Cum să alegeți o mașină de spălat bună?

Până de curând, spălarea a fost un coșmar pentru majoritatea populației feminine din țara noastră. Desigur, mașinile de spălat existau deja atunci, dar lucrul cu ele a fost un coșmar pur! Că nu a fost doar un dispozitiv de stoarcere, sub forma a două role pe o „ femeie “ de tracțiune! Prin urmare, imediat după apariția pe piața noastră de mașini de spălat automate cu drepturi depline, o popularitate incredibilă a căzut imediat asupra lor. După câțiva ani , au existat atât de multe modele de tot felul de „ șaibe ” încât a devenit foarte dificil să o alegi pe cea de care ai nevoie. Totul este diferit: cantitatea de rufe încărcate, tipul de element de încălzire ... Pe scurt, pentru a face alegerea corectă, trebuie să înțelegeți cel puțin o mică teorie.
Numărul de programe
Cu cât sunt mai multe programe, cu atât rufele pot fi spălate la mașină. De exemplu, majoritatea mașinilor pot spăla articole din lână și materiale sintetice folosind programe speciale.
Viteza maximă de centrifugare
Cu cât mai multe revoluții, cu atât mai uscat este rotirea. Numărul normal de rotații este considerat a fi aproximativ egal cu 850 rpm.
Clasa energetică
Clasa de consum de energie este setată în funcție de cantitatea de energie consumată de mașina de spălat. Cea mai bună performanță pentru modelele din clasele A, B; mediu - C, D, E; cele mai mici sunt F, G.
Clasa de spălare
Acest parametru determină cât de bine va fi spălat rufele. Cea mai bună performanță pentru modelele din clasele A, B; mediu - C, D, E; cele mai mici sunt F, G.
Clasa de rotire
Depinde de viteza maximă de centrifugare și caracterizează gradul de umiditate reziduală a rufelor deja stoarse. Cea mai bună performanță pentru modelele din clasele A, B; mediu - C, D, E; cele mai mici sunt E, G.
Încărcarea tamburului
Sarcina maximă variază de la 3 la 7,2 kg. Pentru o familie de 5, o sarcină de 5 kg este optimă. Cu cât este mai mare capacitatea tamburului, cu atât îl spălați mai puțin frecvent și cu atât mai puțină energie va fi utilizată.
Gama de sortimente de mașini de spălat
Toate mașinile automate de pe piață sunt împărțite în două clase mari - mașini de spălat față și mașini de spălat verticale. Mașinile de spălat frontale sunt mult mai largi și mai populare în Rusia. Să începem cu asta.
Modele de dimensiuni complete
Mașinile de dimensiuni mari sunt în sortimentul a aproape fiecare producător. Excepția este Eurosoba. Sub această marcă sunt produse mașini excepțional de compacte.
Mai mult, la unii producători, de exemplu, Miele, AEG, Asko, nu veți găsi mașini de dimensiuni reduse. Și acest lucru nu poate fi atribuit deficiențelor acestor firme, deoarece produsele lor sunt destinate persoanelor cu venituri mari și fără probleme de locuință. Lungimea completă este considerată a fi un model, ale cărui dimensiuni - " Înălțime X Lățime X Adâncime " ( HxWxD) - parte standard de 85x60x60 cm Sub. " Lățime " înțelege acea parte a mașinii pe care panoul de control și trapa de încărcare sub „ adâncimea “ - distanța de la panourile din față la perete.
Rețineți că adâncimea mașinilor de dimensiuni mari variază de la 53 la 62 cm.
Mașini de spălat înguste
Mașinile înguste sunt cele a căror adâncime este de 39-45 cm. Mașinile de spălat înguste sunt în sortimentul majorității producătorilor: Ardo, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Hansa, Hoover, Indesit, Kaiser, LG, Samsung, Siemens, Whirlpool , Zanussi ...
Încărcarea în mașinile de spălat înguste variază de la 4 la 5,5 kg, în funcție de marcă.
Mașini de spălat Super Slim
Mașinile cu o adâncime de 32-35 cm sunt considerate super-grele. Astfel de modele reprezintă cea mai bună soluție la problema spațiului liber. Numărul producătorilor care produc mașini super-grele crește în fiecare zi. Astăzi acestea sunt: ​​Beko (35 cm), Indesit (34 cm), LG (34 cm), Samsung (34 cm), Whirlpool (34 cm), Ardo (33 cm), Candy (33 cm), Electrolux (32 cm) ), Zanussi (32 cm). Adâncimea minimă este indicată între paranteze.
După cum putem vedea, cele mai „ subțiri ” mașini sunt reprezentate de marca Zanussi (modelele FLV 504/704/904 NN) și Electrolux EWS 1105.
Modelele super subțiri au un volum de încărcare redus, ceea ce este destul de natural cu o scădere a volumului mașinii și, în consecință, a tamburului. Încărcare în mașini super subțiri - 3,5 kg (aproape toate modelele) și 4 kg (Beko și Whirlpool). Pe măsură ce dimensiunea mașinii de spălat scade, volumul tamburului scade, ceea ce, la rândul său, afectează calitatea spălării. De regulă, modelele cu dimensiuni reduse au caracteristici mai mici (clase de spălare mai mici, consum mai mare de energie etc.) Acest lucru se aplică tuturor, inclusiv producătorilor de ultimă generație. Există excepții: de exemplu, LG susține că cele trei linii de mașini de spălat cu adâncimi diferite (34/44/54 cm) diferă doar în ceea ce privește volumul de încărcare (3,5 / 5 / 6kg), iar celelalte caracteristici sunt aceleași, în în special, clasele de spălare și consumul de energie, un set de programe.
Mașini de spălat compacte
Mașinile de spălat se numesc compacte, în care toate dimensiunile sunt reduse. Dar cel mai important indicator este înălțimea, care nu depășește 70 cm (față de 85 cm obișnuiți), deoarece în majoritatea cazurilor aceste mașini sunt instalate sub chiuvetă. De la producătorii enumerați mai sus, mașinile compacte de încărcare frontală produc Candy (seria Aquamatic cu dimensiuni (70x50x43 cm), Electrolux (înălțimea 67 cm) și Zanussi (înălțimea 67 cm).
Singurul producător de mașini compacte de încărcare de sus este Asko (seria Compact), înălțimea acestor mașini este de 68 cm.
Mașini de spălat cu încărcare de sus
Conform statisticilor, în Rusia, mașinile cu încărcare verticală - 25% față de 75% din mașinile cu încărcare frontală. Dimensiunile standard ale unei mașini de spălat verticale sunt de 90x40x60 cm. Mașinile cu încărcare de sus pot avea fie un tambur orizontal, fie vertical. Mașinile de încărcare superioară sunt disponibile în gama AEG, Ardo, Ariston, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Hoover, Indesit, Kaiser, Miele, Whirlpool, Zanussi. În mod separat, menționăm firma Brandt, specializată în producția de mașini de spălat cu încărcare verticală.

Cum să alegeți o mașină de spălat bună?
Cum să alegeți o mașină de spălat bună?
Cum să alegeți o mașină de spălat bună?
Cum să alegeți o mașină de spălat bună? Cum să alegeți o mașină de spălat bună? Cum să alegeți o mașină de spălat bună?Home | Articles

December 3, 2022 16:59:48 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting