Az autó rendbetétele vagy a megfelelő porszívó kiválasztása

Azok a kocsik, amelyekkel mindennap közlekedünk, olykor még jó minőségű tisztításra szorulnak, mint azok a házak, amelyekben élünk. Ez érthető: az utakon hatalmas a por és a szennyeződés mennyisége, és nem minden autó rendelkezik normál kabinszűrővel. Pár hónapnyi ilyen menet után majdnem pár centiméter por gyűlik össze a műszerfalon, és lehetetlen az ülésen ülni anélkül, hogy egyfajta robbanást okozna apró porfelhők formájában. Természetesen elmehet az autómosóba és fizethet az autó rendbetételéért, de nem mindig akar erre pénzt költeni, és nálunk az autómosók nem minden sarkon találhatók. Bölcsebb, ha autójában van egy autóporszívó, amelynek segítségével hű " vaslovát " mindig és mindenütt rendbe lehet hozni.
Ezeknek az eszközöknek a legnagyobb előnye a kis méretük. Az autóporszívók tömörsége lehetővé teszi, hogy eltávolítsa a szennyeződéstől és a törmeléktől a jármű leginkább megközelíthetetlen sarkait. Az ilyen eszközök két fő kategóriába sorolhatók: a jármű fedélzeti hálózatából táplált porszívók, " a szivargyújtóból ", és a saját újratölthető akkumulátoruk által üzemeltetett porszívók .
Autós porszívók " a szivargyújtóból "
Képesek megbirkózni a teljes jármű általános tisztításával. Meglehetősen tisztességes teljesítményük (legfeljebb 180 watt) és a vezeték hossza, amely eléri a 3 métert, lehetővé teszik számukra a probléma sikeres megoldását. Ezek a paraméterek kiküszöbölik a csomagtartóban vagy morzsában lévő törmelék és az állati szőr problémáit az autó minden ülésén. Az ilyen eszközök hátránya a viszonylag nagy súly és a méret. Az akkumulátor lemerülésének problémáját pedig úgy oldják meg, hogy bekapcsolják a motort és áramellátják az eszközt a generátorból. De ez üzemanyagot fogyaszt.
Vezeték nélküli autóporszívók
Kompaktabbak, ugyanakkor kevésbé hatékonyak, mint az előző kategória készülékei. A vezeték nélküli autóporszívók képesek megbirkózni olyan kellemetlen apróságok tisztításával, mint a hamu, morzsák, maghéjak.
Az ilyen eszközök egy akkumulátortöltése általában 15 perc tisztításra elegendő, ami meglehetősen elfogadható időszak a dolgok rendbetételéhez a kabinban. Az ebbe a kategóriába tartozó gépjárművek porszívóinak egyes modelljei a jármű fedélzeti tápegységéből működhetnek egy adapteren keresztül, vagy tartalék akkumulátorral rendelkeznek.
Az akkumulátoros autóporszívók előnyei közé tartozik egyrészt az, hogy a kábel nem kuszálódik össze a lábad alatt, másrészt az akkumulátor jelenléte miatt ez az eszköz nem illékony a külső áramforrásoktól. Az ilyen eszközök hátránya nyilvánvaló: minden egyes tisztítást el kell végezni az újratöltésre való beállítással, de mivel 220 V feszültséget igényel, a " terepi " körülmények között lehetetlen.
Porgyűjtők
A konténereket és táskákat porgyűjtőként használják az autóporszívókban. Az első közülük előnyösebb a könnyű használatuk miatt. A konténerek térfogata általában 200 és 700 köbméter között mozog. lásd: Abban az esetben, ha átlátszó tartályokat használnak, az autó tulajdonos, aki tisztítja a járművét, ellenőrizheti azok töltését.
A porgyűjtők jelenléte mellett néhány autóporszívó kialakítása lehetővé teszi a kiömlött folyadék összegyűjtését is (például a Heyner Cyclonic Power 240 000 modellt). A légáramlás útjában elhelyezett redőny megakadályozza a víz bejutását a porszívó motortérébe.
Fúvókák
Mint minden más porszívó, az ilyen eszköz autóváltozata is különféle tartozékokkal van felszerelve. A legtöbb modell fel van szerelve egy résfúvókával, egy rugalmas kefével ellátott tömlővel, egy sörtés kerek kefével, egy elektromos turbókefével. A nedves tisztítást támogató porszívók " lőszere " tartalmaz egy fúvókát is a kiömlött folyadékok és nedves törmelék összegyűjtésére. Az ilyen eszköz kiválasztásakor ne felejtsük el, hogy a fedél jelenléte lehetővé teszi, hogy ne sértse meg, és rendet tartson az autó belsejében.

Az autó rendbetétele vagy a megfelelő porszívó kiválasztása
Az autó rendbetétele vagy a megfelelő porszívó kiválasztása
Az autó rendbetétele vagy a megfelelő porszívó kiválasztása
Az autó rendbetétele vagy a megfelelő porszívó kiválasztása Az autó rendbetétele vagy a megfelelő porszívó kiválasztása Az autó rendbetétele vagy a megfelelő porszívó kiválasztásaHome | Articles

November 26, 2022 22:11:30 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting