Cum să alegeți un fabricant de pâine?

Inițial, gospodinele ucrainene făceau pâine de casă. S-au ridicat în zori, au aprins cuptorul, au evocat peste aluat, au frământat pâini îngrijite și, în curând, aroma parfumată a pâinii proaspete s-a răspândit prin casă. Coacerea pâinii a necesitat multă răbdare, atenție și, desigur, timp. De aceea, în vremea noastră, cu forfota și grijile sale constante, nu au mai rămas atâtea familii în care gospodinele să-și încânte pe cei dragi cu pâine de casă. Majoritatea cumpără pur și simplu produse de patiserie din magazinul local. Dar nu-ți refuza plăcerea!
La urma urmei, odată cu apariția unui fabricant de pâine minunat în casa dvs., veți putea sărbători în fiecare zi cu produse de patiserie adevărate de casă!
Deci, să aflăm mai multe despre producătorul de pâine. În exterior, toți producătorii de pâine sunt asemănători, diferă doar prin culoare și materialul corpului - plastic sau oțel inoxidabil. Proiectarea producătorilor de pâine are, de asemenea, multe în comun: orice model este o cameră de lucru cu capac, un tub de încălzire (element de încălzire) în interior și un motor. O găleată este introdusă într-un astfel de „cuptor”, care este îndepărtat, cu un dispozitiv de fixare pentru cuțit (se mai numește și o spatulă). Găleată are un mâner confortabil, acoperire antiaderentă și este un vas de copt. Spatulă amestecă ingredientele pentru a forma un aluat, în timp ce cele zece transformă aluatul în pâine. Participarea dvs. la procesul de gătit este minimizată: trebuie doar să încărcați ingredientele indicate în rețetă în cuptor fără a le amesteca. Producătorul de pâine va face restul de la sine: va amesteca ingredientele, le va încălzi, va lăsa aluatul să se amestece, să-l frământe, să coacă pâinea. Când pâinea este gata, producătorul de pâine vă va anunța cu un semnal sonor. Este atat de simplu!
În plus față de coacerea directă a pâinii, un aparat de fabricat pâine vă poate ajuta să obțineți aluat gata pregătit, dacă nu aveți timp sau putere mentală să o faceți singur. Datorită funcției de frământare fără coacere, veți obține un aluat excelent pentru paste umplute, aluat nedospit pentru pizza și găluște cu consistență optimă. „Chiful” amestecat de aragaz va trebui doar împărțit în plăcinte, pus pe o foaie de copt, lăsați-i să se ridice și să se coacă la cuptor. Există, de asemenea, o funcție direct opusă - coacerea fără frământare, care este potrivită pentru produse de patiserie - brioșe, șarlote. Mai întâi, folosind un mixer, aluatul este bătut, apoi turnat într-o matriță - și într-un filtru de pâine! Veți avea nevoie de această funcție dacă cuptorul este ocupat cu, să zicem, preparate din carne.
În plus față de funcțiile de pâine, în unele modele există o altă opțiune „Gem” cu un nume gustos: puteți găti gem, gem, marmeladă din fructe și fructe de padure proaspete sau congelate. Secretul acestui mod este combinația dintre o temperatură scăzută, un timp optim de gătit și o agitare lentă constantă cu o spatulă.
Funcționalitatea producătorilor de pâine depinde de nevoile și preferințele dvs. Atunci când alegeți un aparat de pâine, ar trebui să acordați atenție următorilor parametri:
Putere - de la 400 la 1650 W în diferite modele. Cu cât indicatorul este mai înalt, cu atât cuptorul funcționează mai repede. Majoritatea producătorilor de pâine moderni au o putere medie de cel puțin 600 de wați. Greutatea și dimensiunea pâinii. Pentru o familie de 2-4 persoane, un produs care cântărește de la 500 g la 1 kg este de obicei suficient, dar unii producători de pâine sunt capabili să coacă pâini mari de până la 1,5 kg! Pentru a vă asigura că pâinea este pregătită cu moderație de fiecare dată, făcătorul de pâine vă permite să setați dimensiunea fiecărei pâini - mică, medie sau mare.
Proiectare și număr de cuțite: există modele de design vertical și orizontal, concepute pentru unul și două cuțite. Producătorii asigură că, cu ajutorul a două cuțite, aluatul este frământat mai uniform.
Sticlă vizuală: procesul de coacere va avea loc chiar în fața ochilor, dacă alegeți un model cu fereastră de inspecție. Ce este mai mare este mai bine: privirea într-un pătrat mic va fi extrem de incomodă, cu siguranță veți dori să deschideți cuptorul, dar acest lucru nu este recomandat. Dacă nu intenționați să controlați funcționarea producătorului de pâine, cumpărați un model cu capac „gol”.
Numărul de programe de copt.
Producătorii de pâine pot avea între 3 și 17 programe. Programele diferă în principal prin frământare, coacere și temperaturi de funcționare. La modelele moderne, puteți găsi atât „ standard de “ programe de coacere „ de bază “ și „ grâu “ pâine, precum și programe originale, de exemplu: a face gem, ceea ce face briose, copt Borodino pâine, copt pâine cu diferiți aditivi, o specială program pentru pâine de secară, coacerea prăjiturilor, coacerea pâinii fără diete, coacerea pâinii din porumb, orez, orz perlat, făină de hrișcă, un program pentru coacerea din făină grosieră, un program pentru produse de patiserie dulci cu stafide, ciocolată, miere, zahăr și alți aditivi etc.
Cronometrul va facilita setarea timpului până când produsele dvs. de patiserie ar trebui să fie gata: în funcție de model, este proiectat pentru 12-15 ore. Adică, descărcând ingredientele și instalând aplicația, de exemplu, seara, veți primi produse proaspete fierte la cuptor chiar la micul dejun. Luxos! Producătorul de pâine va calcula singur în ce moment ar trebui să înceapă procesul.
Afișajul este întotdeauna cu cristale lichide, uneori cu o lumină de fundal convenabilă. Cu cât este mai mare cu atât mai bine: cel mic arată doar numerele care indică începutul și sfârșitul procesului de coacere. Afișajul mare, complet funcțional, va furniza toate informațiile despre setările cuptorului, timpul și starea actuală a procesului de coacere a pâinii sau a rulourilor.
Funcția de memorie protejează împotriva posibilelor întreruperi de curent. Aproape toți producătorii de pâine îl au: dacă electricitatea este oprită, cuptorul menține programul de la 30 de secunde la 40 de minute, în funcție de model, iar când este pornit, acesta revine automat la ciclul întrerupt și continuă să funcționeze .
Cum să adăugați ingrediente: doriți să faceți chifle dulci, brioșe de stafide sau pâine rustică cu nuci? Aceste ingrediente sunt adăugate la aluatul gata preparat, așa că trebuie totuși să deschideți capacul unui aparat de pâine obișnuit. Pentru ca microclimatul din interiorul cuptorului să nu fie deranjat, este mai bine să achiziționați un model cu un dozator: turnați stafide, nuci sau fructe uscate într-un mic compartiment din capac, iar la momentul potrivit sunt turnate automat într-o găleată de aluat, distribuit uniform pe tot aluatul.
Accesorii: cuptorul vine cu accesorii cum ar fi o ceașcă de măsurare, o lingură de măsurare combinată cu două capete, adesea cu aparatul veți găsi ce și o perie pentru acoperirea produselor coapte cu glazură. La modelele cu funcția de a face baghete, există standuri speciale. Și cu siguranță - o carte de rețete de marcă pentru coacerea pâinii cu doza exactă de produse și sfaturi utile pentru bucătarii începători.

Cum să alegeți un fabricant de pâine?
Cum să alegeți un fabricant de pâine?
Cum să alegeți un fabricant de pâine?
Cum să alegeți un fabricant de pâine? Cum să alegeți un fabricant de pâine? Cum să alegeți un fabricant de pâine?Home | Articles

December 3, 2022 15:14:51 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting