Bosch

Bosch është një nga markat më të njohura në Gjermani. Një sasi e madhe e pajisjeve elektronike dhe shtëpiake shiten aktualisht nën këtë markë. Themeluesi i kësaj marke ishte gjermani Robert August Bosch. Gjatë Luftës së Parë Botërore, të ardhurat e ndërmarrjes ishin 4 milion marka. Në punën e tij, Bosch përdori parime mjaft të thjeshta, por më të rëndësishme të jetës, falë të cilave ai ishte në gjendje të zhvillohej në këtë shkallë. Sot kompania prodhon pajisje të tilla që përdoren në praktikë. Të gjitha pajisjet që mund të lehtësojnë jetën e një personi janë ende duke u krijuar nën markën Bosch. Kompania harxhon rreth njëqind milion euro në vit në mbrojtjen e mjedisit. Kompania e parë që filloi prodhimin e frigoriferëve për nevojat e shtëpisë ishte Bosch. Kjo ngjarje ndodhi në vitin 1933. Ishte ky vit që shembulli i parë i këtij asistenti shtëpiak u prezantua në panairin e Leipzig. Në rast se një blerës modern e shihte këtë frigorifer, ai nuk do ta njihte atë. Ai dukej si një " daulle " në këmbë. Pamja e saj ishte më shumë si një lavatriçe moderne. Pesha e një frigorifer të tillë arriti në 80 kg. Dhe vëllimi i tij i dobishëm ishte 60 litra. Për tre ditë, ushqimi mund të ruhej në të. Në atë kohë, kjo arritje ishte shumë e rëndësishme. Humbja e energjisë është shumë më pak për një frigorifer cilindrik.
Sa i përket sistemit të famshëm No Frost, edhe këtu Bosch ishte në avantazh. Ishte ai që e zbatoi për herë të parë. Si rezultat i përdorimit të tij, akulli dhe acari nuk formohen në frigorifer ose në ushqim. Temperatura është konstante. Dizajni i brendshëm i frigoriferëve është menduar deri në detajet më të vogla. Prandaj, funksionaliteti i frigoriferit ka performancën më të lartë. Ushqimi mund të ruhet për një kohë më të gjatë për shkak të përdorimit të zonave të freskëta. Aty do të ruhet jo vetëm pamja origjinale, por edhe e gjithë shija dhe vetitë e dobishme.
Të gjitha raftet e frigoriferëve janë prej qelqi të zbutur. Nëse është e nevojshme, mund ta krijoni vetë vëllimin e kërkuar. Për ta bërë këtë, thjesht duhet të rirregulloni raftin në nivelin e dëshiruar. Mund të vendosni lehtësisht një tenxhere ose kavanoz të madh në frigorifer. Shumica e frigoriferëve të prodhuar nga Bosch kanë klasën më të ulët të efikasitetit të energjisë.

Bosch
Bosch
Bosch
Bosch Bosch BoschHome | Articles

December 6, 2022 17:05:42 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting