Blerja e një TV për përdorim në kuzhinë

Në monitorët 40 inç, teknologjitë më të përparuara sot janë LCD dhe plazma. Çmimet për ekranet e secilës prej teknologjive janë përafërsisht të njëjta. Ekranet mund të krahasohen për sa i përket ngopjes me ngjyra, qëndrueshmërisë, kontrastit, kërkesave të tensionit, etj.
1. Kontrasti
Në monitorët plazmatikë, shfaqja e zonave të errëta dhe të zeza arrihet duke zvogëluar rrjedhën e rrymës në zona të caktuara të panelit. Kjo metodë prodhon një imazh me kontrast të lartë. Raporti i kontrastit të vëzhguesve plazmatikë mund të jetë deri në 3000: 1.
Shfaqjet e kristalit të lëngët prodhojnë njolla të errëta duke rritur energjinë që furnizohet në një piksel. Përparimet më të fundit teknologjike lejojnë një raport kontrasti prej afërsisht 700: 1.
2. Ngopja e ngjyrave
Monitorët e plazmës riprodhojnë të gjithë gamën e ngjyrave shumë qartë. Ngopja e lartë e ekraneve arrihet nga fakti që secila qelizë e panelit përmban përbërës të kuq, jeshil dhe blu. Teknologjia e plazmës siguron riprodhimin më të saktë të ngjyrave.
Ekranet e kristalit të lëngët përdorin teknologjinë e polarizimit të kristalit dhe për shkak të madhësisë së vogël të matricës pixel, arrihet një qartësi dhe gjallëri shumë e lartë e fotos. Por ato janë inferiore ndaj paneleve plazmatike kur është e nevojshme të shfaqen skena me një shpejtësi të lartë të ndryshimit të imazheve.
3. Qëndrueshmëria
Monitorët LCD mund të punojnë deri në 75,000 orë. Në fakt, jetëgjatësia e ekranit të kristalit të lëngët përcakton jetëgjatësinë e llambës për shkak të së cilës formohet një fotografi pasi konvertohet drita. Llamba, nëse dështon, mund të zëvendësohet.
Paneli plazmatik krijon një imazh me anë të një impulsi elektrik që ndikon në gazrat e rrallë (neoni, ksenoni, argoni). Bërthamat e gazrave prishen me kalimin e kohës dhe janë ato që ndikojnë në jetëgjatësinë e ekranit, e cila është rreth 30,000 orë.
4. Djegia e ekranit
Faktori që duhet marrë parasysh kur zgjedhni një monitor. Në këtë drejtim, monitorët LCD janë superiorë ndaj teknologjisë plazmatike, pasi ato praktikisht nuk digjen. Ekranet plazmatike, në kushte të caktuara, fillojnë të digjen pas 15 minutash.
5. Konsumi i energjisë
Llamba fluoreshente e monitorit LCD konsumon më pak energji sesa elektrodat e qelizave të panelit plazmatik.
Kështu, pasi kemi sqaruar kushtet në të cilat do të përdoret teknika, nuk është e vështirë të vendosësh për zgjedhjen e ekranit.
Ndriçimi ka një rëndësi të madhe në çdo dhomë. Thisshtë kjo që krijon një humor të veçantë, një atmosferë në dhomë. Ju mund të gjeni një llambadar ose llambë të përshtatshme si në një dyqan të rregullt ashtu edhe në një dyqan në internet. Cili është avantazhi i një dyqani virtual? Këtu mund të shihni shumë opsione në një kohë të shkurtër. Merrni madhësinë, ngjyrën, modelin - çfarëdo që dëshironi. Dhe në të njëjtën kohë, do të kurseni shumë kohë në lëvizjen e pakuptimtë nga një dyqan në tjetrin.

Blerja e një TV për përdorim në kuzhinë
Blerja e një TV për përdorim në kuzhinë
Blerja e një TV për përdorim në kuzhinë
Blerja e një TV për përdorim në kuzhinë Blerja e një TV për përdorim në kuzhinë Blerja e një TV për përdorim në kuzhinëHome | Articles

December 5, 2022 02:56:54 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting