Boje iPod Nano Player modela

IPod nano, koji je igrač 6. generacije, ima značajne razlike od ostalih generacija. Mehanička kontrola, koja je izvršena pomoću prstena Click Wheel, izostala je, ali postoji dodirni ekran koji podržava multi-touch. Međutim, nedostatak prstena uticao je na činjenicu da su mnoge korisne karakteristike ipod nano playera jednostavno nestale.

Apple iPod nano 6G uređaj ima prilično veliku memorijsku sposobnost od 8/16 GB. Podržava sljedeće formate: MP3, AAC, Apple Lossless (audio), JPEG (fotografija). Ekran ipod nano playera je 1,54 inča , rezolucija 240 do 240 piksela. Veličina - 41 * 38 * 9 mm, težina - 21 gram .

Komplet igrača uključuje prozirnu plastičnu kutiju, slušalice, žicu kako bi se igrač mogao povezati sa računarom, naljepnicu s logotipom Apple-ovog proizvođača.

Oblik ipod nano playera je kvadratan, dimenzije kompaktne, tijelo je metalno. Ipak, nesumnjivi nedostatak igrača je taj što je shema boja postala izblijedjela u usporedbi s prethodnim modelima.

Uz dodirni ekran, možete upravljati uređajem pomoću tipki za glasnoću i gumba za uključivanje / isključivanje na ekranu.

Razlika između ipod nano playera je što umjesto standardnog USB izlaza, ima vlasnički konektor.

Player sučelje je hibrid iOS sučelja i ranijih iPod modela. 14 ikona na četiri radne površine predstavljaju funkcije igrača. Ikone se mogu postaviti što je korisnije za vlasnika. Loša strana novog modela je ta što su brzina i preciznost kretanja kroz liste proizvoda postali mnogo manje nego kod starijih modela. Plus je što je kontrola jačine zvuka praktičnija, jer je postala "slepa", ali tu su i novi nedostaci - nemoguće je slijepo upravljanje reprodukcijom, što je vrlo nezgodno, jer iPod nano 6G uređaj od strane kreativaca predstavlja kao odličan i najviše Najbolje rješenje za trkače i ostale sportaše. Takođe veliki minus modela je što uređaj ne proizvodi video datoteke.

Ako se opet vratimo na pluseve, onda je to nesumnjivo FM radio. Dobar kvalitet prijema, ogroman broj stanica može se dodati na listu omiljenih stanica, način rada “pauza uživo” u kojem igrač može unijeti 15 minuta zraka u međuspremnik, ovaj model razlikuje od ostalih.

Trajanje baterije iPod nano 6G je 24 sata, ali u praksi to radi oko 30 sati, što je vrlo veliki plus modela.

Prednosti Apple iPod nano 6G su sljedeće:

- mala težina i kompaktna veličina

- kopča za nošenje igračaka na odjeći

- Odličan radio

- igrač se može koristiti kao sat,

a nedostaci su:

- mali ekran i njegove sumnjive kvalitete

- sučelje nije prikladno za upotrebu

- "slepo" igrač se ne može kontrolisati

- ne podržava video

- ako nema vanjske opreme, snimač je beskoristan

- maksimalna jačina zvuka je mala.

Boje iPod Nano Player modela
Boje iPod Nano Player modela
Boje iPod Nano Player modela
Boje iPod Nano Player modela Boje iPod Nano Player modela Boje iPod Nano Player modelaHome | Articles

December 3, 2022 18:15:14 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting