospețimii legumelor, fructelor, plantelor.
Afișajul multifuncțional MagicEye, situat pe ușă, afișează informații despre funcționarea frigiderului.
Coolmatic oferă o răcire forțată rapidă cu curenți de aer ghidați de ventilator. După ce au trecut 6 ore după activarea acestei funcții, temperatura normală este restabilită.
Protecția antibacteriană este asigurată prin acoperirea pereților și a suprafeței interioare a ușii compartimentului frigiderului cu un polimer pe bază de ioni de argint. Această caracteristică este disponibilă în mai multe modele de la Bosch, Siemens și alți producători.
Crisp Fresh este un filtru încorporat în raft pentru depozitarea legumelor și care le permite să rămână proaspete mult timp.
Sistemul GlassLight este un iluminat cu LED încorporat în rafturi, care vă permite să vă găsiți rapid drumul în jurul sistemului de rafturi și al plasării produsului.
Cooler este un dispozitiv încorporat în ușa frigiderului pentru răcirea și încălzirea apei potabile, constând dintr-un rezervor, unul sau două robinete și o sticlă de apă inversată atașată la partea superioară. În rezervor, apa, în funcție de sarcină, este încălzită sau răcită, după care este alimentată prin robinet.
Semnal sonor - posibilitatea semnalizării despre o ușă deschisă a frigiderului.
Sistemul antibacterian SilverClean, creat de producătorii de frigidere Neff, împiedică depunerea și creșterea bacteriilor dăunătoare. Se bazează pe acțiunea ionilor de argint, care fac parte din materialul pentru pereți și suprafața interioară a ușii camerei frigorifice. Frigiderele echipate cu sistemul SilverClean nu vor avea niciodată un miros neplăcut și mâncarea va dura mai mult.
Prezența unei partiții detașabile între cutii, care permite stocarea produselor de dimensiuni mari, se numește diferit în frigiderele de diferite mărci. Miele are VarioRoom, Liebherr are VarioSpace, AEG are VarioBox. Producătorii au echipat congelatoare cu rafturi din sticlă și containere extragătoare pentru o depozitare mai convenabilă a alimentelor. Toate aceste elemente pot fi eliminate simplu, dacă este necesar, creând astfel suficient spațiu pentru plasarea produselor mari.
Funcția SuperCool oferă o răcire rapidă și de înaltă calitate a aerului utilizând un ventilator special. Fluxurile de aer multidirecționale răcesc conținutul camerei din toate părțile, ceea ce este deosebit de important pentru produsele care tocmai au fost introduse în frigider. LG are aceeași caracteristică numită Multi Air Flow.
Modul SuperFrost vă permite să congelați rapid o cantitate mare de alimente la o temperatură de -32 ... -38 ° C, ceea ce le păstrează gustul și asigură o depozitare mai lungă. Modul este dezactivat automat, întrucât întregul volum de alimente este înghețat.
Funcția FrostControl, dezvoltată de Liebherr, monitorizează temperatura din congelator și, dacă crește, activează o alarmă sonoră și vizuală. Indicatorul FrostControl vă va permite să acționați la timp și să utilizați modul SuperFrost dacă, ca urmare a unei întreruperi de curent, alimentele încep să se dezghețe.
Independent sau încastrat
Acest punct este, de asemenea, foarte important. Acum, când aparatele electrocasnice încorporate înlocuiesc încet, dar sigur modelul „ solo ”, când aragazul este înlocuit cu o plită și un cuptor, când chiar și cuptoarele cu microunde sunt „ ascunse ” în adâncurile dulapurilor elegante, producătorii de frigidere sunt din ce în ce mai extindând producția de modele complet încorporate. Desigur, sunt mult mai scumpe decât „ frații ” lor separați , deoarece cerințele pentru ei sunt mult mai mari. În primul rând, un minim de vibrații, astfel încât mobilierul din lemn să nu devină un fel de cutie de rezonanță, iar zumzetul motorului să nu se audă în toată bucătăria. În al doilea rând, izolația termică. Frigiderele „ solo ” nu trebuie să se alăture mobilierului și pereților și există o cerință specială pentru distanța dintre frigider și calorifer. Modelele complet încorporate pot fi amplasate acolo unde este convenabil pentru dvs. și numai pentru dvs.
Și, în cele din urmă, să luăm în considerare latura pur estetică a alegerii unui frigider. Modelele albe clasice sunt încă cele mai populare, dar acum, împreună cu ele, există și cele colorate: galben, oțel, cu finisaj asemănător lemnului, oțel inoxidabil Liebherr CPes 40030. Cu toate acestea, frigiderul se va potrivi cel mai armonios doar în interior în cazul în care ușa va fi absolut același panou cu fațadele mobilierului de bucătărie. Și acest lucru este posibil numai dacă cumpărați un model încorporat.
Racitoare de vin sau rafturi pentru vin
Cunoscătorii vinurilor bune, care au posibilitatea de a le cumpăra în cantități mari, vor trebui să achiziționeze o unitate specială pentru depozitarea acestei prețioase băuturi. După cum știți, pentru ca vinul să nu-și piardă proprietățile, este necesar să se asigure nu numai o anumită temperatură, ci și umiditate. În acest scop, un număr de producători de electrocasnice au dezvoltat și lansat producția de dulapuri pentru vin.
La fel ca frigidere, vin „ stocare “ diferă unul de altul în dimensiune și capacități. Prin urmare, întrebarea cum să alegeți un dulap de vin necesită o analiză separată. Pe scurt, putem spune că adepții anumitor soiuri de vinuri se pot descurca cu modelele cu o singură temperatură, dar iubitorii de varietate vor trebui să participe la achiziționarea celor cu mai multe temperaturi. Mai mult, cu cât este mai scump dulapul cu vinuri, cu atât mai multe oportunități le oferă pentru depozitarea adecvată a unei game largi de vinuri - albe și roșii, întărite și spumante. Miele răcitor de vin model KWL 4712 SG ed
Oportunități financiare
Alegând un frigider, inevitabil vă veți confrunta cu o întrebare financiară, și anume câți bani să lăsați în magazin pentru a obține un rezultat bun în bucătărie. Fiecare producător oferă de obicei diferite opțiuni pentru echipamente - de la buget la modele de lux, deci este foarte posibil să găsiți un model pentru buzunar. Cu toate acestea, merită să ne amintim că, spre deosebire de alte tipuri de aparate de uz casnic, un frigider este de obicei cumpărat de mulți ani: dimensiunile sale sunt destul de mari, iar greutatea nu vă permite să scoateți pur și simplu vechiul și să puneți unul nou. Prin urmare, ar trebui să vă gândiți cu atenție dacă economisiți bani atunci când cumpărați sau cumpărați un model foarte bun de la unul dintre producătorii de renume mondial.
Cunoscuta „ etichetă ” de pe frigider nu este doar un design frumos al ușii. Aceasta este o confirmare a calității, un semn că compania este responsabilă pentru bunurile sale. În timp, totul se schimbă, iar electrocasnicele au funcții și capacități noi. Știind acest lucru, grăbește-te acum să cumperi unul dintre cele mai moderne modele de frigidere, mai târziu nu vei regreta decizia ta. Da, va trebui să plătiți o sumă mare la un moment dat, dar apoi veți putea folosi achiziția dvs. mulți ani și chiar decenii fără să vă faceți griji cu privire la reparația acesteia și la necesitatea înlocuirii acesteia.
Modele ieftine de frigidere de elită:
Frigider încorporat Miele K 9414 iF
Frigider încorporat Kuppersbusch IKE 247-8
Frigider Liebherr CP 40030
Cum să alegi un brand
Nu este realist să se distingă din masa generală a producătorilor un brand care ar putea fi numit cel mai bun, de încredere, de prestigiu. Gustul dvs., sau poate chiar intuiția, vă vor spune cum să găsiți modelul potrivit printre mulți cu funcții similare, dar realizate de diferiți producători. De regulă, fiecare marcă, pe lângă caracteristicile standard, oferă ceva aparte, special. Miele, de exemplu, a dezvoltat sistemul unic de iluminare GlassLight, iar Bosch a dezvoltat și a implementat un nou mod super-congelare.
Importantă atunci când alegeți un produs al unei anumite mărci este prezența centrului de servicii al unei companii în orașul dvs. Cu toate acestea, atunci când cumpărați produse de la producători serioși precum Bosch, Siemens, Gaggenau, Miele, Kuppersbusch, Liebherr, Neff sau Zanussi, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la acest lucru.
Durată de viață și garanții
Durata de viață a frigiderelor moderne, supuse tuturor regulilor de funcționare, este de la 10 la 15 ani, iar unii producători, de exemplu, Miele, vorbesc despre o perioadă mai gravă. Experiența arată că modelele bune durează mult mai mult și, dacă devin învechite, atunci moral. Aceasta înseamnă că, în timpul specificat, apar frigidere mai perfecte, gândite și echipate cu funcții noi, ceea ce nu interferează cu cele vechi pentru a lucra, a lucra și a lucra. Dar, în ciuda duratei de viață semnificative, garanția pentru echipamentele frigorifice este destul de modestă - de la 1 la 2 ani, iar a doua opțiune va costa mai mulți cumpărători.

Cum să alegi un frigider?
Cum să alegi un frigider?
Cum să alegi un frigider?
Cum să alegi un frigider? Cum să alegi un frigider? Cum să alegi un frigider?Home | Articles

December 5, 2022 20:28:59 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting