Berendezések a DVB-T projektek megvalósításához

Mivel a DVB család minden szabványa az MPEG-2 digitális tömörítési szabványon alapszik, a DVB-T műsorszórás megszervezéséhez ugyanazok a felszerelések szükségesek, mint a műholdas digitális műsorszórás megszervezéséhez. Először is, ezek MPEG-2 DVB video / audio kódolók, IP / DVB tokozók és multiplexerek. Csak a modulátorok különböznek egymástól, mivel mindegyik DVB szabvány (-S, -C, -T) pontosan különbözik a moduláció típusától, mivel mindegyiket optimális továbbításra tervezték különféle fizikai adathordozókon (kábel, műholdas linkek, levegőn keresztül).
Például egy műsorszóró központ építésére a DVB-T szabványban tekinthetjük a DVB-T műsorszórási tesztzóna összetételét és működésének elvét, amelyet Moszkvában hoztak létre az OKTOD műsorszóró központ aktív részvételével. a SYRUS SYSTEMS-től, amely az MPEG-2 DVB csatornaformáló berendezések teljes készletét szállította és telepítette.
A SYRUS SYSTEMS által szállított felszereltség a következőket tartalmazza: CODICO E-1000 Professional videokódolók, CODICO E-1000 Audio hangkódolók, CODICO RTM-3800 multiplexerek, CODICO IGW-600 IP DVB kapszulák, médiaszerverek, DVB-T előfizetők vevői, vezérlés és felügyelet rendszer, a garantált adatátadás programja a FAZZT digitális kézbesítési rendszer. A központi adóállomáson digitális programok csomagja képződik és sugározódik a DVB-T szabvány szerint az egyik földi televíziós csatorna frekvenciáján (34 csatorna, 578 MHz). Az előfizetői vevők a levegőből veszik a jelet, dekódolják, és videót és hangot küldenek a TV-készülékhez. A rádióműsorok kimenhetők a rádióerősítőből egy erősítőbe hallgatás céljából. A csomagban lévő TV és PB műsorokkal egy időben az IP forgalmi adatokat külön csatornán továbbítják. Ugyanakkor mind az egyirányú adatátvitel visszatérő csatorna nélkül, mind az Internethez való hozzáférés aszimmetrikus séma szerint, telefonos kapcsolaton keresztüli kéréssel.
A létrehozott rendszer lehetővé teszi az átvitel egy csomagban, egy vivőfrekvencián, legfeljebb 4 televíziós program, 8 rádióműsor és egy adatátviteli csatorna szervezését. A vétel hagyományos televíziós antennákon történik.

Berendezések a DVB-T projektek megvalósításához
Berendezések a DVB-T projektek megvalósításához
Berendezések a DVB-T projektek megvalósításához
Berendezések a DVB-T projektek megvalósításához Berendezések a DVB-T projektek megvalósításához Berendezések a DVB-T projektek megvalósításáhozHome | Articles

December 3, 2022 03:27:27 +0200 GMT
0.024 sec.

Free Web Hosting