Compararea ATSC și DVB-T

Dacă specialiștii americani ar fi efectuat teste comparative ale sistemului lor nu numai într-un laborator, ci și într-un oraș real, atunci cu greu ar fi descoperit avantajele standardului ATSC. Într-adevăr, din punct de vedere al calității, atât ATSC, cât și DVB-T furnizează fiecărui spectator calitatea studioului produsă de companiile TV de top. În acest sens, nu are sens să comparăm aceste standarde. DVB-T, ca și ATSC, include HDTV și Dolby AC-3. Standardele se bazează pe MPEG-2, dar ceea ce le deosebește cu adevărat este fiabilitatea livrării semnalului către un anumit vizualizator. De exemplu, dacă o pasăre aterizează în mod neașteptat pe antenă în timpul unui spectacol de baseball ATSC și transmisia este întreruptă din acest motiv, privitorul va fi nemulțumit de funcționarea unui astfel de televizor.
Dacă comparăm Statele Unite și Rusia, atunci ar putea părea cuiva că țările sunt similare. Dar acest lucru este valabil numai pentru teritoriile lor vaste. Atât pentru Statele Unite, cât și pentru Rusia, aceasta înseamnă importanța dezvoltării unei constelații prin satelit pentru distribuția primară și redistribuirea programelor de televiziune. Diferențele sunt asociate în primul rând cu condiții climatice diferite. Oricât de ciudat ar părea, transparența radio a clădirilor din climă mai caldă facilitează recepția televiziunii. Cu toate acestea, chiar și în condiții atât de favorabile, recepția ATSC pe antenele interioare și televizoarele portabile nu este deloc luată în considerare. În New York, fiecare casă este conectată la un cablu, cu toate acestea, fiecare familie americană are 3-4 televizoare suplimentare cu o antenă de cameră pentru un televizor conectat prin cablu.
Astfel, implementarea practică a standardului ATSC a arătat în mod clar inconsecvența ambelor modulații de amplitudine (8VSB) și lipsa unui mijloc eficient de a face față semnalului reflectat. De fapt, în loc de scăderea anunțată a puterii transmițătorului DH, de fapt, puterea emițătorului la cea mai înaltă clădire din New York a fost mărită la 350 kW, fără a oferi recepție garantată în fiecare punct al orașului. Este îmbucurător să observăm că SUA au alocat o bandă pentru difuzarea experimentală DVB-T.
În Rusia, clădirile sunt în mare parte beton armat sau cărămidă cu podele din beton armat. Chiar și multe sate și orașe dacha sunt alcătuite din case care conțin structuri din beton armat sau metalice care le fac neradiolucente. Nu trebuie să uităm de faptul că în Rusia și țările vecine a fost adoptat standardul de televiziune analog Secam, ale cărui măsuri anti-interferență nu sunt prevăzute deloc în standardul ATSC. Introducerea standardului ATSC în Rusia va fi nu numai dăunătoare, ci și dezastruoasă, deoarece va necesita investiții colosale în instalațiile de alimentare a antenelor din rețelele de televiziune, precum și abandonarea imediată a difuzării analogice în standardul Secam.

Compararea ATSC și DVB-T
Compararea ATSC și DVB-T
Compararea ATSC și DVB-T
Compararea ATSC și DVB-T Compararea ATSC și DVB-T Compararea ATSC și DVB-THome | Articles

December 8, 2022 01:54:29 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting