Bosch

Najprepoznatljiviji brend u Njemačkoj je Bosch. Ogromna količina elektronike i kućanskih aparata trenutno se prodaje pod ovom markom. Osnivač ove marke bio je Nijemac Robert August Bosch. Tokom Prvog svjetskog rata prihod kompanije iznosio je 4 miliona maraka. U svom radu Bosch je koristio prilično jednostavne, ali najvažnije životne principe, zahvaljujući kojima se uspio razviti do te mjere. Danas kompanija proizvodi takvu opremu koja se koristi u praksi. Svi uređaji koji čovjeku mogu olakšati život i dalje se stvaraju pod nazivom Bosch brand. Kompanija svake godine potroši oko sto miliona eura za zaštitu okoliša. Prva kompanija koja je započela proizvodnju hladnjaka za kućnu upotrebu bila je Bosch. Ovaj događaj se dogodio 1933. godine. Ove godine na sajmu u Leipzigu predstavljen je prvi primjerak ove kućne pomoćnice. U slučaju da suvremeni kupac ugleda ovaj hladnjak, ne bi ga prepoznao. Izgledao je kao bubanj na nogama. Njegov izgled više je ličio na modernu perilicu rublja. Težina takvog hladnjaka dostigla je 80 kg . A njegova korisna zapremina je bila 60 litara. Tri dana bi se u njemu mogla čuvati hrana. U to vrijeme je ovo dostignuće bilo veoma relevantno. Gubitak energije je mnogo manji u cilindričnom hladnjaku.

Što se tiče poznatog sistema No Frost, ovdje je Bosch bio u prvom redu. To je on prvi primijenio. Kao rezultat njegove upotrebe, led i smrzavanje ne nastaju u zamrzivaču ili na proizvodima. Temperatura je konstantna. Unutarnji dizajn hladnjaka osmišljen je do najsitnijih detalja. Stoga, funkcionalnost hladnjaka ima najviše stope. Hrana se može čuvati duže zbog upotrebe zona svježine. Tamo će biti sačuvan ne samo početni izgled, nego i sva ukus i korisna svojstva.

Sve police u frižiderima napravljene su od kaljenog stakla. Ako je potrebno, možete samostalno stvoriti potrebnu glasnoću. Da biste to učinili, samo morate policu preurediti u željeni sloj. Veliki lonac ili teglu možete lako staviti u frižider. Većina hladnjaka koje proizvodi Bosch imaju najniži energetski razred.

Bosch
Bosch
Bosch
Bosch Bosch BoschHome | Articles

December 2, 2022 02:49:07 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting