Cilin frigorifer është më mirë të blihet?

Jo shumë larg nesh, paraardhësit tanë u detyruan të përdorin të gjitha llojet e mashtrimeve që do t'i lejonin ata të mbanin ushqimin e tyre të freskët. Për shembull, shumë popuj që jetojnë në Veri, deri më sot, vazhdojnë të ndërtojnë akullnajat në bodrumet e shtëpive të tyre: energjia elektrike në ato vende humbet rregullisht, dhe askush nuk dëshiron të marrë helmim nga ushqimi për shkak të kësaj ... Për fat të mirë, ne kanë frigoriferë, modele me bollëk që mahnit edhe blerësit e zgjuar. Dhe këto nuk janë më vetëm " zemra frigoriferike ", por pajisjet më komplekse që mund të hyjnë në mënyrë të pavarur në internet ... Prandaj, para se të blini, duhet të kuptoni pak për teorinë e zgjedhjes së frigoriferëve!
Përveç frigoriferëve tradicionalë me një ndarje, ekzistojnë frigoriferë me dy ndarje dhe frigoriferë me shumë ndarje. Dizajni relativisht i thjeshtë i frigoriferëve me një dhomë i lejon ata të kombinojnë një shkallë shumë të lartë të besueshmërisë me një çmim të volitshëm. Pengesa më e rëndësishme e modeleve të tilla është nevoja për shkrirjen periodike të " shtresës " së akullit në muret e frigoriferit.
Shumë frigoriferë modernë kanë tre dhoma. Dhoma e tretë është dhoma e temperaturës zero, ose " zona e ruajtjes së freskisë ". Isshtë projektuar për ruajtjen e ushqimit që prishet. Frigoriferët më të përhapur janë të kombinuar me dy ndarje me dhomat frigoriferike dhe ngrirëse. Ju mund të zgjidhni çdo kombinim të vëllimeve të dhomës në varësi të nevojave tuaja për ruajtjen e ushqimit.
Frigoriferët me dy dhoma mund të funksionojnë nga një kompresor ose nga dy. Opsioni i fundit është më pak ekonomik, por më i përshtatshëm, për shembull, kur shkrini shkrirjen, mund të fikni ndonjë nga kamerat. Frigorifer, i vendosur nën frigorifer dhe i përbërë nga disa seksione, kërkon mesatarisht 2 shkrirje në vit.
Nëse frigoriferi ka një sistem No Frost, atëherë nuk ka nevojë aspak për shkrirjen, por rekomandohet ta fikni të paktën një herë në vit për pastrim parandalues. Ndarja e frigoriferit, për shumicën e modeleve, funksionon në mënyrën e shkrirjes automatike (ose shkrirjes automatike), domethënë frigoriferi heq qafe lagështinë e kondensimit pa pjesëmarrjen tuaj.
Kontrolli
Frigoriferi kontrollohet në dy mënyra: elektromekanike dhe elektronike. Kjo e fundit nënkupton që frigoriferi ka një panel kontrolli elektronik me një ekran dixhital dhe një telekomandë që shfaq të gjitha të dhënat e nevojshme për funksionimin e tij. Kontrolli elektromekanik është më i njohur për shumë njerëz. Ajo kryhet duke kthyer thjesht çelësin e termostatit brenda dhomëzës së frigoriferit ose jashtë tij në planin e sipërm të kabinetit. Këto karakteristika themelore do t'ju ndihmojnë të lundroni shpejt kur zgjidhni një frigorifer në katalogun tonë.
Markat më të njohura të frigoriferëve: frigoriferë Atlant, Ariston, Stinol, Indesit, Bosch, Saratov, Siemens.
Konsumi i energjisë është një karakteristikë që, nga të gjithë parametrat e tjerë të frigoriferit, do të ketë efektin më të madh në gjendjen e portofolit tuaj pasi të keni blerë një frigorifer. Prandaj, kur zgjidhni një model, kushtojini vëmendje të veçantë këtij parametri (ndonjëherë përdoren fjalët " efikasiteti i energjisë " dhe " klasa e efikasitetit ").
Klasa e energjisë tregohet në një afishe në frigorifer dhe në përshkrimin e produktit dhe përcaktohet në intervalin e vlerave nga A në G, ku:
nga A në C - klasë shumë ekonomike dhe ekonomike
D - vlera e ndërmjetme
nga E në G - konsum i lartë dhe shumë i lartë i energjisë.
Gjithçka shkon në faktin se pas një kohe koncepti i " Super A class " do të futet gjithashtu në klasifikimin ndërkombëtar , për frigoriferët që tashmë ekzistojnë, dhe treguesit e konsumit të energjisë të të cilëve janë shumë më të ulët se klasa e zakonshme A.
Duke marrë parasysh realitetet ruse, mund të vërehet se konsumi i rritur i energjisë elektrike me pagesa relativisht të ulëta për të nuk do të godasë rëndë xhepin e konsumatorit - ndërsa modelet e përmirësuara që kursejnë energji elektrike janë zakonisht më të shtrenjta.
Prandaj, kur zgjidhni midis një modeli ekonomik dhe vëllezërve të tij " joekonomikë " , përpiquni të vlerësoni se cila është më e vogël: ndryshimi në koston e tyre ose kostoja e konsumimit të kilovat / orë shtesë për një periudhë të caktuar (1 vit, 2 vjet, 5 vjet, 10 vite). Llogaritja është mjaft arbitrare (energjia elektrike mund të rritet në çmim, dhe ndoshta edhe të bjerë në çmim), por kjo do t'ju lejojë të orientoheni disi në shifrat e thata të karakteristikave.
Sidoqoftë, ka mënyra të tjera për të kursyer shpenzime dhe për të kursyer energji, të cilat nuk kërkojnë ndonjë përpjekje shtesë:
1. Ftohni ushqimin e nxehtë në temperaturën e dhomës para se ta vendosni në frigorifer;
2. Shmangni hapjen e panevojshme të derës dhe mos e lini atë të hapur për një kohë të gjatë;
3. Ndryshoni pozicionin e termostatit në varësi të mbushjes së frigoriferit me ushqim;
4. Nëse nuk do të ruani ushqim në frigorifer për muaj të tërë, atëherë mos vendosni atje temperaturën më të ulët të ruajtjes;
Mos e vendosni frigoriferin pranë sobave, sobave, radiatorëve ose burimeve të ngjashme të nxehtësisë.

Cilin frigorifer është më mirë të blihet?
Cilin frigorifer është më mirë të blihet?
Cilin frigorifer është më mirë të blihet?
Cilin frigorifer është më mirë të blihet? Cilin frigorifer është më mirë të blihet? Cilin frigorifer është më mirë të blihet?Home | Articles

December 3, 2022 08:08:37 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting