Ce frigider este mai bine să cumperi?

Nu atât de departe de noi, strămoșii noștri au fost obligați să meargă la tot felul de trucuri care să le permită să-și păstreze mâncarea proaspătă. De exemplu, mulți oameni care trăiesc în nord, până în prezent, continuă să construiască ghețari în subsolurile caselor lor: electricitatea în acele locuri se pierde în mod regulat și nimeni nu vrea să fie otrăvit alimentar din această cauză ... Din fericire, noi au frigidere, o abundență de modele care uimesc chiar și cumpărătorii cu discernământ. Și acestea nu mai sunt doar „ cufere frigorifice ”, ci cele mai complexe dispozitive care pot intra în mod independent online ... Prin urmare, înainte de a cumpăra, trebuie să înțelegeți puțin despre teoria alegerii frigiderelor!
Pe lângă frigiderele tradiționale cu un singur compartiment, există frigidere cu două compartimente și frigidere cu mai multe compartimente. Designul relativ simplu al frigiderelor cu o singură cameră le permite să combine un grad foarte mare de fiabilitate cu un preț accesibil. Cel mai semnificativ dezavantaj al acestor modele este necesitatea dezghețării periodice a „ stratului ” de gheață de pe pereții congelatorului.
Multe frigidere moderne au trei camere. A treia cameră este camera cu temperatură zero, sau „ zona de conservare a prospețimii ”. Este conceput pentru depozitarea alimentelor perisabile. Cele mai răspândite sunt frigiderele combinate cu două compartimente cu camere de refrigerare și congelare. Puteți alege orice combinație de volume de cameră în funcție de nevoile dvs. de depozitare a alimentelor.
Frigiderele cu două camere pot funcționa dintr-un compresor sau din două. Această din urmă opțiune este mai puțin economică, dar mai convenabilă, de exemplu, atunci când dezghețați, puteți opri oricare dintre camere. Congelatorul, situat sub frigider și format din mai multe secțiuni, necesită în medie 2 decongelări pe an.
Dacă frigiderul are un sistem No Frost, atunci nu are nevoie deloc de dezghețare, dar este recomandat să îl opriți cel puțin o dată pe an pentru curățarea preventivă. Compartimentul frigiderului, pentru majoritatea modelelor, funcționează în modul de dezghețare automată (sau dezghețare automată), adică frigiderul scapă de condensarea umezelii fără participarea dumneavoastră.
Control
Frigiderul este controlat în două moduri: electromecanic și electronic. Acesta din urmă implică faptul că frigiderul are un panou de control electronic cu afișaj digital și o telecomandă care afișează toate datele necesare despre funcționarea sa. Controlul electromecanic este mai familiar pentru mulți. Se realizează prin simpla rotire a butonului termostatului în interiorul compartimentului frigiderului sau în afara acestuia pe planul superior al dulapului. Aceste caracteristici de bază vă vor ajuta să navigați rapid atunci când alegeți un frigider în catalogul nostru.
Cele mai populare mărci de frigidere: frigidere Atlant, Ariston, Stinol, Indesit, Bosch, Saratov, Siemens.
Consumul de energie este o caracteristică care, dintre toți ceilalți parametri ai frigiderului, va avea cel mai mare efect asupra stării portofelului dvs. după ce ați cumpărat un frigider. Prin urmare, atunci când alegeți un model, acordați o atenție specială acestui parametru (uneori se folosesc cuvintele „ eficiență energetică ” și „ clasă de eficiență ”).
Clasa energetică este indicată pe un autocolant de pe frigider și în descrierea produsului și este determinată în intervalul de valori de la A la G, unde:
de la A la C - clasă foarte economică și economică
D - valoare intermediară
de la E la G - consum ridicat și foarte mare de energie.
Totul se referă la faptul că după o vreme conceptul de „ clasă Super A ” va fi introdus și în clasificarea internațională , pentru frigiderele care există deja acum, și ai căror indicatori de consum de energie sunt mult mai mici decât clasa obișnuită A.
Luând în considerare realitățile rusești, se poate observa că consumul crescut de energie electrică la plăți relativ mici pentru aceasta nu va atinge puternic buzunarul consumatorului - în timp ce modelele îmbunătățite care economisesc energie electrică sunt de obicei mai scumpe.
Prin urmare, atunci când alegeți între un model economic și frații săi „ neeconomici ” , încercați să estimați care este mai mic: diferența dintre costul lor sau costul consumului suplimentar de kilowați / oră pentru o anumită perioadă (1 an, 2 ani, 5 ani, 10 ani). Calculul este destul de arbitrar (electricitatea poate crește în preț și poate chiar scădea în preț), dar vă va permite să vă orientați cumva în cifrele uscate ale caracteristicilor.
Cu toate acestea, există și alte modalități de a economisi costuri și de a economisi energie, care nu necesită niciun efort suplimentar:
1. Răciți alimentele calde la temperatura camerei înainte de a le introduce în frigider;
2. Evitați deschiderea inutilă a ușii și nu o lăsați deschisă mult timp;
3. Schimbați poziția termostatului în funcție de umplerea frigiderului cu alimente;
4. Dacă nu aveți de gând să depozitați alimente în congelator de luni de zile, atunci nu setați cea mai scăzută temperatură de depozitare acolo;
Nu așezați frigiderul lângă sobe, sobe, calorifere sau surse de căldură similare.

Ce frigider este mai bine să cumperi?
Ce frigider este mai bine să cumperi?
Ce frigider este mai bine să cumperi?
Ce frigider este mai bine să cumperi? Ce frigider este mai bine să cumperi? Ce frigider este mai bine să cumperi?Home | Articles

November 30, 2022 10:12:44 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting