Boj proti hladnim vonjavam

Najpogosteje je hladilnik za nas utelešenje čistoče in svežine, saj bi bilo preprosto neumno hraniti hrano v drugih pogojih. Se pa zgodi, da v nekaterih primerih začne dišati daleč od svežega ... Tako imenovani " vonj hladilnika " je poznan marsikomu, a vsi ne vedo, kako se pravilno spoprijeti z njim. A tak jantar ni le neprijeten, ampak tudi brezupno kvari okus številnim jedem, razen če jih zapakirate v nepredušne vrečke, po katerih včasih ni želje in največkrat ni dovolj časa. Tu je nekaj preprostih, a močnih nasvetov, ki vam bodo pomagali v boju proti vonjavam hladilnika.
Vendar pa obstaja več načinov, kako odstraniti vonj iz hladilnika.
1. Najprej police hladilnika osvobodimo hrane in jih temeljito obrišemo z naslednjimi spojinami: raztopina sode, raztopina amoniaka ali kisa, zobna pasta, nanesena na gobo;
2. Prezračite in posušite hladilnik.
3. V odprto skledo damo nekakšen vpojni material: skorjo zastarelega kruha (ali nekaj rezin, če je vonj preveč obstojen), narezano jabolko, koščke surovega krompirja, zmleta kavna zrna, olupke citrusov soda.
Kot lahko vidite, so načini odstranjevanja vonjav iz hladilnika precej preprosti. Ne pozabite ga odmrzniti in umiti dvakrat na leto po zgoraj navedenih metodah ter hrano hraniti pod pokrovom v posodah iz samo kakovostnih materialov.

Boj proti hladnim vonjavam
Boj proti hladnim vonjavam
Boj proti hladnim vonjavam
Boj proti hladnim vonjavam Boj proti hladnim vonjavam Boj proti hladnim vonjavamHome | Articles

December 3, 2022 17:07:02 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting