Avantajele DVB-T

Standardul DVB-T utilizează tehnici speciale de modulare și intervale de protecție în combinație cu Transformarea Fourier rapidă pentru a oferi cea mai mare imunitate la zgomot. Vă permite să modificați gradul de securitate, rata de transmisie și corectarea erorilor. Aceste capabilități fac posibilă crearea unor sisteme digitale de televiziune terestră care sunt optime pentru fiecare așezare sau oraș.
Ca rezultat al transformării Fourier rapide, există 6.817 purtători de bandă îngustă în modul 8k și 1705 purtători în modul 2k la ieșirea transmițătorului. Un anumit număr de purtători sunt suprimați la punctul de recepție ca urmare a interferenței, cei rămași suferă o transformare Fourier inversă în receptor și se obține un semnal nedistorsionat la ieșire.
Avantajul DVB-T este capacitatea de a recepționa programe TV în caz de suprapunere a zonelor de recepție fiabilă a mai multor centre de televiziune care funcționează pe aceeași frecvență. Sincronizarea telecentrelor are loc în conformitate cu standardul de frecvență al oricărui satelit disponibil. Desigur, toate centrele TV care difuzează 6-7 programe naționale pe un singur operator de transport trebuie să transmită pachetul de programe simultan și identic.
Prin schimbarea parametrilor semnalului declanșat, corectarea erorilor și tipurilor de modulație, este posibil să se obțină o gamă largă de rate de transmisie de la 4,98 la 31,67 Mbit / s în banda de frecvență de 8 MHz.
Dacă ne întrebăm cerințe foarte modeste pentru calitatea transmisiei (2 Mbit / s), atunci aceasta corespunde cu 2-16 programe TV pe o singură frecvență purtătoare. Sau jumătate (până la 8 programe) la 4 Mbps cu o calitate mai bună. Spre deosebire de ATSC, programele TV transmise nu sunt în niciun fel legate de structura semnalelor, iar un flux de transport poate conține atât formate de televiziune standard, cât și de înaltă definiție, cu descompunere în 525 și 625 linii.

Avantajele DVB-T
Avantajele DVB-T
Avantajele DVB-T
Avantajele DVB-T Avantajele DVB-T Avantajele DVB-THome | Articles

December 3, 2022 08:42:57 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting