Borbeni mirisi iz frižidera

Najčešće, frižider je za nas oličenje čistoće i svježine, jer bi u drugim uvjetima bilo glupo skladištiti hranu. Međutim, događa se da u nekim slučajevima počne mirisati daleko od svježeg ... Takozvani "miris hladnjaka" poznat je mnogima, ali ne znaju svi kako se nositi s tim. Ali takav jantar nije samo neugodan, već i beznadno pokvari ukus mnogih jela, osim ako ih ne pakirate u zapečaćene vrećice, za kojima ponekad nema želje, a vremena često nije dovoljno. Nudimo niz jednostavnih, ali efikasnih savjeta za borbu protiv mirisa hladnjaka.

Međutim, postoji nekoliko načina koji vam mogu pomoći ukloniti mirise iz frižidera.

1. Prvo, oslobodite police hladnjaka od proizvoda i pažljivo ga obrišite sljedećim spojevima: otopinom sode, otopinom amonijaka ili octa, pastama za zube nanesenom na spužvu;

2. Prozračite i osušite frižider.

3. Stavite malo upijajućeg sredstva: koricu ustajalog hleba (ili nekoliko kriški ako je miris previše uporan), narezanu jabuku, kriške sirovog krumpira, mlevenu kafu u pasulju u otvorenoj posudi, koru citrusnog voća, otvoreni paket soda.

Kao što vidite, načini za uklanjanje mirisa iz frižidera prilično su jednostavni. Ne zaboravite da ih odmrzavate i perite dva puta godišnje na gore opisane načine i proizvode čuvajte ispod poklopca u posudi samo s kvalitetnim materijalima.

Borbeni mirisi iz frižidera
Borbeni mirisi iz frižidera
Borbeni mirisi iz frižidera
Borbeni mirisi iz frižidera Borbeni mirisi iz frižidera Borbeni mirisi iz frižideraHome | Articles

December 3, 2022 04:05:47 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting