Cilin ngrirës për të zgjedhur?

Në kohën tonë, kur njerëzit më në fund kanë mësuar të vlerësojnë shëndetin e tyre, pajisjet shtëpiake që i ndihmojnë në këtë po bëhen gjithnjë e më të rëndësishme. Për shembull, kjo përfshin ngrirjet. Dhe çështja këtu nuk është as ruajtja me cilësi të lartë e ushqimit, por sasia e ushqimit të ruajtur. Pranojeni: në fund të fundit, në verë, ndoshta keni pasur idenë më shumë se një herë se do të ishte mirë të ngrini sa më shumë fruta dhe perime për dimrin. Problemi i vetëm është që një ndarje standarde e ngrirjes së një frigorifer të zakonshëm thjesht nuk mund të përmbajë gjithçka ... Por ngrirësit famëkeq kanë një mundësi të tillë!
Arkitektura e ngrirjes
Ekzistojnë ngrirje vertikale dhe horizontale. Të parat, të quajtura edhe ngrirje, kanë një lartësi prej 65 deri 200 cm dhe në dukje i ngjajnë frigoriferëve. Disa prodhues prodhojnë frigoriferë dhe ngrirës me të njëjtin dizajn: pajisje të tilla, kur vendosen krah për krah, plotësojnë shumë mirë brendësinë e kuzhinës. Ngrirësit horizontale ose ngrirësit e gjoksit janë sirtarë që hapen lart. Me përmasa të barabarta, vëllimi i ngrirjes horizontale është pak më i madh se ai vertikal, dhe konsumi i energjisë është më i ulët, por mund të jetë e vështirë të " regjistroni " një pajisje të tillë në shtëpinë tuaj.
Numri i kompresorëve
Këshillohet që frigoriferi që blini të ketë dy kompresorë. Në këtë rast, burimi i frigoriferit do të jetë më i madh. Përveç kësaj, ngrirësit me dy kompresorë ndonjëherë kanë edhe dy ndarje të pavarura, të cilat ju lejojnë të ruani ushqime të ndryshme në temperatura të ndryshme, ose t'i shkrini ato një nga një.
Klasa e ngrirjes në ngrirje
Për të treguar klasën e ngrirjes, është zakon të përdoren simbole në formën e * simboleve. Në këtë rast, klasa e ngrirjes gjithashtu ndikon në afatin maksimal të ruajtjes së ushqimit. Aktualisht, emërtimet e mëposhtme janë miratuar:
* - 6 ° С dhe afati i ruajtjes deri në 7 ditë
** - 12 ° С dhe afati i ruajtjes deri në 30 ditë
*** - 18 ° С dhe afati i ruajtjes deri në 90 ditë
**** - temperatura nën -18 ° C. Afati i ruajtjes deri në një vit
Ekzistojnë edhe ngrirje në të cilat të gjitha kutitë funksionojnë në mënyra të ndryshme. Këto frigoriferë janë shumë të lehtë për t'u përdorur dhe ne rekomandojmë t'i shikoni nga afër ato.
Aftësia e ngrirjes
Kapaciteti i ngrirjes së një frigorifer karakterizohet nga sasia e ushqimit që mund të ngrihet brenda 24 orësh dhe varet nga fuqia e kompresorit dhe klasa e ftohjes.
Funksioni i akumulimit të ftohtë
Në rast të ndërprerjes së energjisë, ngrirësi, i cili ka funksionin e akumulimit të ftohtë, është në gjendje të kryejë funksionet e tij për një kohë të gjatë. Dhomat kanë një mundësi të tillë për shkak të pranisë së kontejnerëve me një lëng të veçantë në to. Ky lëng ka një kapacitet të lartë nxehtësie, ftohet shumë ngadalë dhe më pas po aq ngadalë " jep ftohtë ". Në zonat ku furnizimi me energji elektrike është i paqëndrueshëm, rekomandohet të blini ngrirje në të cilat sigurohet ky funksion.
Modaliteti i ngrirjes së shpejtë
Kjo mënyrë ju lejon të ngrini ushqimin sa më shpejt që të jetë e mundur dhe në këtë mënyrë të parandaloni humbjen e vitaminave dhe substancave të tjera aktive biologjikisht. Në mënyrë që të rritet shpejtësia e ngrirjes së ushqimit në maksimum, duhet të ndizni mënyrën e ngrirjes së shpejtë 4-5 orë para se të vendosni ushqimin në frigorifer. Në këtë rast, ushqimi i ngarkuar do të ftohet shumë shpejt dhe nuk do të ketë kohë për të ngrohur perimet dhe frutat që ishin ngrirë më parë.

Cilin ngrirës për të zgjedhur?
Cilin ngrirës për të zgjedhur?
Cilin ngrirës për të zgjedhur?
Cilin ngrirës për të zgjedhur? Cilin ngrirës për të zgjedhur? Cilin ngrirës për të zgjedhur?Home | Articles

November 28, 2022 04:20:11 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting