Ce congelator să alegeți?

În vremurile noastre, când oamenii au învățat în cele din urmă să-și prețuiască sănătatea, aparatele electrocasnice care îi ajută în acest sens devin din ce în ce mai importante. De exemplu, aceasta include congelatoare. Iar ideea aici nu este chiar conservarea de înaltă calitate a alimentelor, ci cantitatea de alimente depozitate. Recunoașteți-l: la urma urmei, vara, probabil că ați avut ideea de mai multe ori că ar fi bine să înghețați cât mai multe fructe și legume pentru iarnă. Singura problemă este că un congelator standard al unui frigider obișnuit pur și simplu nu poate conține totul ... Dar congelatoarele notorii au o astfel de oportunitate!
Arhitectura congelatorului
Există congelatoare verticale și orizontale. Primele, numite și congelatoare, au o înălțime de 65 până la 200 cm și seamănă cu frigiderele în aparență. Unii producători produc frigidere și congelatoare cu același design: astfel de aparate, atunci când sunt așezate una lângă alta, completează foarte bine interiorul bucătăriei.Congelatoarele orizontale sau congelatoarele sunt sertare care se deschid în sus. Cu dimensiuni egale, volumul congelatorului orizontal este puțin mai mare decât cel vertical, iar consumul de energie este mai mic, dar poate fi dificil să „ înregistrezi ” un astfel de dispozitiv în casa ta.
Numărul de compresoare
Este recomandabil ca congelatorul pe care îl achiziționați să aibă două compresoare. În acest caz, resursa congelatorului va fi mai mare. În plus, congelatoarele cu două compresoare au uneori și două compartimente independente, ceea ce vă permite să depozitați alimente diferite la temperaturi diferite sau să le dezghețați pe rând.
Clasa de congelare în congelatoare
Pentru a indica clasa de îngheț, este obișnuit să se utilizeze simboluri sub formă de simboluri *. În acest caz, clasa de congelare afectează și durata maximă de depozitare a alimentelor. În prezent, sunt adoptate următoarele denumiri:
* - 6 ° С și termen de valabilitate până la 7 zile
** - 12 ° С și termen de valabilitate până la 30 de zile
*** - 18 ° С și termen de valabilitate până la 90 de zile
**** - temperatura sub -18 ° C. Perioada de valabilitate până la un an
Există, de asemenea, congelatoare în care toate cutiile funcționează în moduri diferite. Aceste congelatoare sunt foarte ușor de utilizat și vă recomandăm să le aruncați o privire mai atentă.
Capacitatea de îngheț
Capacitatea de congelare a unui congelator se caracterizează prin cantitatea de alimente care poate fi congelată în 24 de ore și depinde de puterea compresorului și de clasa de refrigerare.
Funcția de acumulare la rece
În caz de pană de curent, congelatorul, care are funcția de a acumula frig, este capabil să își îndeplinească funcțiile pentru o lungă perioadă de timp. Camerele au o astfel de oportunitate datorită prezenței containerelor cu un lichid special în ele. Acest lichid are o capacitate termică mare, se răcește foarte încet și apoi la fel de încet „ degajă frig ”. În zonele în care sursa de alimentare este instabilă, se recomandă achiziționarea de congelatoare în care este prevăzută această funcție.
Mod de înghețare rapidă
Acest mod vă permite să congelați alimentele cât mai repede posibil și astfel să preveniți pierderea de vitamine și alte substanțe biologic active. Pentru a crește la maximum viteza de congelare a alimentelor, trebuie să activați modul de congelare rapidă cu 4-5 ore înainte de a încărca alimentele în congelator. În acest caz, alimentele încărcate se vor răci foarte repede și nu vor avea timp să încălzească legumele și fructele care au fost congelate anterior.

Ce congelator să alegeți?
Ce congelator să alegeți?
Ce congelator să alegeți?
Ce congelator să alegeți? Ce congelator să alegeți? Ce congelator să alegeți?Home | Articles

November 28, 2022 16:18:58 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting