Aspirator robot - garantul curățeniei și ordinii

Au trecut puțin peste zece ani de la apariția primului robot aspirator. În acest timp, dispozitivul a fost îmbunătățit, iar locația sa s-a schimbat: de la birouri și instituții publice, dispozitivul a fost mutat în apartamente private. Acum, un dispozitiv modernizat capabil să monitorizeze independent curățenia pardoselii a devenit disponibil pentru fiecare consumator, deoarece prețul unui aspirator robot a scăzut semnificativ în ultimii ani.
Structura aspiratorului robot, cum funcționează
Fiecare dispozitiv este în mod necesar echipat cu următoarele unități: sistem de navigație, motor, baterie, modul de curățare. Nivelul de curățenie de pe suprafața tratată depinde de cât de bine se descurcă fiecare dintre ele cu funcțiile care îi sunt atribuite.
Navigare
Mișcându-se prin cameră, robotul se ciocnește cu o masă de obstacole, pentru care sistemul de navigație este folosit pentru a depăși cu succes. Datorită ei, dispozitivul ocolește în siguranță canapele și scaune, evită coliziunile cu alte lucruri. Dacă această unitate funcționează prost, dispozitivul poate pierde orientarea în spațiu, se poate bloca undeva, poate lăsa o parte murdară.
Au fost create diverse sisteme de orientare interioară. Fiecare dintre ele are atât argumente pro, cât și contra. Cele mai frecvente tipuri de blocuri de navigație sunt:
• cu senzori robot;
• cu relee de mișcare externe;
• dispozitive laser;
• dispozitive video.
Când se utilizează senzorii încorporați în bara de protecție a aspiratorului robot, se analizează situația din cameră la un moment dat, dacă se întâlnește un obstacol, dispozitivul se rotește lateral sau se deplasează de-a lungul obstacolului. Dispozitivele moderne au, de asemenea, capacitatea de a analiza gradul de contaminare și astfel, acolo unde este necesar, lucrez mai intens.
Cât de bine un aspirator de acest tip va naviga pe teren depinde de mulți factori:
• numărul de senzori și principiul funcționării acestora;
• viteza procesorului;
• cantitatea de memorie a dispozitivului;
• alte nuanțe.
Modelele individuale, întâlnind zone cu o cantitate mare de praf și murdărie, schimbă algoritmul de mișcare, deplasându-se ciclic înainte și înapoi (lateral, în cerc etc.).
De asemenea, sunt utilizate dispozitive de navigație plasate în cameră, uneori acționează ca un separator de zonă. Sunt numite și faruri, uneori numite ziduri virtuale. În exterior, arată ca o cutie mică de plastic care servește ca sursă de raze infraroșii. Ele nu sunt percepute de viziunea umană, nu prezintă nici un rău organismului (această radiație este utilizată chiar în scopuri medicale).
Astăzi, navigația cu laser este considerată cea mai avansată, în care sunt utilizate telemetre, care determină automat distanța până la obiectele din cameră și, pe baza informațiilor primite, alcătuiesc o „ hartă ” stocată în memoria robotului. De obicei, la modelele cu astfel de sisteme predomină traseele drepte. După ce a îndepărtat o cameră, robotul se mută singur în altă cameră.
Aspiratoarele robotizate cu camere se orientează de-a lungul tavanului. Obiectivul este poziționat pe partea superioară a unității pentru a captura imagini ale pereților și tavanelor. Care va fi algoritmul de mișcare depinde de producătorul specific. Dispozitivul se poate deplasa haotic, în linie dreaptă, în cercuri.
Procesul de curățare
În general, principiul curățării suprafeței este același pentru majoritatea modelelor: o perie plasată pe lateral captează murdăria și o mută mai aproape de centru, unde peria principală mătură totul în coșul de gunoi. Acolo praful și alte resturi sunt preluate de fluxul de aer și transferate în colectorul de praf, unde are loc presarea. După aceea, aerul este curățat în filtre și suflat în cameră printr-o gaură specială. Astfel, calitatea curățării depinde în mare măsură de funcționarea periilor și de filtrarea masei de aer. În unele modele, o parte din praf este returnată în cameră împreună cu aerul curat.
Principalii parametri ai aspiratorului robot
Multe dispozitive diferite sunt oferite cu caracteristici diferite. Prin urmare, atunci când alegeți un aspirator de acest tip, merită să vă familiarizați cu proprietățile de bază, acest lucru va facilita selectarea modelului cel mai potrivit pentru dvs. Cei mai semnificativi parametri ai dispozitivului sunt enumerați mai jos:
• Set de perii furnizate. Cel mai adesea include două piese, una dintre ele este din cauciuc. În timpul funcționării aspiratorului, unul este ocupat cu colectarea prafului (plin), al doilea măture așternuturi mari (firimituri, nisip etc.). Majoritatea aparatelor au o perie laterală, ceea ce face ca curățarea să consume mai puțin timp.
• Tipul de filtru utilizat. Există multe opțiuni disponibile, de la plăcuțe de spumă simple până la purificatoare de aer HEPA cu mai multe straturi, ideale pentru persoanele care suferă de alergii.
• Puterea motorului în medie de 40-65 wați.
• Volumul recipientului pentru deșeuri, care poate fi de până la 1 litru.
Dispozitivele moderne după terminarea curățării au capacitatea de a reveni în mod independent la „ bază ”, la dispozitivul de reîncărcare.

Aspirator robot - garantul curățeniei și ordinii
Aspirator robot - garantul curățeniei și ordinii
Aspirator robot - garantul curățeniei și ordinii
Aspirator robot - garantul curățeniei și ordinii Aspirator robot - garantul curățeniei și ordinii Aspirator robot - garantul curățeniei și ordiniiHome | Articles

December 8, 2022 02:21:59 +0200 GMT
0.030 sec.

Free Web Hosting