Centar za hlađenje i zamrzavanje

Gourmatic sistem hlađenja i zamrzivača opremljen je sa četiri klimatske zone. Ukupna zapremina ovog hladnjaka je 465 litara . Vrijednost temperature kao i indikatori vlažnosti mogu se postaviti drugačije. Svaki od proizvoda ima svoju zasebnu zonu. Ovaj nalaz proizvoda garantirat će očuvanje proizvoda mnogo duže vrijeme svježim. Prva klimatska zona hladnjaka ima Gourmatic sistem hlađenja. Ovaj jedinstveni sistem kombinuje tehnologiju No Frost, kao i sistem u kojem cirkuliše vlažni vazdušni tok. Zbog prisustva ovog sistema, frižider uvek ima jednoliku temperaturu, kao i slične pokazatelje vlažnosti. Druga klimatska zona hladnjaka ima temperaturni režim od +14 do +4 stepena. Ovde možete podesiti i nivo vlažnosti i temperaturu. Kako bi najukusnije namirnice na tom području bile uvijek svježe, dvije su posude namijenjene za njihovo skladištenje. Ova zona ima temperaturni režim koji odgovara pokazateljima od 0 do +8. Treća klimatska zona namijenjena je skladištenju vina.

U četvrtoj klimatskoj zoni je zamrzivač. U komori se koristi sistem No Frost. Uz brzo zamrzavanje namirnica, smrznuta hrana može se dugo čuvati. Elektronika koja je opremljena frižiderom precizno nadgleda sve pokazatelje hladnjaka. Ako dođe do prekida napajanja, hladnjak će vas obavijestiti o mogućoj nedostatku hrane.

Ova vrsta frižidera je prva koja se može ugraditi u kuhinjski namještaj. Posebno treba istaći uređaj koji je dizajniran za pravljenje leda. Ovde se voda hladi. Unutarnja "tvornica" bavi se pripremom komada prozirnog leda, formira ledenu mrvicu.

Prije nego što će se voda formirati na ledu, ona prolazi kroz brojne faze pročišćavanja, tokom kojih je voda lišena svih štetnih nečistoća. Uređaj, ugrađen u hladnjak, samostalno ažurira led. Zbog toga se ovde u svakom trenutku može naći najtransparentniji i čisti led. Uređaj dnevno proizvede 1,5 kg leda. Konstantno se u hladnjaku nalazi oko dva kilograma gotovog leda.

Centar za hlađenje i zamrzavanje
Centar za hlađenje i zamrzavanje
Centar za hlađenje i zamrzavanje
Centar za hlađenje i zamrzavanje Centar za hlađenje i zamrzavanje Centar za hlađenje i zamrzavanjeHome | Articles

November 27, 2022 03:47:06 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting