Cum să alegeți un player MP3

Playerul MP3 este probabil una dintre cele mai controversate evoluții din industria electrocasnicelor. În activitățile umane de zi cu zi, există un ajutor redus de la acest dispozitiv, dar, pe de altă parte, mii de oameni din întreaga lume nu își pot imagina viața fără el. Mai ales într-un oraș mare, când vrei să înlocuiești cât mai repede zgomotul enervant al metropolei cu compozițiile tale muzicale preferate.
Ca orice model de aparate electrocasnice care sunt solicitate pe piața de consum, playere MP3 se află în cea mai acerbă concurență dintre zeci de producători de top. Cum să nu vă confundați cu modelele în continuă îmbunătățire și complet noi de jucători care completează rafturile magazinelor în fiecare an? Cum se alege un MP3 Player? Crede-mă, un laic, nu este ușor. Cu toate acestea, dacă vă înarmați cu cunoștințe, după ce ați citit acest articol, puteți răspunde la întrebarea care MP3 player să alegeți pe cont propriu.
Tipul de jucător
Există trei tipuri principale de jucători:
1. Playere CD-MP3. Unul dintre cele mai vechi tipuri de dispozitive muzicale. Acum și-au schimbat numele, deoarece pot reda discuri muzicale nu numai în format CD, ci și în format MP3. Cu o dimensiune mai comprimată, fișierele mp3 ocupă un spațiu minim, aproximativ 120 de melodii se pot potrivi pe disc. Dezavantajele acestor dispozitive sunt că playerele sunt destul de voluminoase, nu se potrivesc în buzunar. În plus, pentru a asculta o varietate de muzică la astfel de playere, este necesar să schimbați în mod constant discurile din ele, ceea ce cauzează unele inconveniente. Trebuie să purtați întotdeauna cu dvs. un anumit număr de discuri. Un alt dezavantaj al acestui tip de dispozitiv - nici o funcție „ antișoc “ tampon, compensarea mass - media de calitate scăzută de redare în timpul Distort agitare. Dacă sunteți în mișcare, nu ar trebui să așteptați o ascultare confortabilă și de înaltă calitate a muzicii - redarea va fi distorsionată. Cu toate acestea, această problemă a fost deja rezolvată în ultimele modele de CD-MP3 playere. Sunt echipate cu un sistem de tamponare. Printre toate tipurile de playere moderne de muzică, dispozitivele CD-MP3 sunt, în medie, cele mai ieftine.
2. Jucători Flash. Cel mai popular tip de music player de astăzi. Aceste modele sunt convenabile și compacte, multifuncționale și practice. Flash player-urile sunt mult mai ușoare decât omologii lor anteriori. Acest lucru se datorează absenței pieselor metalice în construcția lor. Fișierele sunt scrise pe acest dispozitiv foarte repede - conectați-l la un computer folosind un cablu special care vine cu playerul. Puteți înregistra compoziții atât pe memoria Flash încorporată, cât și pe un card de memorie detașabil. Puteți transfera fișiere către player de pe computer fie direct, fie utilizând software-ul adecvat pentru player. Nu este nevoie să căutați software suplimentar, acesta este furnizat pe un disc de instalare inclus în setul de accesorii pentru dispozitivul achiziționat. Prin utilizarea software-ului licențiat, ocoliți posibile restricții legate de prevenirea posibilelor încălcări ale drepturilor de autor și faceți ascultarea muzicii în siguranță.
Dimensiunea cardului de memorie poate varia. Minimul, comparabil cu dimensiunea unui disc compact, este de zece ori mai mare decât cel al unui disc.
Adesea, un card de memorie nu este inclus cu dispozitivul. În majoritatea playerelor flash, cantitatea de memorie încorporată nu este prea mare și devine necesară achiziționarea unui card de memorie. Această nevoie crește semnificativ costul modelului, care nu include un accesoriu atât de important.
Software-ul Flash Player este, în general, un lucru foarte important care afectează multe componente, este direct legat de confortul și plăcerea dvs. atunci când utilizați dispozitivul. Deci, de exemplu, la nivel de program, playerul poate converti în mod independent piese în formate audio redabile pe dispozitiv sau le poate reduce pentru a economisi spațiu.
Un alt avantaj al playerelor flash este interfața lor clară, rusificată și rezistența incredibilă la influențele externe. Nu le este frică de trafic intens, tremurături și chiar de scufundare în apă. Dar nu toate sunt. Singura problemă pentru unii utilizatori de flash-playere poate fi dependența lor directă de computerele personale. Fără ele, este aproape imposibil să vă actualizați biblioteca muzicală pe playere flash.
3. Playere HDD. Un tip relativ nou de dispozitiv muzical. Aceste modele au o serie de funcții suplimentare, în plus, pot înlocui un disc extern de computer, păstrând toate datele sale. O caracteristică distinctivă este cantitatea imensă de memorie. Acestea sunt măsurate în zeci de gigaocteți. Pe lângă avantaje, această caracteristică dă naștere și la dezavantaje - dimensiuni și greutate mari. În plus, modelele HDD sunt inferioare playerelor flash în ceea ce privește rezistența la șocuri și economisirea de energie. Dar pentru utilizatorii care sunt în permanență pe drum, obligați să călătorească din cauza unor circumstanțe, acest tip de jucător este perfect. Playere HDD seamănă cu PDA-uri, nu numai că pot reda muzică, ci pot afișa și fotografii și pot afișa filme. Cu toate acestea, trebuie admis că în fiecare an producătorii de playere flash lansează modele cu tot mai multe capacități de memorie și o listă de funcții suplimentare, iar în curând se vor pierde avantajele tangibile ale modelelor HDD.
4. Jucători MD.
Acest tip de player redă mini-discuri și este potrivit pentru deținătorii de colecții ale acestor suporturi muzicale.
Opțiuni de redare
Playerele Flash, utilizând software-ul instalat pe ele, au capacitatea de a converti un număr mare de formate de piese în același număr mare de formate pe care dispozitivul le poate recunoaște și apoi le poate reda. De asemenea, este important pentru mulți utilizatori să controleze independent dimensiunea și calitatea înregistrărilor copiate pe player. Acești parametri sunt influențați direct de modul în care sunt codate datele. Pot exista două astfel de metode: înregistrarea cu rata de biți constantă (CBR) și înregistrarea cu rata de biți variabilă (VBR). Cu o rată de biți constantă, dimensiunea înregistrării după copiere pe player este întotdeauna aceeași valoare, oricare ar fi fost înainte de a înregistra pe dispozitiv. Această metodă de codificare a datelor afectează în mod vizibil calitatea redării. De multe ori nu în bine.
Cu o metodă variabilă de codificare a datelor, calitatea redării fișierelor muzicale „ la ieșire ” rămâne neschimbată. Toate caracteristicile sunetului, nuanțe importante pentru iubitorii de muzică, rămân aceleași. Dar, cu toate acestea, nu aveți control asupra procesului de codificare a fișierelor. În cele din urmă, alegerea este a ta.
Dimensiunile și greutatea jucătorului
Principalul factor care afectează dimensiunea playerelor muzicale este capacitatea de memorie a acestor dispozitive. Cu cât este mai mare memoria, cu atât este mai mare dimensiunea dispozitivului. În același timp, playerele HDD sunt, în medie, mai voluminoase în comparație cu playerele flash. Acest lucru se datorează prezenței unui hard disk și a unui ecran extern mare.
Rezultatele tehnologiilor moderne nu au avut practic niciun efect asupra apariției playerelor CD-MP3. Acest dispozitiv pur și simplu nu poate fi mai mic decât discul în sine. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că playerele de disc moderne au devenit mult mai subțiri decât predecesorii lor.
Capacitate de memorie
Nu este nevoie să vorbiți despre memoria CD-MP3 playere, pur și simplu nu o au. Flash player-urile au memorie cuprinsă între 1 și 32 de gigaocteți. Ce volume ți se potrivesc mai mult, poți alege pentru tine. Cu toate acestea, valoarea acestui parametru poate fi influențată după achiziționarea dispozitivului, dacă playerul este echipat cu un slot pentru carduri de memorie detașabile. Vândut separat, disponibil în dimensiuni de la 1 GB la 64 GB
Tipuri de formate redabile.
Trebuie remarcat faptul că tipurile de playere muzicale au diferențe serioase în formatele pe care le joacă. Modelele CD-MP3 pot reda doar două versiuni - CD și MP3. În acest sens, playerele flash se descurcă mult mai bine, sunt capabile să redea majoritatea formatelor pe care le cunoaștem - CD, MP3, WAW, OGG și altele. În plus, datorită software-ului, jucătorii flash pot converti formate de la unul la altul, în funcție de dorințele dvs. Dar nu uitați de impactul posibil al unor astfel de acțiuni asupra calității înregistrării.
Playere HDD nu au practic restricții la redarea fișierelor muzicale. În plus, sunt capabili să redea cele mai cunoscute formate video și unele formate de text. Nu este nevoie să vorbiți despre documente precum Microsoft Office, dar textele în format txt, dacă există un editor de testare, aceste dispozitive sunt destul de capabile să nu doar să stocheze, ci să le deschidă cu succes.
Fel de mancare.
La toate tipurile de jucători, există unele diferențe în acest parametru, care oferă atât avantaje, cât și anumite tipuri de dezavantaje.
În general, playere CD-MP3 sunt încărcate cu baterii obișnuite. Nu depind de un computer, ceea ce înseamnă că trebuie să luați pe drum nu doar un player și colecția dvs. preferată de discuri, ci și cantitatea necesară de baterii. Un set este suficient pentru aproximativ 5 ore de funcționare continuă și, datorită costului redus și ușurinței de a înlocui un set pentru altul, fac din playere CD-MP3 cea mai avantajoasă opțiune pentru călătorii care pur și simplu nu au posibilitatea de a-și încărca în mod constant dispozitiv muzical.
Dar dacă sunteți înclinat spre un stil de viață sedentar, este puțin probabil ca achiziționarea constantă de consumabile să vă mulțumească. Iar o cantitate relativ mică de timp de funcționare continuă a dispozitivului și alte inconveniente asociate cu dimensiunea playerului vă vor obliga să acordați atenție flash playerului. Am vorbit deja despre compactitatea sa, în ceea ce privește tipul sursei de alimentare, modelele acestor dispozitive pot funcționa atât din baterii, cât și dintr-o baterie reîncărcabilă.
Bateria cu litiu „ nu oboseste ” de trei până la patru ori mai mult decât bateriile standard și nu trebuie înlocuită în mod regulat. Trebuie doar să o încărcați. Este adevărat, acest lucru necesită acces la sursa de alimentare, bateria se încarcă prin aceasta prin conectarea printr-un cablu special furnizat cu playerul.
Interfață
Playere CD-MP3 au cea mai simplă interfață. Au fost concepute ca dispozitive independente care nu necesită sincronizare și dependență de un computer personal. În afară de un afișaj mic, acest dispozitiv nu are opțiuni suplimentare.
Playerele Flash și playerele HDD au porturi USB 1.1 și USB 2.0, care sunt utilizate pentru a conecta diferite dispozitive și un computer personal. Conectorii permit transferul unor cantități mari de informații de la un dispozitiv la altul în câteva minute. Din păcate, nu toate playerele de muzică sunt echipate cu conectori standard. Acest lucru se adaugă inconvenientului atunci când apare o situație când este necesar să înlocuiți cablul corespunzător.
Unii jucători sunt echipați cu funcționalitate Bluetooth. Această metodă de partajare a fișierelor este foarte convenabilă atunci când nu există computer la îndemână. Dar această caracteristică crește costul dispozitivului. Cu toate acestea, modelele cu funcția Bluetooth sunt foarte populare, deoarece extind experiența utilizatorului.
Datorită Bluetooth, puteți utiliza căști fără fir, puteți transfera informații de pe dispozitiv pe un telefon mobil și alte dispozitive periferice, puteți face schimb de informații de pe un PC chiar dacă nu există cablu.
Funcții suplimentare
Dacă comparăm playere muzicale cu dispozitive atât de populare precum smartphone-urile sau computerele tabletă, atunci, desigur, acestea vor fi inferioare lor în ceea ce privește numărul de funcții suplimentare. Nu există practic funcții suplimentare în playere CD-MP3, cu excepția posibilității de conectare la un televizor. Cu toate acestea, mai puțin de jumătate din modele au o astfel de oportunitate, iar vizionarea de filme este posibilă doar în format VCD. Acest format a fost considerat învechit de câțiva ani.
Flash player-urile oferă o gamă mai largă de funcții suplimentare. Acestea sunt radio, ecran, înregistrator de voce și difuzor încorporat. Trebuie remarcat faptul că calitatea înregistrării pe un dictafon în playere flash lasă mult de dorit. Procesul de înregistrare este afectat de calitatea slabă a microfonului. În plus, calitatea redării este pierdută datorită comprimării fișierului și lipsei de separare în frecvențe joase și înalte.
Jucătorii sunt rar echipați cu difuzoare externe. Acest lucru nu are prea mult sens, deoarece calitatea transmisiei sunetului de către astfel de difuzoare este semnificativ inferioară redării cu ajutorul căștilor. Funcția radio nu este foarte convenabilă pentru persoanele care sunt în permanență în mișcare - în fugă, într-o călătorie, doar în deplasare. Faptul este că în timpul mișcării are loc o restructurare a undelor radio, ceea ce provoacă interferențe în transmiterea semnalului. Din păcate, ecranele playerelor flash nu sunt destinate vizualizării fișierelor video, în ciuda faptului că acest tip de dispozitiv are capacitatea de a reda videoclipuri. Bateriile playerului nu sunt capabile să reziste unei astfel de sarcini. Problema este rezolvată numai atunci când dispozitivul este conectat la rețea.
Playere HDD, atât în ​​ceea ce privește parametrii externi, cât și cei interni, sunt foarte asemănătoare cu PDA-urile. Acest lucru este indicat de setul mare de funcții suplimentare cu care sunt echipate dispozitivele. Afișaj TFT mare, convenabil, cu care puteți vizualiza fotografii, videoclipuri și fișiere text cât mai confortabil posibil. În plus, playerele HDD sunt echipate nu numai cu un înregistrator de voce încorporat, ci și cu o cameră pentru fotografiere și video. Funcția radio este, desigur, și acolo.
Proiecta
Designul HDD-urilor și al playerelor CD-MP3 este destul de monoton. Carcasa playerelor HDD este dreptunghiulară, pentru playere CD-MP3 este rotundă. Majoritatea playerelor HDD au un ecran destul de larg. Diferențele sunt doar în culoarea și forma panoului. Panoul poate diferi în ceea ce privește numărul de butoane sau absența lor, dacă dispozitivul este de tip tactil.
Diferența dintre jucătorii de carne din alte tipuri de dispozitive muzicale este doar în formă. Forma corpului jucătorilor flash poate fi complet diferită.
Modele nestandardizate de playere muzicale
1. Player - căști
În acest model, dezvoltatorii au combinat două dispozitive, căști și un player de muzică, într-unul. Datorită combinației de căști și un player, nu mai trebuie să conectați un dispozitiv la altul și să vă încurcați în fire. Trebuie doar să îmbraci playerul și să te bucuri de calitatea excelentă a sunetului, chiar și dincolo de zgomotul metroului. Jucătorul este ideal pentru sportivi și oameni cu un stil de viață activ. Puteți utiliza carduri de memorie detașabile pentru a scrie fișiere și un set de baterii AAA pentru reîncărcare.
2. Ochelari de jucător.
Un player care combină nu numai căștile și un dispozitiv muzical, ci un accesoriu atât de indispensabil precum ochelarii. În plus, majoritatea modelelor de playere de ochelari au o funcție Bluetooth. Funcția Bluetooth extinde capacitățile playerului. Acum nu puteți doar să ascultați muzica preferată, ci să comunicați și la telefon fără să o scoateți din buzunar sau din geantă. Această caracteristică este realizată prin sincronizarea căștilor Bluetooth încorporate în player cu un telefon mobil.
3. Ceasul jucătorului
Dezvoltarea de la compania japoneză Casio diferă prin stil, compactitate și simplitate. Un ceas de la unul dintre liderii de pe piața ceasurilor digitale și un player de muzică fără fir este soluția perfectă pentru persoanele care acordă prioritate practicității.
4. ceas cu alarmă player.
Cel mai bun dispozitiv pentru utilizatorii de afaceri. Playerul de alarmă are o formă neobișnuită, compactitate și alimentare fără fir. Puteți lua acest dispozitiv într-o călătorie scurtă sau lungă. Copierea fișierelor pe un dispozitiv este mai mult decât un proces standard. Descărcarea are loc utilizând cablul USB furnizat. Cantitatea de memorie încorporată în astfel de dispozitive este de obicei mică. Dar puteți întotdeauna crește memoria totală a dispozitivului conectând carduri de memorie amovibile.
5. Jucător pentru înotători și călători
Modelul original al dispozitivului muzical, a cărui vânzare a fost lansată
Compania Finis. În primul rând, jucătorul este destinat pasionaților de înot. Dispozitivul are o carcasă rezistentă la apă, în timp ce căștile sunt integrate. În ciuda acestui fapt, datorită transmiterii vibrațiilor sonore către oasele craniului, se creează efectul ascultării muzicii prin căști obișnuite. Nu există afișaj, comenzile sunt cât se poate de simple. Volumul de memorie încorporată atinge 256 de megaocteți. Tipul de sursă de alimentare al dispozitivului nu diferă de alte flash-playere. Încărcarea are loc de la baterie.
Concluzie
După cum ați văzut deja din acest articol, varietatea dispozitivelor aparent simple este uimitoare. Este ușor să vă confundați în el, dar are și avantajele sale. Navigând prin zeci de modele, chiar ai ocazia să faci alegerea corectă.

Cum să alegeți un player MP3
Cum să alegeți un player MP3
Cum să alegeți un player MP3
Cum să alegeți un player MP3 Cum să alegeți un player MP3 Cum să alegeți un player MP3Home | Articles

December 8, 2022 00:24:36 +0200 GMT
0.029 sec.

Free Web Hosting